anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pierdut Iphone 13

Venkat
Începător

Salutare. Acum 3 luni, am cumpărat pt soția mea un iPhone 13 de la Orange prin rate, pe abonament. Am lăsat telefonul în portbagajul mașinii, să nu-l vadă (urma să fie cadou de ziua ei). Nu l-am desigilat. 

De câteva 2 luni nu mai găsesc telefonul. Am factura de achiziție dar telefonul nu e nicăieri. 

Dacă l-am pierdut, am vreo șansă să-l blochez? 

7 Răspunsuri 7

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Nu prea ai cum sa-l blochezi. Si fiind nou, nici nu poti sa-l gasesti cu Find My. Deci, parerea mea e ca nu prea ai ce face.

Ceea ce nu prea inteleg eu este cum a disparut din portbagajul masinii.

Client Orange

Doar bănuiesc ce s-a întâmplat. Am făcut mai multe pachete cu haine vechi și le-am donat. Poate s-a rătăcit în vreo pungă și astfel nu-l mai găsesc. Altă explicație nu am. 

Faza nasoală e că plătesc rate pe el și nu-l pot bloca. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Problema nu e ca nu-l poti bloca. Nu ajuta pe nimeni daca-l blochezi. Nu e ca si cand aveai date pe el si nu vrei sa aiba nimeni acces la ele. Telefonul e nou, neinitializat, neinregistrat si neasociat unui cont Apple.

Inteleg ca nu vrei sa se foloseasca nimeni de el, dar nici tu nu te vei putea folosi de el. Adica, asta e un fel de: sa moara si capra vecinului. :))

Problema e ca platesti rate, intr-adevar. Si...din pacate, nu am o solutie.

Dar....gandeste-te la partea buna. Daca l-ai donat din greseala, poate a ajuns la cineva care chiar avea nevoie de el.

Client Orange

mihai_13
Maestru

tarziu-tardiv - nu stiu daca poti sa-l mai blochezi , daca ti-sa furat acel telefon  hotul poate spune ca a cumparat telefonul de la tine - daca apucai sa  il inregistrezi pe  un cont personal sigur puteai sa-l blochezi 

Vio73
#StarMember

Salutare!

Da, nici eu nu prea văd cum mai poți să-l găsești, dacă nici nu ai apucat să-l utilizezi deloc!

Îmi pare sincer rău pentru situația respectivă!

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Daca vrei, poti suna la Apple (‭0800 894 847‬ sau ‭0800 400 138)‬, sa-l blocheze ei pe baza IMEI-ului, daca il ai. Cel mai probabil o sa aiba nevoie de dovada platii.

Dar din nou, asta nu te va ajuta cu nimic. In primul rand, nu stii daca aparatul e activ si asociat unui cont Apple. Eventual poti verifica si asta tot cu cei de la Apple. In al doilea rand, nu poti face dovada ca nu l-ai donat chiar tu (ceea ce, indirect, e exact ceea ce s-a intamplat). Deci....chiar si daca ai face dovada platii, nu stiu daca o sa-l poti bloca efectiv ca pierdut. Si sincer nici nu cred ca ar trebui. Mai ales daca zici ca sansele sunt sa-l fi donat. Macar asa ajuta pe cineva. Daca-l blochezi, nu mai ajuta pe nimeni, inclusiv pe tine. Ratele merg in continuare, indiferent ce se intampla cu telefonul.

Client Orange

Pololică
#StarMember

Salut!

Pe factura ar trebui sa fie un IMEI. Trimite un mai la Apple daca te pot ajuta cu locatia. Din motive evidente, rezultatul scontat nu este garantat, dar as incepe de la ei (cel putin ei pot vedea, pe baza activarii seriei IMEI) unde se afla aparatul si daca cineva a facut greseala sa-l activeze.

Pasul doi ar fi sa mergi pe unde ai donat lucrurile. Poate cineva l-a pus la pastrat pentru eventualitatea in care te intorci dupa el.

PS: acum vreo doua luni (cred) cineva uitase la un Carrefour un telefon Nokia (nu mai stiu ce model, dar din ala cu butoane pana intr-o suta de lei). Am mers la informatii clienti sa-l las si nici n-am inceput bine sa completez formularul de predare al telefonului, ca s-a prezentat (tot la informatii clienti) cel care il cumparase sa intrebe daca l-a gasit cineva (a fost preluat de o persoana de acolo si a inceput sa vorbeasca mai tare [peroana care a preluat clientul], tocmai sa pot auzi discutia).