anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Petiție spre operatorii din România: Adăugarea profilului IMS pentru telefoanele Google Pixel

VlaDi88
Junior entuziast

Petiție spre operatorii telecom din România: Adăugarea profilului IMS pentru telefoanele Google Pixel care nu suportă conectivitate VoLTE, VoWiFi și 5G

Poate asa ne aude si pe noi cineva https://www.mobilissimo.ro/articole-telefoane/petitie-spre-operatorii-telecom-din-romania-adaugarea-...

65 Răspunsuri 65

Din pacate cam ai dreptate...este vorba de un telefon marca cunoscuta, nu iesit pe piata ieri, nu chinezarie Blucractwistbenga#$%^^ sau mai stiu eu ce nume. Cum au spus si altii aici, sunt tari multe in Europa care nu au google pixel oficial in google store in acea tara, sau nu au magazin google online deloc acolo, iar operatorii au initiat procedura de activare a caracteristicilor retelei. Da, sunt de acord ca Google putea foarte bine sa faca asta pt retelele din EU, implicit, dar nu o face cum nu o fac nici altii din motive aberante numai de ei stiute: eg Nokia

La noi se incearca fortarea anumitor modele si branduri, de unde si stocul anemic din magazinul online.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Stii care e chestia? Ca Pixel-urile se vand oricum in Romania! Oficial sau nu, se vand oricum! Banii aia ajung oricum in buzunarul Google-ului. De ce nu vor sa faca oficiala toata treaba asta, nu stiu.

Client Orange

Sense
Junior entuziast

O motivare pertinenta. De ce sa le oferim alora cu pixel serviciile când putem sa le fortam mana sa cumpere shaormi sau alte bazaconii pe care le vindem noi și pt care incasa un comision. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Shaormi! :))) Hai ca a fost tare asta. Si...stii ce? Nu cred ca e departe de adevar. Si eu am observat ca se promoveaza in special anumite brand-uri. Probabil si acolo exista niste contracte, niste avantaje etc... Asta e unul dintre motivele pentru care eu nu pot sa cumpar telefoane de la Orange. Nu au ceea ce mi-as dori. E atat de simplu. Si am mai spus chestia asta si cu alte ocazii. Nu pot sa cumpar pur si simplu orice. Cumpar ce am nevoie si ce imi place, pentru ca eu decid pe banii mei. Nu am nimic impotriva sa cumpar de la Orange. Dar, atata timp cat ceea ce as vrea sa cumpar nu se afla in portofoliul lor...ma redirectionez automat la concurenta. Asta e. Nu cumpar ca sa am pe ce da banii. Sa am de ce sa fac o gaura in portofel, ca-mi atarna prea greu. Nu. Cumpar pentru ca vreau ceva anume. Ai acel ceva, cumpar. Nu ai, nu cumpar. E atat de simplu.

Client Orange

Sense
Junior entuziast

Shaormi e cea mai buna caracterizare. Telefoanele alea sunt fix ca o shaorma. Un amalgam de hardware de top și atât. Ți-e și frica sa faci un update care spune ca rezolva nustiu ce problema. Pt ca nu stii care sunt chestiile pe care le strica prin același update.

Daca e sa vorbim de seria Pixel 6, cam da, o gramada de probleme.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

@Sense, stiu ca probabil, la o prima vedere, pare ca unii dintre noi cei de aici din Comunitatea Orange (mai ales cei care suntem mai activi) suntem cumva "platiti" de Orange, sau avem vreun interes sa tinem cu operatorul. Si ai impresia ca esti singur impotriva tuturor. Te asigur ca nu e cazul. Si de foarte multe ori am fost critic la adresa Orange-ului datorita lipsei de transparenta fata de clienti, a unei mentalitati pe care eu unul nu o consider ok, si a unora dintre politicile folosite in comunicarea cu clientii.

Nu suntem deloc unii impotriva celorlalti. Iar in ceea ce privesc Pixel-urile si suportul pentru serviciile astea, iti garantez ca suntem foarte mult de aceeasi parte a baricadei. Si eu sunt utilizator de Pixel (6), si eu ma lupt de foarte mult timp sa inteleg macar, daca nu am ce sa fac in sensul asta, de ce mama ma-sii se intampla fenomenul asta. Si nu doar cu telefoanele Pixel. Ci la modul general. Pentru ca, aceeasi chestie se intampla si cu alti producatori. Nokia stiu ca e hit or miss la capitolul suport pentru VoLTE/VoWIFI. Nu stiu daca s-a mai schimbat ceva in ultimii ani, dar ultima data cand i-am intrebat, pentru ca planuiam sa-mi iau un Nokia, am primit acelasi raspuns standardizat: "lucram impreuna cu partenerii nostri pentru a oferi cele mai bune servicii." Deci, nimic concret. Nici o data concreta, nici un model de telefon care ar putea sa aiba suport pentru serviciile alea, macar sa stii ce sa cumperi. Asa ca...am zis pas la Nokia, si m-am indreptat catre alte brand-uri. In cazul meu a fost Motorola, si, cel putin din punctul asta de vedere, nu am avut probleme. Dar da, si mie mi-ar placea un Pixel cu suport nativ pentru serviciile astea. Ca sa nu am nevoie de root. Momentan, singura modalitate de a le obtine, este cu root, si cu un modul de Magisk. La mine asa sunt, si functioneaza perfect. Dar root-ul nu e pentru toata lumea. Ideal (si normal) ar fi sa mearga by default. Dar...vezi bine ca nu e atat de usor.

Client Orange

VlaDi88
Junior entuziast

Portugalia pe  QPR BETA 2

I live in Portugal and several friends with P7 and P6a started to have 5G after beta 2. Plus, there are several reports of Beta 2 enabling 5G on portuguese forums.

All of them with portuguese carriers.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Frumos! Poate incet, incet incep sa adauge si ei suport peste tot… Doamne ajuta!

Client Orange

Razvan
#StarMember

Telekom a lansat volte anul trecut, a trimis setările către operatorii de telefonie. Cei de la Sony au pus setările doar pe modelul lansat în luna următoare a serviciului (Sony Xperia 5 IV). Deși am trimis mail-uri către ei, nu vor să pună și mă trimite la telekom. Părerea mea este că petiția trebuie adresată către Google, dar dacă telefoanele nu sunt vândute prin distribuitori autorizați, sunt șanse mici de reușită. 

 

Oneplus la fel, chiar mai rau, vandute oficial in Romania, nu mergea volte,vowifi si nici 5G pana pe la android 12 cand s-au hotarat sa le activeze pt unele modele numai, si degeaba ca vowifi nu merge cum trebuie.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

De-asta zic ca problema, de cele mai multe ori, nu e la operator. E la producator. Vreau sa fie foarte clar de la bun inceput. Nu-i iau apararea niciuneia dintre parti. Dar nici nu pot sa ignor faptul ca de cele mai multe ori, in cele mai multe dintre cazuri (si am experienta personala ca exemplu in cazul asta), producatorul este cel care are mai mult de lucru ca sa suporte serviciile alea pe partea de soft. Operatorul le activeaza sau nu pe cont. Mai departe, e treaba telefonului sa stie ce are de facut pentru operatorul respectiv. Iar asta o face producatorul.

Client Orange

VlaDi88
Junior entuziast

Le scriem la astia? 😂

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Stii ca ar fi prea simplu sa mearga asa, nu? :)) Nu ne tine nimeni sa dam un mail. Dar cred ca decizia trebuie luata la nivel executiv. Nu se poate baga un developer sa faca modificari in Android de capul lui.

Client Orange

VlaDi88
Junior entuziast

Pai, macar sa ne zica cum functioneaza treaba, ce trebuie facut etc metoda