anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] 5G nefunctional pe iphone 12

Nae_c13
Junior
Salut! Am schimbat abonamentul in Smart 15 cu 5g si am fost si am schimbat si SIM-ul dar 5g-ul tot nu merge pe un iphone 12. Am incercat cartela in alt telefon ce suporta 5g si degeaba. Ce este de facut in aceasta situatie?
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator
Am semnalat și noi situațiile descrise de voi colegilor noștri de la departamentul tehnic și ne-au recomandat un upgrade la ios 14.2. + resetarea configurărilor de rețea. Puteți verifica, vă rog, ce versiune aveți instalată?

Vizualizare soluţie în postul original

25 Răspunsuri 25

cristian_33
Începător
Eu am versiunea de os 14.2 si desi am optiunea 5g setata ca activa telefonul contiua sa stea in 4g, de la relatii cu clientii mi s a pus ca e problema de la softul de iphone si va se asteapta un update de soft candva ☺️

Andrei_52
Începător
La mine s-a rezolvat cu update. Acum merge fara probleme in 5G

Vio73
#StarMember
Pot fi incompatibilități și din partea telefonului!

bba
Junior
Si la mine la fel, am versiunea 14.2.1 a softului si deși pot sa selectez opțiunea 5G din meniu, tot nu se schimba in rețeaua 5G

DanielaH
Moderator
@bba, încearcă să faci și o resetare a configurărilor de rețea.

bba
Junior
Am incercat si cu resetarea configurărilor de rețea, dar n-a ajutat 😞

george212
Explorator
Mai are cineva aceste probleme pe iPhone 12 pro in Rahova/Bragadiru?

Andrei2021_
Începător
eu am semnal 5G full in Rahova pe iphone 12 pro max dupa ce am facut update de soft. Imediat cand am cumparat telefonul nici macar nu imi aparea la retea 5G pana nu am facut update

RstdWoo
Cunoscător
Iphone 12 pro max. Eforie Nord, unde este 5G peste tot pe harta cu acoperirea retelei, nu merge la mine. In tranzit prin Bucuresti a mers, deci nu e problema de IOS la mine. Am incercat resetare retea, comutare intre 4g-5g...nimic

robert88
Junior

Am avut si eu problema asta cu un iPhone 14 Pro Max cu iOS 16.5 si nici o metoda nu a functionat. Efectiv orice as fi selectat din setari nu se conecta la reteaua 5G.

Ca si rezolvare, am introdus sim-ul intr-un telefon cu Android si 5G ( un Samsung ) si am configurat si folosit 5G-ul 30 de minute pe acel telefon. Am scos cartela, am pus-o inapoi in iPhone si surpriza, acum am 5G si pe iPhone.
Sper sa ajute!

Pare o solutie paralela cum se intampla cu Digi in urma cu cativa ani pentru VoLTE si VoWiFi: pentru modelele care, oficial, nu suportau cele doua servicii, se punea SIM-ul intr-un telefon cu servicii "oficiale", se astepta activarea (cateva secunde/minute) si apoi se reintroducea cartela in telefonul care "nu ar fi mers" si erau functionale.

Totusi, ai incercat sa intrebi si la Apple care ar fi fost cauza? Mi se pare destul de ciudat intrucat Apple, de obicei, repara prin update scaparile (cu atat mai mult la operatorii cu care lcreaza direct).