anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Seria Huawei P50 lansata oficial

FaraUnID
Campion certificat

Huawei a anunțat oficial seria P50, compusă din doar două modele, momentan. Este vorba despre Huawei P50 și P50 Pro, care sunt echipate cu procesoare proprietare Kirin, dar și cu chipset-uri de la Qualcomm, cât și cu o selecție nouă de camere foto performante cu tehnologie de la Leica.

 

Diferențele de performanță între cele două modele nu sunt foarte mari, însă display-urile sunt destul de diferite, unul fiind livrat cu margini curbate, iar celălalt cu margini plate.

 

1. HUAWEI P50 PRO sau varful de lance pentru aceasta serie. Cu toate ce se zvonea si era asteptat si un model Huawei P50 Pro+, aceste nu a fost anuntat in cadrul evenimentului e lansare. Ramane de vazut daca acest model va maI vedea lumina zile data fiind criza de semiconducatori si situatia in care se afla Huawei.

 

Specificatii Hardware Huawei P50 PRO

- modelul este livrat care poate fi livrat atat in varianta  Kirin 9000 sau Snapdragon 888

- memoriei RAM 8 GBsau cu 12 GB

- spatiu de stocare intern pentru variata 8 GB va fi de 128 GB, 256 GB sau 512 GB

- spatiu de stocare interna stocare pentru varianta cu 12 GB va fi de 512 GB

- display curbat OLED de 6,6 inch, HDR

- rezoluție 2.700 x 1.255 pixeli

- refresh rate 120 Hz

- cameră frontală 13 Mpx

- modul de 4 camere principale cu focalizare laser in urmatoare combinatie

1 x cameră principală wide de 50 megapixeli cu diafragmă f/1.8 și stabilizare optică

1 x cameră alb-negru de 40 megapixeli f/1.6

1 x cameră ultrawide de 13 megapixeli f/2.2

1 x  cameră cu zoom optic 4x cu obiectiv periscopic cu senzor de 64 megapixeli

- camera video este capabila sa filmeze Full HD la 960 de cadre pe secundă

- încărcarea rapidă la 66W

- acumulator 4.360 mAh

- incărcarea wireless ajunge la putere de 50W

- difuzoare stereo

- rezistent la apă conform standardului IP68

 

Camera principala beneficiază de o funcție numită XD Fusion Pro, care oferă cu 28% mai mult dynamic range decât modelul P40 Pro de anul trecut, asigurând astfel cadre mai bine expuse în diferite condiții de iluminare. Iar camera pentru zoom optic poate atinge 2.700 mm distanță focală folosind zoom digital.

 

2. HUAWEI P50 standard nu foarte diferit, dar totusi altfel si gândit drept un model mai ieftin, se lauda cu urmatoarele specificatii hardware:

- display-ul OLED plat cu diagonal de 5,5 inch HDR

- refresh rate 90 Hz

- chipset Snapdragon 888

- 8 GB memorie RAM

- 128 GB sau 256 GB stocare interna

- baterie de 4.100 mAh

- aceleași viteze de încărcare

- aceeași rezistență la apă

- aceleași difuzoare stereo

- aceeași cameră principală

 

 

Vorbim tot despre un senzor de 50 megapixeli f/1.8 stabilizat, alături de un zoom periscopic de 12 megapixeli care mărește de 5 ori, tot stabilizat optic. Camera ultra-wide este tot de 13 megapixeli, dar are un unghi mai închis de fotografiere, însă. Nu avem camera alb-negru, dar focalizarea laser apare și pe acest model.

 

Ambele telefoane suporta carduri de memorie, sunt livrate cu Harmony OS din fabrică, fiind primele modele noi care beneficiază de noul sistem de operare.

 

Telefoanele nu au însă o dată de lansare în Europa, dar vor ajunge în magazinele din China la precomandă pe 12 august și vor fi disponibile din septembrie.

 

Prețurile pentru China sunt de 4.488 yuan (585 euro) pentru Huawei P50 standard în varianta de bază și 5.988 yuan (780 euro) pentru Huawei P50 Pro în varianta standard.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/huawei-anunta-seria-p50-camere-performante-si-procesoa...

 

Scump dom'le, dar scump cu draci, avand in vedere faptul ca avem in fata telefoane doar 4G si fara Google. Asta daca pentru Europa nu vor lansa modele compatibile 5G. Nu vad cine ar da 1000 euro pe un telefon 4G cand in aceeasi bani exista alternative 5G extrem de bine echipate.

 

Cam ce preconizam eu, preturi incepand de 600 euro pentru varianta "lite" , pentru ca fomistii sa-si scoata parleala.

 

Si ce m-a scarbit cel mai mult la evenimentul de prezentare din online: Absolut toata prezentarea a fost in limba Chineza fara sa existe si o traducere in limba engleaza.

6 Răspunsuri 6

delfinas
#StarMember
Probabil că lansarea e doar pt piata chineza. Cel puțin, pentru o vreme. Pe pagina oficială a Huawei Romania nu am văzut nici o știre despre apariția seriei P50. Păcat că Huawei nu-și revine... 😞

mihai_13
Maestru
am sa punctez numai partile slabe p50 pro - No 5G - rezolutie ecran 1228 x 2700 pixels (~450 ppi density) -slabuta dar de ajuns pentru 20/9 - 8,5 mm grosime - sistem operare in fasa ( HarmonyOS 2.0) fara servicii google - Nano Memory - un card special de memorie si nici slot dedicat pentru acel card - 3,5 jack Nu - baterie micuta pentru un model de varf - 4360 mAh - dar compensata de incarcare rapida 66W - 800 euro scump - la o prima citire si este doar parerea mea subiectiva

FaraUnID
Campion certificat
800 euro este pretul pentru China, pentru modelul Huawei P50 PRO si care este doar 4G. Daca va fi si o versiune 5G, si daca aceasta versiune va ajunge si in Europa, pretul acelui model va depasi cu siguranta 1000 euro. Daca vom avea si un model Huawei P50 PRO+, pretul acestuia va gravita in jurul sumei de 1500 euro si tind sa ced ca nu va ajunge in Romania pe canale oficiale. Pentru ca nici P40 PRO+ si nici Mate 40 Pro+ nu a fost aduse, la modul oficial, in Romania. In alta ordine de idei, daca in China (tara unde Huawei este lider, tara unde au principala piata de desfacere si tara in care telefoanele 4G nu prea mai au cautare), cei de la Huawei ai decis lanseaze un model 4G pentru care cer 600 euro...... restul sunt mici detalii.

Vio73
#StarMember
Dacă sunt scumpe și fără serviciile google, nu o să atragă pe nimeni. Eu deja am ales Xiaomi în detrimetrul Huawei și până acum sunt destul de mulțumit!

teacher_
#StarMember
Și părerea mea este că prețurile sunt (cam) piperate, dar probabil că vor scădea în câteva luni, după ce își vor da seama și chinezii că noi, cei din Europa nu prețuim prea mult AppGallery și nu rezistam fara YouTube sau Gmail 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Putin probabil, a se vedea preturile gamei P40 si in mod special pretul lui Mate 40. Au ramas cam in aceasi zona inca de la momentul lansarii. Sa nu mai vorbim de P30 Pro pe care l-am vazut in magazinul oficial Huawei Romania, undeva pe la 3000+ lei. Nu neg perfoarmatele acestui telefon, dar este un model 4G, lansat in 2019 si pentru care producatorul vrea 3000 lei.