anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

OnePlus Concept One

FaraUnID
Campion certificat

OnePlus a prezentat la CES în mod oficial noul său smartphone premium numit OnePlus Concept One. După cum sugerează şi numele, acesta pare să reprezinte momentan doar o demonstraţie tehnologică şi cel mai probabil că nu va ajunge pe piaţă ca un model de serie. De fapt, nu ştim nici măcar dacă va ajunge pe piaţă într-o ediţie limitată, însă parteneriatul cu McLaren ar putea sugera că am putea vedea măcar câteva unităţi la vânzare, pentru fanii celor două branduri.

OnePlus Concept One este un smartphone impresionant din punct de vedere vizual. Acesta foloseşte platforma hardware a modelului OnePlus 7T Pro, cu chipset Snapdragon 855+ şi 12 GB memorie RAM pentru a prezenta câteva noi decizii de design. În primul rând, telefonul adoptă o schemă de culoare predominant portocalie. Pe spate, acesta foloseşte două bucăţi de piele în culoarea „Papaya Orange”, culoarea emblematică a brandului McLaren, alături de o ramă metalică suflată cu aur.

https://www.youtube.com/watch?v=etOjg1vA168

Da, este vorba despre o ramă „aurită”, nu despre o ramă pur şi simplu vopsită într-o culoare aurie. Desigur, cea mai interesantă parte a telefonului şi motivul pentru care OnePlus a pus acest model în lumina reflectoarelor este bucata de sticlă de pe partea din spate, care separă cele două bucăţi de piele.

Pe partea centrală, unde tradiţional vedem camerele foto, nu putem observa decât un spaţiu negru şi logo-ul OnePlus. Acest lucru se datorează faptului că OnePlus foloseşte sticlă electrocromică pentru a masca cele trei lentile ale camerelor. Atunci când porneşti aplicaţia de cameră, sticla devine transparentă şi camerele foto apar ca prin „magie”. De altfel, pe partea din faţă, camera frontală este ascunsă folosind un design retractabil, pe care l-am întâlnit deja pe două modele de la OnePlus: 7 Pro şi 7T Pro.

Se pare însă că utilizarea unei sticle electrocoromice nu este doar o decizie de design, ci are şi o funcţie practică: serveşte drept filtru ND pentru telefon. Acesta este util în situaţii în care lumina este extrem de puternică şi este necesară întunecarea cadrului. Capabilitatea ND8 este activă atunci când foloseşti camera de pe OnePlus Concept One pe modul „Pro”, fiind accesibilă la apăsarea unui singur buton.

Având în vedere că OnePlus 7T Pro McLaren Edition este deja un telefon destul de scump în comparaţie cu modelele precedente de la OnePlus, este destul de clar că o variantă comercială a lui Concept One ar putea depăşi probabil 1.000 de dolari, în special din cauza materialelor folosite. Pielea naturală, aurul folosit pentru colorarea ramei metalice şi sticla electrocromică nu sunt tocmai materiale ieftine.

De asemenea, este puţin dezamăgitor că cel mai impresionant telefon OnePlus din punct de vedere vizual nu beneficiază şi de cel mai puternic hardware al momentului. Un chipset Snapdragon 865 ar fi oferit un motiv în plus pentru upgrade utilizatorilor care au deja un model OnePlus din generaţia curentă. Probabil însă că OnePlus nu s-a obosit să aducă hardware-ul la zi pentru că nu plănuieşte să vândă acest model către clienţi.

Sursa - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/oneplus-concept-one-un-telefon-extravagant-construit-din-piele-aur-si-sticla-electrocromica-18688722/

9 Răspunsuri 9

teacher_
#StarMember
Fără îndoială că oneplus reprezintă o marca solida, chiar daca nu neapărat consacrată. Dar prețul mi se pare piperat, cu tot parteneriatul lor cu Mclaren....

Miha_Z
#StarMember
Avand in vedere caracteristicile, designul, materialele din care este confectionat si alianta cu McLaren nu mi se pare un pret ridicat.

Ascary
Campion certificat
Nu stiu cata "cautare" ar avea in Romania asa ceva. Noi suntem mai mult pe Samsung,Huawei,Apple Sony...mai putin insa pe avioanele astea prezentate in premiera la CES 🙂

teacher_
#StarMember
Cine își ia telefon din piele și aur pe el in Romania..? :))

Ascary
Campion certificat
Cei care comercializeaza "fer". 🙂

Miha_Z
#StarMember
Nu mai fiti rai. :) Mie mi-ar place acel mobil.

Jay
Campion certificat
E un model interesant, ar fi fost si mai interesant daca foloseau si pentru interior materiale si mai bune, cum spune @FaraUnId.. Însă, e simpatic, inițial am vrut să spun că sticla de pe spate, care separa cele două bucăți de piele, seamana cu un pahar de șampanie, dar, de fapt, probabil este o cupă gen locul I.. 😄

Anonim
Neaplicabil
Eu unul am "pus ochii" de ceva vreme pe OnePlus și trebuie să vă spun că îmi place ce fac. Dacă Huawei nu-și rezolvă problemele cu SUA, atunci următorul meu smartphone va fi OnePlus (probabil cu 5G). Au niște device-uri grozave cu specificații de top dar la prețuri accesibile față de alții.

Ascary
Campion certificat
Ca sa nu mai spunem ca One isi primeste primul toate updateurile 🙂 Samsung ia ochii cu designul si performantele ecranului in special insa si One la putere de calcul cred ca e cam de la egal la egal.