Voi fi primul care voi "arunca" cu pietre:
- ai (unde locuiesti/lucrezi/tranzitezi) antene 5G si semnalul este mimin cat cel 4G? In ultimii 3 ani telefoanele au inceput sa devina mai performante in materie de 5G, dar au doua probleme: bateria (consum similar cu perioada cand 4G abia mijea ochii) si semnalul 5G INCA e mai liber (la modul general, nu la modul punctual de antena).
- chiar ai nevoie de 5G? In firma am toti colegii cu IPhone (patronul si seful meu direct au IPhone 13 Pro (nu sunt sigur daca Max sau nu), iar restul au 12 Pro) si stau conectati la WIFi. Abonamentele de firma sunt pe Vodafone, dar ca si comportament al utilizatorilor. Sincer, nu vad utilitatea unui semnal bun daca nu-l folosesti.
Ca aparat... depinde de tine.
Vrei Android, poti arunca un ochi la Honor 70 (e Huawei cu servicii Google).
Vrei IPhone, poti merge pe IPhone 13 (de la Mini la Pro Max).
Vrei Huawei. P40 Lite 5G (l-am vazut saptamana trecuta la promotie pe site-ul huawei), DAR nu ai servicii Google si nu as recomanda giumbuslucuri pentru instalarea lor (folosesc un Huawei Nova 8i si lipsa serviciilor Google nu ma deranjeaza. Am facut copy-paste din Google Drive in Huawei Cloud si am rezolvat partea asta, iar la aplicatii, majoritatea le gasesti pe site-ul dezvoltatorului sau in AppGallery).