anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Spyware pe telefoanele Samsung

FaraUnID
Campion certificat

Recent utilizatorii Reddit au descoperit o conexiune între Samsung și compania chineză de software Qihoo 360. Acesta din urmă este acuzata de incalcarea dreptului la viata privata. colectarea de date cu caracter personal din telefoanele Samsung si trimiteatrea acestor date catre serverele dezvoltatorului din China.

Daca numele "Qihoo 360" nu va spune nimic, poate denumirea "Total 360" ar trebui sa fie mai cunoscuta utilizatorului deoarece compania chineză este cunoscută la nivel mondial pentru "soluțiile sale de securitate" agresive și dubioase și este suspectată că a lansat programe spyware.

Recent, un utilizator Reddit a descoperit referințe catre compania chinezeasca în setările smartphone-urilor Samsung. Este vorba de functia de optimizare a telefonului, Device Care, din cadrul telefoanelor Samsung, functie ce poarta subtil nota „Powered by 360” si care poate fi găsită în managerul de dispozitiv.

Prin urmare, multi dintre posesorii de telefoane Samsung au ajuns la concluzia ca nu Samsung a dezvoltat managerul de dispozitiv în sine, ci a implementat aceasta functie cu ajutorul instrumentelor oferite de Qihoo 360.

Acel Storage Cleaner Powered by 360 pare să fie un program standard, doar că în fundal trimite date spre China. Pe unele site-uri utilizatorii discută despre un parteneriat între guvernul chinez şi Qihoo, parteneriat in urma caruia guvernul chineaz are acces la datele colectate de Qihoo, iar accesul la stocarea telefonului pentru "a o curăţa" pare să fie acoperirea perfectă.

Partea poasta este ca acel Device Care este o aplicatie "nativa" implementata "din fabrica" de catre producator si nu poate fi dezactivat, decât cu ajutorul unui ADB sau prin root-area telefonului si instalarea unei versiuni custom de firmware fara acel Device Manager.

Pusi in fata faptului implinit pozitia producatorului Samsung Coreea este că nu foloseşte vreo funcţie a lui 360 Security şi că tot ce face este outsourcing de verificare pentru fişiere Junk, care vor fi curăţate. Adica cei de la Qihoo 3 furnizează doar un director de fișiere junk general cunoscute pe majoritatea telefoanelor cu sistem de operare android, iar Samsung se folosește de acele informatii pentru a recunoaște fișierele inutile din telefon, cum ar fi fișierele din cache si eliminarea acestora.

Sursa - https://www.reddit.com/r/Android/comments/ektg8u/chinese_spyware_preinstalled_on_all_samsung/

12 Răspunsuri 12

Anonim
Neaplicabil
Se pare că există un sâmbure de adevăr, am mai citit undeva informația asta. Totuși, până la o certitudine că așa este, se pare că e cale lungă. Vom ajunge într-un viitor apropiat să fim "supravegheați, urmăriți, etc" cu ajutorul smartphone-urilor. Poate că se întâmplă asta și noi habar n-avem. Nu m-ar mira! Furtul de date personale este cel mai rău în această ecuație, din păcate.

teacher_
#StarMember
Fiecare producător are inclus un tip de spyware in telefon, într-un fel sau in altul... Unele sunt descoperite, altele "nu". La o adică, ce sa va întâmpla? Vor pune embargou asupra tuturor producătorilor de telefoane?

FaraUnID
Campion certificat
In joc este imaginea Samsung, imagine care inevitabil, va fi extrem de sifonata dupa acest episod. Cat despre Qihoo..... se cam stia de practicile acestora.

Ascary
Campion certificat
Eu m-am oferit singur sa fiu urmarit. Google mi-a facut un raport anual cu toate activitatile mele,pe unde am fost,ce-am vizitat,ce am cautat,ce am vizionat. Camerele mele de supraveghere,interioare si exterioare tot prin serverele Google trec,plus de asta am dat accept de public sharing fara parola la toate. Nu am nimic de ascuns,traiesc in vazul lumii.odata ce am facut asta,de ce m-as mai teme de Samsung,Huawei sau alta entitate? Nu aveti frica dragii mei,pe voi nu va urmareste nimeni,fiindca nu aveti ce oferi. Aceste softuri sunt pentru spionajul politic,economic industrial sau militar. Nu utilizatorul obisnuit este targetul.

Jay
Campion certificat
Pe sistemul, nici usturoi n-a mâncat nici gura nu-i miroase :)))).. Problema nu e ca te urmărește, deși iti da o stare de iritare, de lipsa de libertate, ci vânzarea de informații personale care nu le aparțin... iar cand e vorba de prinderea unor criminali, etc.. nu mai stie nimeni nimic..

TheSpecialist
Maestru
Bine spus, Ascary! Noi suntem prea mici, prea puțin importanti. Si apoi, dacă chiar vrea vreo entitate dintre astea sa ne urmărească exista zeci de alte metode, unele la care nici nu ne gândim poate.

FaraUnID
Campion certificat
Aici discutam despre un pricipiul - Privacy & Data Use - si nu despre faptul ca daca ai sau nu ceva de ascuns. Una este sa-ti dai tu acceptul pentru ca datele tale personale sa fie colectate, procesate, stocate si utilizate de terti, si alta este ca cineva sa colecteze acele date fara acordul tau.

Ascary
Campion certificat
Foarte bine daca au implementat softuri de urmarire. Pe utilizatorul obisnuit nu-l afecteaza si nici de datele lui nea Vasile de la Crevedia nu cred ca este interesat Samsung,insa softurile lui de urmarire ar putea salva lumea de atentate sau alte crime. Teroristii ar pute fi ascultati,urmariti si identificati mai usor. In orice rau este si un bine.Oricum deocamdata sunt speculatii si chiar daca ar fi adevarat tot nu pateste nimeni nimic,pentru ca marii lumii sunt interesati de asa ceva.Ce,Google cand a fost demascat ca in senzorul lui de fum (Nest Protect) are un microfon de interceptare despre care nu mentionase nimic in specificatii,le-a facut cineva ceva? Au intrebat doi-trei congresmani care-i faza,Google s-a fofilat ca ar fi de fapt pentru comanda vocala si ca a uitat sa treaca asta in specificatii si cu asta basta.

TheSpecialist
Maestru
Prinde orbul, scoate-i ochii! Cam asta e principiul după care se ghidează. Ce, credeți ca nu o sa se mai vândă Samsung acum? 99% din utilizatori sunt absolut indiferenți, inclusiv eu. Oricum, la toate Privacy statements, majoritatea dam accept fără sa citim.

Vio73
#StarMember
Cu tehnologiile acestea niciodată nu știi dacă mai ești în siguranță. Dar ne-am asumat în momentul în care le-am adoptat.

Gianni
Cunoscător certificat
Cu cît telefoanele sunt mai performante, cu atît suntem mai urmăriți, fără măcar să ne dăm seama. Suntem în era tehnologiei și nu putem face mare lucru. Zilnic suntem pe telefoane, tablete, laptopuri, accesăm diferite siteuri pentru informații și de multe ori ne dăm date personale fără să ne dâm seama. Aceste softuri care sunt introduse au dublu rol : 1) Spionajul politic, economic, militar 2) Securitatea internă Nu cred că este telefon care să nu aibă introdus un astfel de soft, de multe ori și convorbirile pe care le facem sunt ascultate sau înregistrate. Pe viitor va trebui să ne obișnuin cu aceste practici. Nu avem de ales și nu putem da timpul înapoi. O seară plăcută tuturor;))

Anonim
Neaplicabil
Setări - Aplicații - Afișare procese de sistem - Căutați și dezactivați următoarele aplicații: - Facebook App Instaler - Facebook App Manager - Facebook Services Prin aplicațiile astea "ascunse", fiecare companie gen Huawei, Samsung, etc, știe ce faci pe facebook și colectează date, pe lângă faptul că facebook face deja asta prin aplicațiile lor.