anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pot activa 5G pe un Pixel 6?

AlexAndy
Junior entuziast
Am achiziționat un abonament Smart Plus 15 pentru a putea folosi rețeaua 5G, telefonul meu este un Google Pixel 6 compatibil 5G cu banda n78 (3500) cu setările deschise pt 5G, am verificat la piata Victoriei un sigur este semnal 5G și nu merge, chiar mi-am schimbat și simul. Cei de la Orange chat mi-au spus că nu pot folosi rețeaua 5G întrucât telefonul nu a fost achiziționat de la Orange și ei nu garantează că va merge.
Faza tare este că în aeroport am stat lângă un domn cu Pixel 6 și l-am întrebat dacă a avut 5G în Romania. Surpriză, mi-a spus că da! Are abonament din UK pe EE și pe Orange Ro a putut folosi 5G fără probleme!
Mă întreb ce vă împiedică să ne oferiți și nouă clienților din România rețeaua 5G pe telefoanele Google? Cum e posibil să faceți asemenea discriminare?
13 Răspunsuri 13

Pololică
#StarMember
Intrebarea este urmatoare: telefonul din UK era in Roaming in Romania sau a fost pusa o cartela de Orange Romania in telefon si a mers? Daca telefonul era folosit in roaming, atunci raspunsul e simplu: exista acord 5G intre operatori (Orange transmite catre EE setarile pentru 5G), deci producatorul aparatului nu prea are nicio interventie (EE preia direct setarile pe care le trimite mai departe, nu Google). Cel putin asa vad eu. Teoretic, niciun operator nu garanteaza calitatea retelei pentru un telefon care nu este achizitionat de la el. Tata foloseste un Samsung S7 Edge (aparat achizitionat in urma cu niste ani cu soft de Bulgaria pe care nu mergea Apel 4G si Apel WIFi. Dupa ce am pus CSC de Romania (nu Orange, nu Voda, ci softul de Roamania) a primit imediat setarile pentru Apel 4G si Apel Wifi. Deci, telefon din alta tara a mers cu serviciile Orange Romania. Eu am folosit un IPhone SE (2016) achizitionat de le EvoMag si mi-au mers din prima cele doua servicii (caz pentru telefon cumparat din Romania). Pentru 5G, teoretic, ar trebui sa mearga daca benzile folosite de telefon sunt compatibile cu Orange. Setarile pentru 5G din Pixel sunt cele care trebuie? Poti vedea setarile dintr-un telefon care functioneaza in Orange 5G si le poti copia in Pixel? Din pacate, Google nu vinde direct telefoanele in Romania si implementarea de servicii este conditionata de legatura dintre operator (in cazul nostru, Orange) si producatorul telefonului (adica Google). Sunt convins ca nu ai VolTE si VoWiFi, desi telefonul este 100% compatibil cu cele doua servicii.

AlexAndy
Junior entuziast
Mulțumesc! Da, domnul era pe roaming și avea semnal 5G pe rețeaua Orange. Deci este posibil. Setările sunt cele corecte, plus ceva modificări făcute de cei de la Orange chat. Nici nu visez la VoLTE sau VoWiFi pt că știu cum stau lucrurile.

Pololică
#StarMember
Google ce zice? Te poate ajuta? Daca setarile trimise de Orange sunt corecte (si din ce zici, sunt corecte), buba e la Google. Ceva nu este citit corect (in setari).

AlexAndy
Junior entuziast
Ok, mulțumesc de idee, o să întreb și la Google. Momentan sunt în Londra și o să încerc aici 5G pe roaming.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Nu stiu cum e cu 5G-ul pe Pixel. VoLTE si VoWIFI nu vei avea cu siguranta. Si asta nu tine de Orange. Mi se pare funny (si nu prea) exprimarea: "Orange nu garanteaza functionalitatea serviciilor X, Y, Z pe terminale care nu sunt achizitionate de la Orange". Problema e alta: GOOGLE nu vinde telefoane Pixel in Romania. Cel putin nu oficial. Ca urmare, Orange, si oricare alti operatori, nu-l pot vinde nici ei! Deci, si sa vrei sa cumperi un Pixel de la Orange, pentru a putea avea "garantia" functionalitatii serviciilor respective, si nu poti! In fine. Pentru 5G in general, din cate stiu, pe langa un abonament compatibil, un telefon compatibil si binenteles, acoperire, trebuie ceruta activarea lui pe cont, de la Relatii Clienti. Ai facut deja asta?
Client Orange

AlexAndy
Junior entuziast
Da, am vorbit la Orange Django sau se cheamă și mi-au zis că au făcut setările necesare și să dau restart. Dar nu a funcționat.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Atunci, din pacate, problema e de soft, pe partea telefonului. Sincer, nu stiu ce are in plus acest 5G.... Nu stiu daca are nevoie de ceva in plus, ca in cazul Volte si VoWIFI, pe partea sistemului de operare. Dar...daca pe partea operatorului, totul e configurat corect, banuiesc ca problema e la producator. Trebuie sa implementeze setarile pentru Orange RO (si nu numai) in soft. Problema...din nou, este ca Google nu vinde Pixel (oficial) in Romania. Deci...nu cred ca le vor implementa. Pana nu apare oficial Google Pixel, cu suport de la Google, in Romania, nu cred ca vom avea sanse la servicii de genul asta. Crede-ma, si eu astept un Pixel ca painea calda. Asta e motivul pentru care m-am orientat catre ceva similar ca soft (cu soft aproape stock) si am mers pe Motorola, unde, am VoLTE si VoWIFI by default. Nu stiu de 5G, pentru ca n-am abonament 5G si nici acoperire in zona. Deci, nu pot testa. Dar banuiesc ca merge.
Client Orange

Anonim
Neaplicabil
Pixel nu a certificat niciun operator din Romania, deci nu iti va functiona decat ce doresc cei de la Google, in functie de parteneriatele lor. Este un fel de iPhone al celor de la Google. Schimba telefonul daca vrei sa ai acces la aceste functionalitati.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Alex, 5G la Londra s-ar putea sa-ti mearga doar cu un SIM de acolo. Pentru ca e alt operator. Iar in cazul lui, telefonul activeaza anumite functii. Poti incerca, daca vrei. Dar daca Google vinde oficial Pixel in UK (si pare sa vanda: https://store.google.com/regionpicker?pli=1), ar trebui sa mearga. Acuma, nu stiu ce politica au operatorii de acolo in ceea ce priveste 5G-ul. In sensul ca nu stiu daca ai nevoie de un abonament special, sau de abonament in primul rand, sau e disponibil si clientilor prepaid. Ideea e asa: roaming in UK cu un operator de Romania nu e acelasi lucru cu roaming in Romania cu un operator de UK. In primul caz, operatorul tau (si parametrii dupa care se seteaza telefonul) sunt ai operatorului din Romania, pentru ca SIM-ul din telefon e de Romania, in cel de-al doilea caz, operatorul e de UK. Deci da, se poate ca intr-un caz sa-ti activeze anumite servicii, in celalalt nu. Problema pare la operator, dar crede-ma ca nu e. M-am chinuit cred ca vreo jumatate de an cu o problema de VoLTE pe un Motorola mai vechi, cumparat de la eMag. Facand du-te vino constant intre Orange si Motorola. Motorola ma trimitea la Orange, Orange ma trimitea la Motorola. Pana la urma unde crezi ca era problema? La Motorola. Problema era de soft, si am rezolvat-o singur cu activarea unei optiuni ascunse. Din pacate, acea optiune e doar pentru procesoarele Mediatek, si chiar si cu MTK nu cred ca mai ai optiunea in versiunile mai noi de Android. Dar ce voiam sa spun e ca problema a fost tot timpul asta la producator, nu la operator.
Client Orange

AlexAndy
Junior entuziast
@arsradu Mulțumesc pt răspuns. Acum cred că am înțeles un pic mai bine cam care e situația. O să încerc și la Google să văd ce soluții găsesc.

AlexAndy
Junior entuziast
Este o situație foarte asemănătoare cu VoLTE și VoWiFi. Google deocamdată nu suportă oficial în România 5G https://pixel.withgoogle.com/5G/

Pololică
#StarMember
Cidata harta. Portulgalia e singura tara din Vest care nu are certificare Google pentru 5G.

alin7
Junior entuziast

Vodafone Italia este una dintre retelele unde telefoanele Pixel functioneaza fara restrictii si preturile sunt acceptabile. Eu mi am luat un sim prepay de la ei din promotia C'all max la pretul de 30eu si am in roaming in Romania apeluri nelimitate catre Romania si EU si 10 Giga in reteaua 5G. Trebuie sa reincarc la 30 zile cu 20 euro dar pana se hotaraste Google dau banii acestia. Si, fata de varianta trecerii la root, am si update urile lunare si un telefon sigur. Vechiul numar l am trecut pe esim.