anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Recomandați-mi un telefon 5G echilibrat

Anonim
Neaplicabil
Salutare tuturor,
Am revenit după 2 plecări furtunoase și o perioadă sabatică binevenită pentru starea mea de spirit. Așa că o să vă rog din start să nu mă tratați din start ca pe un habarnist.
De ce am revenit? Pentru că am nevoie de un sfat din experiența voastră practică: recomandați-mi un telefon 5G echilibrat.
Ce înțeleg prin 5G echilibrat? Funcționează în rețeaua Orange și 5G nu e doar iconița afișată într-un colț ci și viteza e măcar în partea de jos a spectrului 5G acolo unde există acoperire 5G.
Are posibilitatea de a seta și optimiza manual opțiunea CA (Carrier Aggregation) chiar dacă e pe undeva ascunsă prin domeniul pentru dezvoltatori.
Are un preț decent, adică nu trebuie să-mi vând un rinichi pentru el... și prefer să fie din zona best-seller pentru că va fi folosit pentru testarea de aplicații pentru mobil care trebuie să funcționeze optimi pe o gamă cât mai largă de dispozitive nu doar pe cele ultra-performante.
Așadar, ce-mi recomandați în materie de 5G testat pe pielea voastră suficient de mult timp, nu 30 de zile până ați făcut retur la telefon.
Mulțumesc anticipat!
48 Răspunsuri 48

Vio73
#StarMember
Salutare! Eu am un Xiaomi mi 11 lite 5g, pe care l-am testat și îl testez de peste un an. Sunt foarte mulțumit. Am creat și un review pe undeva pe aici: https://comunitate.orange.ro/questions/2846853-review-telefon-xiaomi-11-lite-5g Baftă!

Anonim
Neaplicabil
Mulțumesc Vio73... voi citi în primul rând review-ul și mai aștept și alte recomandări.

Pololică
#StarMember
Voi fi primul care voi "arunca" cu pietre: - ai (unde locuiesti/lucrezi/tranzitezi) antene 5G si semnalul este mimin cat cel 4G? In ultimii 3 ani telefoanele au inceput sa devina mai performante in materie de 5G, dar au doua probleme: bateria (consum similar cu perioada cand 4G abia mijea ochii) si semnalul 5G INCA e mai liber (la modul general, nu la modul punctual de antena). - chiar ai nevoie de 5G? In firma am toti colegii cu IPhone (patronul si seful meu direct au IPhone 13 Pro (nu sunt sigur daca Max sau nu), iar restul au 12 Pro) si stau conectati la WIFi. Abonamentele de firma sunt pe Vodafone, dar ca si comportament al utilizatorilor. Sincer, nu vad utilitatea unui semnal bun daca nu-l folosesti. Ca aparat... depinde de tine. Vrei Android, poti arunca un ochi la Honor 70 (e Huawei cu servicii Google). Vrei IPhone, poti merge pe IPhone 13 (de la Mini la Pro Max). Vrei Huawei. P40 Lite 5G (l-am vazut saptamana trecuta la promotie pe site-ul huawei), DAR nu ai servicii Google si nu as recomanda giumbuslucuri pentru instalarea lor (folosesc un Huawei Nova 8i si lipsa serviciilor Google nu ma deranjeaza. Am facut copy-paste din Google Drive in Huawei Cloud si am rezolvat partea asta, iar la aplicatii, majoritatea le gasesti pe site-ul dezvoltatorului sau in AppGallery).

BlackWolf
Senior certificat
Salut! In momentul de fata cea mai buna alegere si cele mai echilibrate telefoane 5G pret-calitate sunt Samsung A52S si Samsung A53. Trebuie sa apara si Samsung A53S. A53 il gasesti in jurul pretului de 1500 lei. Sunt si alte variante la preturi mai ridicate. Cat esti dispus sa dai pe telefon?

Razvan
#StarMember
Un model de telefon de la oppo compatibil 5G cu snapdragon și cu care poti jongla pe diverse benzi și frecvențe.

IOVANEmanuelG
Junior
Salutare! Ca sa iti mearga 5G, trebuie sa ai un telefon 5g, un abonament 5g si sa te interesezi, deoarece si cartela trebuie sa fie de 5g.(daca nu este, poti schimba cartela). Mergi pe xiaomi, iphone, samsung 5g.(astea le-as recomanda eu) Deoarece si daca iti cumperi telefon 5g nu este suficient pentru a prinde 5g.

Vio73
#StarMember
Eu sunt in Poiana Brașov acum și prind cam așa cu Xiaomi mi 11 lite 5g. Văd că am limitare pe ip prin speedtest.net, dar e mai bine pe Nperf.

Vio73
#StarMember
Mai am un telefon Xiaomi Redmi note 11 pro 5g și am făcut și cu el teste, dar le pun un pic mai târziu, că nu-l mai am acum la mine și sunt la plimbare. Oricum, am ajuns la 1 Gbps pe Nperf.

BlackWolf
Senior certificat
No, pai acolo nu e prea aglomerata reteaua si e si zona turistica, de asta merge asa bine. In 80% din tara nu are nici un operator 5G, e varza, abia merge 4G-ul. Trebuie sa mai asteptam pana se dezvolta cum trebuie retelele 5G...

Vio73
#StarMember
Este foarte aglomerat, dar este limitare pe ip pe speedtest. Chiar nu înțeleg de ce se pune limitare. Am pățit și în Predeal și Brașov același lucru. Asta este oricum in detrimentul Orange. Acum vreo lună, am prins cam 800 pe speedtest cu Xiaomi mi 11 lite 5g.

Anonim
Neaplicabil
Bună dimineața tuturor și mulțumesc de recomandări! Am citit toate sfaturile voastre, apreciez deschiderea și mai ales implicarea lui @Vio73 - mulțumesc foarte mult de exemple. Totuși ar mai fi de zis că am așa o teamă nejustificată față de brandurile noi sau chinezești... Oppo, Xiaomi și mai era unul recent intrat pe piață Honor parcă... aceasta fiind spuse de unul care folosește... un Huawei :) În urma recomandărilor primite aici și pe baza unor lecturi a recenziilor de afară m-am oprit la câteva modele și acestea ar fi: iPhone SE 3 sau iPhone 12 Mini, Samsung Galaxy S21 FE 5G sau Huawei 40 Pro 5G sau Honor Magic Pro 4 (la Honor depășește bugetul la Huawei nu am serviciile GMS și am nevoie de certificarea Google pentru dezvoltarea de aplicații). Ar mai fi Samsung Galaxy A53 5G dar nu știu ce să zic, recenziile de pe eMAG nu m-au convins. Mă rog, lupta se dă între iPhone SE 3 și Samsung Galaxy S21 FE 5G pentru că la celelalte modele mă deranjează atât vizual cât și tactil sistemul de camere mult prea ieșit în afară față de restul carcasei. Partea cea mai interesantă e faptul că am acoperirea 5G excelentă în zonă dar... semnalul 5G e disponibil doar outdoor și atinge până la 1200Mbps... iar eu am nevoie de el în interiorul clădirilor...https://www.orange.ro/acoperire/harta-acoperire-retea/ Încă o dată vă mulțumesc, procesez în continuare informațiile, aștept în continuare recomandări bazate pe experiența fiecăruia și... teamă mi-e că achiziția va fi una bazată pe emoții 🙂

Vio73
#StarMember
Eu am avut destule Samsung-uri și chiar nu mai vreau, pentru că e prea sensibil la semnal. Plus că ar iPhone mi se pare prea scump pentru ce oferă. Cred că în vremurile pe care le trăim nu merită să mai dai mai mult de 2500 lei pe un telefon care nu face mare lucru în plus să dai peste 6000 pe el. Am reușit să deblochez pentru scurt tp ip-ul pe Xiaomi Redmi note 11 pro 5g și am prins aproape 800 Mbps.

Pololică
#StarMember
Daca ar fi alegerea mea, as merge pe IPhone. Din punct de vedere al calitatii softului (parere personala), mi se pare superior Androidului (cel putin ca integrare a aplicatiilor).

Vio73
#StarMember
Fiecare cu părerea lui. Am butonat și eu zilele trecute un iPhone 12 și chiar nu văd pentru ce as da atâția bani în plus. Nu mai spun că eu am luat acest model de telefon la vreo 200 lei ( cu reducerea de la puncte). Dar este mai ieftin de 1500 lei cred! Și are ecran de 120 hz, încărcare de 67 w, baterie de 5000, face poze decente, semnal ok Sigur, dacă vrei să iei ceva de firmă, nu chinezării, alegi Samsung sau Iphone, făcute tot în China sau Vietnam.