anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Recomandare smartphone ne-sofisticat pentru copil 11-12 ani

Buna! Sunt in cautarea unui smartphone potrivit pentru copilul de 11 ani jumatate, mi-am facut curaj sa scriu aici pentru ca am vazut o postare similara. Dar eu am alte cerinte.

Copilul nu este interesat sa joace jocuri (si nici nu ne dorim sa fie). Vrem un telefon simplu, pe care sa aiba cateva aplicatii (aplicatii de pictat, Voxa, Whatsapp, Family Link), sa faca poze acceptabile si bateria sa nu i se consume intr-o jumatate de zi. As dori sa fie putin mai mic, sa ii incapa in borseta/buzunarul de la blugi, am impresia ca telefoanele de azi sunt din ce in ce mai mari, cel putin cele ceva mai ieftine (noi avem Huawei nova Y70 respectiv Nokia G11, si sunt considerabil mai mari decat cele pe care le-am avut inainte, tot Nokia si tot Huawei).

Nu as vrea sa depaseasca suma de 400-500 RON. Nu urmeaza sa il foloseasca zilnic (speram noi), ci doar prin excursii, ocazional la scoala/la cursuri unde unii profesori le cer sa vina cu telefonul in diverse situatii, cand se intoarce de undeva fara noi etc. A mai avut un telefon Alcatel 1C 2019, tot pentru excursii, mie mi-a atras atentia Altcatel Pixi dar nu pare sa mai fie disponibil acest tip de telefon.

Multumesc mult pentru ajutor!

15 Răspunsuri 15

Vio73
#StarMember

Salutare!

Eu zic să intri și să alegi din Magazinul online ceea ce crezi că ajută, selectând filtrul preț crescător.

https://www.orange.ro/magazin-online/telefoane?order=ASC&sort=Price&size=24

Dacă mă întrebi ce aș recomanda eu, sub 500 de lei, la liber, nu prea ai ce, să fie și decent.

Ai de exemplu, pe la 500 și un pic:

https://www.orange.ro/magazin-online/motorola-moto-e13-dual-sim-64gb-cosmic-black-pd-60489?sectiune=...

sau:

https://www.orange.ro/magazin-online/xiaomi-redmi-a2-dual-sim-64gb-light-blue-new-pd-61815

Mai ieftin, este acel Alcatel, care nu știu ce să zic de el, dar mi se pare prea slab:

https://www.orange.ro/magazin-online/alcatel-1-2021-dual-sim-8-gb-black-pd-54248

Baftă!

Multumesc pentru raspuns. Primele doua au 16 cm, este foarte mare si exact asta nu imi doresc. Alcatel pare in regula, cel pe care l-a avut anterior, 2019, avea ca dezavantaj ca i se descarca bateria foarte repede. De asemenea, o data la cateva luni se reseta singur :))

Da, sigur ca as putea sa pun un filtru de pret, dar speram la o recomandare care sa aiba in vedere si dimensiunile, dar si faptul ca doresc un telefon decent dar cat mai simplu, ceea ce astazi pare sa nu mai existe. Daca selectez pret crescator, imi vor aparea cele mai proaste telefoane, cu zeci de functii care nu functioneaza :))) cand eu vreau un telefon simplu, pentru vorbit si descarcat 3-5 aplicatii, care sa functioneze 🙂

Așa este, dar trebuie să ai în vedere că lucrurile evoluează și trebuie să îl aibă poate și peste un an sau doi.

Eu am un Xiaomi Redmi 9, care ma tine de 3 ani incoace. E primul smrtphone la pret de 500 de lei care m-a tinut atat (numai telefoane sub 500 de lei am avut pana acum, dar acesta le-a intrecut pe toate). Modelul Redmi 9 care il gasesti acum e diferit de ce am eu, al meu e model mai vechi, dar daca cel nou ti se pare prea sofisticat, poti lua un alt telefon de la Xiaomi. Sunt chinezesti produse pentru chinezi, nu pentru romani, ca sa zic asa, adica parerea mea e ca sunt de calitate destul de buna.

Ideea e ca are nevoie de un telefon nesofisticat acum, dar crede-ma, daca va mai creste va avea nevoie cel putin de un Whatsapp sau Messenger pe care unele telefoane nu le suporta (ex Alcatel)

Multumesc mult pentru raspuns. o sa arunc o privire.

Altcatel suporta Whatsapp. cu Messenger nu am incercat.

Nu ma indoiesc ca peste cativa ani va dori/ va avea nevoie de alt (tip de) telefon, dar acum vreau sa fie unul cu strictul necesar. Pentru ca mie chiar mi se pare ca toate avantajele pe care le aduce un smartphone vin cu niste dezavantaje devastatoare, mai ales asupra copiilor - de la faptul ca nu mai stiu sa se uite pe o harta sau intr-un dictionar, pana la dependenta de social media si nevoia compulsiva de a verifica mesaje, notificari.

Asa ca incerc sa limitez utilizarea telefonului la chestiuni de tipul apeluri, poze, cautari de informatii diverse, desenat.

Scuze, @Vio73 , am postat mesajul ca reply la mesajul tau..

Pololică
#StarMember

Buna,

Daca ai mentionat de Huawei, as fi recomandat Y61 sau Nova 10SE. Din pacate, Y61 nu mai este disponibil, iar 10SE ar fi la pretul cautat doar la abonament.

https://www.orange.ro/magazin-online/huawei%2B-nova-10-se-dual-sim-128-gb-starry-black-reconditionat...

Folosesc telefon fara GMS si vad ca aplicatiile cerute ar fi disponibile (Whatsapp folosesc, deci confirm functionalitatea).

Ar mai fi varianta A04 sau A14 de la Samsung, dar nu as recomanda prea tare. Mi se par prea de baza si, comparate cu Huawei Nova Y61 (telefon folosit de tata), parca sunt cu un pas in spate (cel putin) ca viteza de operare.

În niciun caz nu doresc să dau 1660 RON pe telefonul copilului, nici al meu + al soțului nu costă împreună atât 😁 încercăm să folosim cât mai puțin telefoanele, așa că nu reprezintă o prioritate pentru noi și nu investim prea mult în ele. 

Ce înseamnă fără GMS? Fără serviciile Google? 

Da, fără Google. Pe al meu (Huawei Nova 8i) l-am cumpărat la abonament cu puțin peste 600 lei (cu ceva puncte) . De asta am făcut recomandarea pentru Huawei.

Cum nevoile și necesitățile diferă, aș recomanda să vă faceți niște calcule bugetare și, dacă aveți ceva puncte, poate le folosiți în magazinul Orange. 

RafaHelper
#StarMember

Salut @MihaelaTralala

Bugetul de 400-500 RON e pentru telefon cu abonament sau la liber?

La liber

Merci! Cați cm înălțime ai vrea sa aibă maxim?

13-14 😁

Simt ca exagerez cu cerintele 😁

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! O sa aleg intre Xiaomi Redmi si Alcatel. O zi buna!