anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Petiție spre operatorii din România: Adăugarea profilului IMS pentru telefoanele Google Pixel

VlaDi88
Junior entuziast

Petiție spre operatorii telecom din România: Adăugarea profilului IMS pentru telefoanele Google Pixel care nu suportă conectivitate VoLTE, VoWiFi și 5G

Poate asa ne aude si pe noi cineva https://www.mobilissimo.ro/articole-telefoane/petitie-spre-operatorii-telecom-din-romania-adaugarea-...

65 Răspunsuri 65

Nu funcționează din păcate. Le-am scris eu și mi-au trimis un link către lista cu terminalele compatibile cu VoLTE și bineînțeles că Pixel nu e acolo. Când le-am întrebat dacă au în plan să aducă aceste servicii și le-am trimis și link-ul către petiție mi-au dat un răspuns total pe lângă.

"Te invităm să ne urmărești în continuare pentru a fi la curent cu noutățile. Te asigurăm că în momentul în care vom avea detalii, le vom comunica în consecință.

O zi frumoasă!"

Serviciile exista la operator. Suportul software de la Google lipseste. Acolo e problema.

Client Orange

Da, așa este însă pe Telekom Ungaria funcționează, a confirmat un user pe un forum. Nici în Ungaria Google nu vinde oficial. 

In my country (Hungary) the Pixel 6 is not supported, so could not use the the VoLTE function. Till now. I am updated the phone during the beta, and... VoLTE working!! (Carrier: Telekom) Its a great news , because here the Telekom started to shut down the 3g towers, so had to use 2G for calling, which is not stabel. Both the incoming and outgoing calls works, sound perfect, LTE available during call. I will start a long test, but I realy hope, our suffering is over.

Poate o sa primim și noi la un moment dat printr-un update dar deocamdată eu nu prea am mari speranțe că se va întâmpla prea curând.

Da, e o chestie specifica cu Telekom-ul (T-mobile). A fost adusa in discutie si mai sus, si am zis ca ar fi interesat de testat pe Telekom RO, daca are cineva. Se pare ca ei folosesc cumva o setare globala sau ceva, ceea ce le permite sa aiba functionalitatea asta si in tari in care in mod normal nu ar avea.

Client Orange

Din pacate nimic legat de IMS pt RO.

Sense
Junior entuziast

Problema e la Google. Bun.

Crezi ca a mers google la digibspania și digi Italia sa se roage de ei:"bai nu vreți sa va activam serviciile? Știți, problema e la noi dar pt voi rezolvam". Dacă problema e la Google oare cum au reușit aia sa o rezolve?

In Spania si Italia, Pixel-ul e vandut oficial.

Client Orange

Sense
Junior entuziast

Asa și? Se vinde oficial dar serviciile nu erau active. Au aplicat procedura și s-au activat. Vreau și eu un răspuns de la operatorii din România în care sa zica: uite, le-am cerut sa activeze serviciile și nu vor sau nu am primit niciun răspuns. Nu, de la operatorii romani primești doar răspunsuri în bătaie de joc, răspunsuri robotizate, ca răspunde un soft sau o persoana dar selectând niște fraze dintr-un fișier nici nu contează, e acelasi lucru. Oricum, sper sa fie conștienți toți ca dacă totuși un operator va urma procedura și va activa serviciile va atrage toți utizatorii existenți plus utilizatorii care își doresc un pixel dar nu-l cumpăra datorita acestei probleme. Da, nu contează pt un operator care are milioane de numere active pierderea câtorva mii de clienți. Eu am peste 20 ani pe 2 numere pe Orange dar le portez în maximum 2 secunde după ce aflu ca vdf sau digi au activat serviciile. Și o să-mi mai pun problema sa revin în rețea tot peste 20+ de ani. 

Conform Google, primul pas in a avea acele servicii este ca telefonul sa fie vandut oficial in tara respectiva, astfel incat sa poata oferi si suport pentru el. Asa zic ei. Acuma…experienta cu alti operatori spune altceva. Crede-ma, iti inteleg frustrarea. Dar nu cred ca rezolvam ceva daca ne enervam. Personal, nu cred ca operatorii din Romania nu si-au pus problema aducerii in portofoliul propriu a acestui device. Eu nu cred. Si da, sunt sigur ca sunt constienti si de castiguri si de pierderi. Iti dai seama ca nu esti singurul care va migra la alti operatori in caz ca altii vor oferi suport inaintea Orange-ului. Dar din nou, daca puteau s-o faca, si daca tinea exclusiv de ei, chiar crezi ca n-o faceau pana acum? Niciunul dintre ei? Niciunul nu a realizat ce avantaje ar putea avea daca ar aduce telefonul asta in portofoliul propriu? Nu e cam ciudat ca sa fie o simpla coincidenta?

Client Orange

Sense
Junior entuziast

Unde scrie asta? Ca primul pas este ca telefonul sa fie vândut oficial? Este o poziție.oficiala a google de care nu am auzit sau sunt tot povesti populare retelesti?

Ma doare undeva ce telefoane are un operator sau altul în portofoliu. Ba mai.mult, în pur stil romanesc cred ca tocmai de-aia, ca nu-l au în portofoliu, nici nu-i interesează, deloc. Repet, pe.mine nu mai interesează ce au ei în portofoliu, ma interesează să-mi ofere niște servicii banale pe un telefon care nu este exotic. Adică dacă as fi avut cine știe ce chinezărie vândută în 3 exemplare da, i-aș fi înțeles. Nu e cazul însă.

"niciunul dintre ei"? Da, niciunul, politica e românească la toți.

Daca lucrurile ar fi stat asa cum.zici nu ai fi primit răspunsurile alea care provoacă greață. Întreabă Orange orice despre activarea serviciilor respective pt pixeluri și vezi ce răspuns primești. Dacă după ce-l citești tu mai crezi ca ești client și ca răspunsul este pt un client....

Operatorul ofera deja serviciile astea tuturor clientilor (mai putin 5G, care e conditionat de anumite abonamente). Dovada ca, intr-un alt telefon, serviciile se activeaza. Problema e ca suportul e impartit in doua: operator si producator. Daca unul dintre ei nu ofera suport, nu ai serviciile. E atat de simplu.

Politica, oricat de "romaneasca" ar fi, ar fi contraproductiva. Deci, nu cred ca cineva si-ar taia un potential profit pentru absolut niciun motiv. E doar parerea mea.

Si da, cunosc foarte bine raspunsul oficial Orange cu privire la suportul pentru Pixel-uri (sau alte device-uri care nu sunt comercializate de ei).

Client Orange

Sense
Junior entuziast

Pai asta zic și eu. Dacă problema e împărțită, operatorii, Orange în cazul nostru poate dovedi/arata ca și-a făcut partea de treaba? Adică sa poată spune clienților, domle, noi în data de xx am trimis un mail oficial la Google prin care le-am cerut sa blbla. Pana sa apara procedura aia, toți furau curent cu gratie, ca o fi ca n-o fi, ca nu se poate, ca nu e de la noi, etc. Acum a devenit clar pt toată lumea. Dacă pt alte telefoane/mărci serviciile sunt active by default,pt pixeluri nu. Trebuie parcursa o procedura care trebuie inițiată de operatori. Au făcut sau nu inițierea? Ca daca nu, restul sunt baliverne și povesti far valoare, ba chiar minciuni.

Da, problema e ca nu ai de unde sa afli lucrurile astea... 😞 Daca intrebi operatorul, va da vina pe producator. Daca intrebi producatorul, te trimite la operator. Si tot asa. Eu unul nu am gasit nicaieri o procedura clara, chit ca poate ar trebui sa fie disponibila public (nu vad de ce ar fi vreun secret), macar la modul GE-NE-RAL, cu privire la cine mai exact trebuie sa initieze procedura asta. Nimeni! Peste tot unde am intrebat, am primit acelasi raspuns ocolit: nu putem oferi informatii...pentru ca contracte, NDA-uri, mama ma-sii.

Cum ziceam, din punctul meu de vedere, ca si client, si utilizator de telefon mobil, cele doua parti ar trebui sa se puna de acord care ce are de facut si, daca nu e foarte mult de cerut, sa faca publica toata procedura asta. Macar, cum ziceam, la nivel super, super macro. N-am nevoie de detalii! Nu cred ca intereseaza pe nimeni partea asta. Ci doar atat: CINE trebuie sa ceara CUI sa vina cu suportul ala minunat pentru ca NOI, clientii de rand, sa putem beneficia de serviciile astea? E o intrebare pe care o tot pun si de-o parte si de alta a baricadei de ANI de zile. NU am reusit sa primesc un raspuns concret. Cu cap si coada.

Client Orange

Sense
Junior entuziast

Deci tot ce se spune aici https://comunitate.orange.ro/t5/telefoane-tablete-%C8%99i-accesorii/adaugare-profil-ims-pentru-telef...

E fals? Nu aveau aia de la digi Spania și Italia motive sa corespondeze cu google și și-au făcut de treaba?

Da, nu exista nimic oficial, nu exista o procedura oficiala pe care google sa o posteze pe prima pagina. Dar ca nu se face nimic de către operatori o demonstrează răspunsurile pe care le primești când ii întrebi.  Doar blabla uri și abureli. Dacă ar fi facut ceva concret ori s-ar vedea rezultatele ori ai avea un răspuns pertinent.

Nu stiu ce sa zic. Sincer. Chiar nu stiu. Din cate stiu eu (si se poate sa gresesc), acele setari sunt deja disponibile in Android. Si mi s-ar parea normal sa fie, pentru ca alti producatori de telefoane le folosesc. De ce nu si Google, pe al sau Pixel...? Nu stiu. Chiar nu stiu. Sunt multe necunoscute la mijloc. Si nu stiu cat la suta tine de operatori si cat la suta de producatori. E usor sa arunci cu pietre, ba intr-unii ba in ceilalti. Dar cred ca nu avem suficiente informatii concrete cat sa avem o vedere de ansamblu ca lumea asupra procesului astuia. Nu stiu... Asta e parerea mea.

Client Orange