anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pot cumpara telefoane in rate?

Miha_Z
Campion
Pot cumpara telefoane și în rate? Care sunt condițiile contractuale și daca exista și varianta unei extragaranții?
1 Soluţie acceptată‚

imch
Cunoscător certificat

La Orange exista doua sisteme de plata in rate.

  • Primul sistem presupune ca tu sa detii un card de credit sau un card pentru astfel de plati la un numar de institutii acceptate de Orange. Astfel, cand platesti echipamentul pe care il doresti, selectezi drept modalitate de plata cardul respectiv si ulterior platesti conform conditiilor cardului (la datele si in cuantumul stabilit prin contractul dintre tine si banca) - https://www.orange.ro/servicii/plata-in-rate/#detalii
  • Al doilea sistem este cu plata in rate direct pe factura. Acest sistem nu este insa utilizabil pentru orice echipament. Astfel, este necesar sa te interesezi intai daca echipamentul se preteaza la plata in rate pe factura si, daca da, in cate rate. Contractul se semneaza direct cu Orange, iar plata se face in acelasi timp cu plata abonamentului de telefonie sau de date mobile - https://comunitate.orange.ro/questions/2322933-achizitionarea-produselor-rate-factura

 

Eu am folosit ambele variante si mi s-au parut la fel de simple amandoua.

In ceea ce priveste garantia, aceasta este de 24 de luni.

Vizualizare soluţie în postul original

134 Răspunsuri 134

Neaplicabil
mie personal nu mi se pare asa de important sa cumperi un telefon in rate,dar,la o nevoie,sa zicem. in rate se cumpara telefoanele scumpe,care deja nu mai sunt telefoane ci mofturi. putini au cu adevarat nevoie de telefoanele performante,foarte putini. nu consider jucatul pe telefon o necesitate,ma refer la cei care prin natura meseriei au nevoie de ele. cat despre copii...nici nu mai vorbesc. am si prepay,si abonament,deci pot face o comparatie,am telefoane...normale,nu vorbesc mult,"prin natura meseriei" as avea nevoie de un telefon mult mai performant,dar,dupa buget,ma ancorez in realitate si ...lucrez pe calculator,descarc pe calculator si...navighez pe telefon. as cumpara un huawei-pentru imagine,doar daca l-as gasi la un pret pe masura posibilitatilor mele. asa cum spun si altii,mai ai si multe altele de facut cu banii,de la plata facturilor,mancare,masina,si chiar alte lucruri pentru casa si familie. telefonul a ajuns supradimensionat , a devenit o obsesie depasind latura necesitatii. nu cred ca exista o "nevoie" sanatoasa sa schimbi la cateva luni telefonul,sa cumperi unul care clar iti depaseste pragul de confort financiar,sau sa stai lipit de el trei sferturi din zi. la urma urmei...e doar un gadget,care inglobeaza acum o multime de functii,nu spun ca este rau ca obiect,insa nu este vital. si daca a devenit necesar,nu trebuie sa devina o sugativa de timp,energie si bani.

FLo1
Campion certificat
...Si ca de obicei, discutiile deviaza de la topic. Raspunsul simplu este DA, SE POATE. Dezvoltat, raspunsul este:nu merita. In rate sigur nu e ceva ieftin, iar ORANGE inca livrează telefoane cu pret la a 10-a mana, adica la pret umflate. E mai ieftin la liber, decat cu o prelungire de abonament. Sau pentru cei carora 30-40€ lunar li se pare un fleac, inseamna ca nu cunosc piata. Mai ganditi-va inainte de a ajunge CAPTIVI. Nu va sapati o groapa singuri.

Vio73
Campion certificat
Depinde de la caz la caz. Dacă omul (cumpărătorul) nu are un card de rate și nici bani cheș, e rentabil. Dacă are card de rate, analizează atent piața și alege ceva mai ieftin. Sunt multe variabile oricum.

Neaplicabil
@FLo_1, nu cred ca este o problema ca ne spunem parerile,nu suntem la teste grila. revenind la topic,din cate am inteles vorbind cu un consultant orange cand am fost interesat de un tel anume,nu poti lua orice telefon pe orice fel de abonament,de exemplu,daca ai un abonament mic,si vrei un telefon scump,trebuie sa platesti un avans cam mare...si mi se pare,poate retin gresit,si cu garantie(nu sigur). de aceea in oferte pe my orange telefoanele sunt cuplate cu anume abonamente,inteleg gresit? fireste,vorbesc despre achizitonarea cu plata in rate pe factura,cu card nu cunosc. si eu vreau sa cumpar un telefon,unul anume,nu ceva foarte scump,dar destul de scump pentru mine,insa intentionez sa il cumpar in 2-3 rate( avans +2 rate)maxim. cat despre extragarantie cred ca este buna pentru telefoanele scumpe, eu am renuntat si la asigurare,cei 2 euro/luna,pentru ca telefonul nu iese din casa:)). deci,sunt variante pentru fiecare.

FLo1
Campion certificat
@leon: Nu ma impac cu testele grila, deci nu stiu ce sa comentez la cele scrise de tine. Pt tine, daca asa consideri ideal sa intri in posesia unui telefon nou, atunci e excelent. Asadar, bafta. Sper sa revii cu impresii de feedback post achizitie.

mariussruben89
Explorator entuziast
Ce am observat pe plarforma,online,cat si la /ca achizitie,este ca anumite preturi sufera mici /mai mari diferente, clar ca in magazin Shop, ma refer,au si anumite discounturi, doar pentru a avea si mai multi clienti,pentru a-i atrage , ca sa aiba cum face si ei vanzare,legat de rate,am observat ca mai mult doar pe parte de smartphone si tablete se pot lua online pe rate/pe factura, celelalte,deocamdata daca nu apare grila rate/,factura,inseamna ca nu e disponibil online,asta am primit raspuns legat de acest aspect,care mai mereu a fost o problema,deci tv,ps4,smartwach, in shop/rate/factura.

Daniel_D
Începător
Eu personal eram pe calea de a schimba operatorul... Mai aveam 5 luni până la expirarea contractului și după 17 ani eram decis de o schimbare, dar... Întotdeauna am cumpărat telefoane premium de la Orange prin prelungire de contract și reducerea aferentă a prețului acestora, iar anul acesta am apelat la rate făcând un calcul și sincer cred că am fost ajutat și de tipul de la serviciul clienți, să găsesc o opțiune cat mai buna... Am redus abonamentul în așa fel încât rata și abonamentul cumulate la plata lunară sa ajungă la același preț ca vechiul abonament! Sincer cred că a fost o idee super luând în calcul că orice abonament prelungit e tot pe 2 ani ca și ratele...! Și așa mai stau agățat de ei 2 ani! :) Sincer... Nu e rău! Pot spune chiar că e bine și dacă nu aveau opțiunea asta cu ratele, căutăm alternative...! O alta variantă foarte bună pe care au ales o cei de la Orange este că nu ai nevoie sa alergi in locuri diferite să plătești rata separat și abonamentul separat cu nu știu ce combinații de carduri de la nu știu ce bănci .... Pur și simplu intru pe net rapid și mi plătesc abonamentul în mod normal așa cum plăteam până acum, iar în abonament e inclusă și rata!

Mădălin
Cunoscător
Poți cumpăra un telefon in rate dar care este avantajul daca acesta vine însoțit de un abonament care te tine legat de rata minim 2 ani... Am preluat un abonament Orange cu rata la un telefon și cred că e o mare problemă cu separarea sumelor intre abonamente și rate...

Alias2000
Junior
Eu am luat telefon în rate și sunt foarte mulțumit

Vio73
Campion certificat
@Mădălin, Telefonul ăla trebuie folosit tot cu un abonament sau o cartelă. Nu te ține nimeni legat, pentru că nu te obligă nimeni să te abonezi sau să vorbești la telefon.

Ascary
Campion certificat
@Madalin,ratele sunt una și abonamentele alta. Poți face rate la un telefon cu un ab. de 7 euro și poți face rate fix la același telefon la un ab. de 45 de euro. Și eu prefer abonamentele mici.

Arsaluis
Junior entuziast
Dintotdeauna am considerat ca ratele sunt pentru investitii. Iar un telefon este o necesitate, nu o investitie de viitor. Daca astazi nu am bani sa imi achizitionez un telefon de ultima generatie, extrem de scump inseamna ca nu mi-l permit. Sunt eu prea aspra sau chiar radicala?

Vio73
Campion certificat
Fiecare pune problema cum dorește, dar știe cel mai bine ce poate și ce nu!

FLo1
Campion certificat
Arsaluis: Prea putin gandesc achizitia unui telefon ca un bun necesar. Marea majoritate o vad ca o investitie, ca o bijuterie, satisfacerea unui moft - nu degeaba il "tin in brate 24 de ore pe zi": dependenta trebuie sa fie completa. Dar la cat de efemere sunt aceste produse, nici macar de amortizat nu apuca. Dar putini sunt cei care vad aceste aspecte ale "businessului".

Cosmin1
Junior
Sa ai un contract de munca minim 3 luni, și contractul de casa Certificatul de naștere si buletinul