anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Preturi iPhone 12 PRO MAX 256 gb in Romania

Titelolt
Începător
Salut avand in vedere ca in SUA sunt mai ieftine telefoanele in Apple Store cu 1250 de lei, nu credeti ca sunt cam scumpe in Ro, chiar si la Orange?
Comparatie: 6050 lei la Orange vs. 4800 lei la Apple Store (fara abonament)
4 Răspunsuri 4

FLo1
#StarMember
@Titelolt: Bun venit în Comunitate. Acea diferență pe care ai constatat-o (în cazul că este reală) este reprezentată de garanția funcționării device-ului în România, cu atât mai mult în Orange. Dacă îl vei lua direct din SUA nu ți se va garanta funcționarea acestuia în RO.

TheSpecialist
Maestru
Telefoanele care sunt vândute oficial în România au parte de o adaptare/îmbunătățire a softului , ce le permite funcționalități care nu sunt disponibile în toate tarile din lume ( Volte spre exemplu , nu o sa iti funcționeze niciodată corect pe un telefon cumpărat de pe Aliexpress). Sau chiar sunt introduse anumite limitări care poate le găsești la același model de telefon în SUA. În funcție de convențiile care se fac între firmele de telefonie mobila și producătorii de terminale GSM, întotdeauna vom regăsi telefoane adaptate fiecărei tari în parte . E varianta moderna a "trasului în banda" care se practica în anii 80-90 la televizoare / radiou-uri , doar ca acum totul costa mai mult pt ca nu mai poate sa îl facă nea Titi depanatorul, iar utilizatorul final suporta costurile de development și implementare, cum e și firesc .

FaraUnID
Campion certificat
Eu intreb altceva: Cand, pretul unui produs comercializat in Romania, a fost mai mic in comparatie cu pretul aceluiasi produs vandut in afara? Pana si asa-​zisele "produse romanesti" din gama Allview, Vonino, Eboda, Myria, Teletech, Davio si care nu sunt alteceva decat nistre chinezarii de mana a 7-a rebdrand-uite si adaptate pentru piata de la noi, sunt mai scumpe la noi in comparatie cu produsul original nebranduit. Exemplu 1 - Orange Neva Jet care nu este altceva decat un ZTE Axon 10 Pro 5G rebrand-uit pentru Orange, custom firmware, plin de bloatware, cu foarte multe lipsuri comparativ cu modelul original si fara suport din partea operatorului, este vandut de Orange la acelasi pret cu modelul original. Exemplu 2 - Un smartwatch rebrand-uit de Eboda este vandut la noi cu cca 100 lei, in conditiile in care acelasi ceas comercializat pe pagina producatorului initial costa cca 10 USD. Exemplu 3 - Exista un topic - nu mai stau sa caut - in care un pachet promo alcatuit din Smartphone + Smartwatch, in magazinul online Orange era comercializat cu un pret mai mare cu 1000 lei fata de pretul aceluiasi pachet comercializat de Altex. Suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine!

delfinas
#StarMember
Pentru că la noi sunt fani care sunt dispuși să dea sume mari pt a avea cele mai recente produse de la Apple. Eu i-aș spune snobism, dar poate mă înșel și nu înțeleg pasiunea pt aceste device-uri scumpe. In plus, se adaugă taxele de import, transportul .. iar, la providerii telecom, aparatele sunt mai scumpe decât la alti retalieri, ca să pară că-ți fac reduceri mari pe abonament. ;) LE De curiozitate, am căutat telefonul asta într-un magazin cunoscut din Italia și mi s a confirmat că ăia sunt și mai exagerați, desi pare ciudat, au produsele electronice mai scumpe decat la noi, decât la americani... 1329 de euro, redus de la 1409... https://www.mediaworld.it/product/p-144925/apple-iphone-12-pro-max-256gb-blu-pacifico