anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Maine 16.09 incep livrarile de Iphone 14?

Al1
Explorator
Am dat precomanda de 2 iphone 14 pro max pe 09.09 direct in magazin. Ce sanse am sa le primesc maine?
1 Soluţie acceptată‚

Ade_stoian
Junior entuziast
am sunat astazi si asa au zis, ca de maine se livreaza. pt comenzile online, pt bucuresti, livrarea se va face in 1-3 zile lucratoare.

Vizualizare soluţie în postul original

21 Răspunsuri 21

BogdanFF
Junior entuziast
Ai primit telefoanele?

Nu! 

FLo1
#StarMember
@BogdanFF: Conform celor scrise de @AI1 ”Este primul an cand suntem in primul val de livrari”. Deci s-ar părea că e deja plin de clienți cu ”Aifon14” doar că le țin ”la secret”. Dar răbdare.... și vor apărea ei.

Flo_3
Junior entuziast
@FLo1, daca tot nu esti de ajutor, de ce te mai sinchisesti sa comentezi? Se vede ca ai un dezinteres maxim fata de topica, si ca o tratezi cu o oarecare ură (ex. “aifon14”).

FLo1
#StarMember
@Flo_3: Folosești cuvinte prea mari, pentru o persoană care are același aport la topicul acesta ca subsemnatul. Dar poate îi înțelegi tu mai bine pe aceia care cu foarte mare lejeritate aruncă 6-7 mii de lei pe un device care are aceleași funcții cu unul de 2mii. Paradoxal, convingerea că precomenzile sunt onorate instant... persistă, iar eu de fapt acest fapt l-am subliniat în acest topic. "Ură"? Deloc. "Dezinteres"? Probabil! Pentru că aceasta e și atitudinea celor pentru care un Iphone reprezintă scopul existenței lor. Trist....

Flo_3
Junior entuziast

Ma tot intrebam daca mai are rost sa iti dau apa la moara sau nu, dar vazand ca nu te baga nimeni in seama in thread-ul nou al lui Al1, am zis sa iti mai acord eu atentie, sa nu te simti de parca vorbesti in vid. Hai sa-ti dau o analogie; dupa logica ta, de ce isi cumpara lumea masini de zeci/sute de mii de euro, cand pot foarte usor sa isi cumpere un Logan? Si un Logan are “aceleasi functii” ca si un Mercedes S Class daca e sa o luam asa; ambele au roti, ambele au ca scop sa te duca din punctul A in punctul B. Dar nu asta e ideea. Inteleg si sunt de acord ca pretul unui iPhone este exorbitant de scump, mai ales anul acesta, dar si cand platesti premium, primesti premium. Da, la fel ca un telefon de 2 mii de lei, are ecran si camera, dar tot asa pot spune ca atat Mercedes-ul cat si Logan-ul au roti si motor. Daca omul are posibilitatea sa isi cumpere un telefon scump, de ce i-ai sta tu in cale? Nu faci decat sa arati ca un gatekeeper invidios fiind atat de cinic in raport cu topica discutata.

Hai sa nu intram prea tare unii in altii. Fiecare isi cunoaste nevoile.

Sa facem un mic joc de imaginatie: IPhone costa mult (cu totii suntem de acord), dar la fel si seria S de la Samsung sau P si Mate de la Huawei. Stii care este diferenta dintre cele 3/4 produse? Apple asigura 5 ani de actualizari soft (anuale). Samsung s-a limitat 3 (parca recent a trecut la 4) iar la Huawei 2-3.

Daca am pleca de la premisa ca IPhone 7 (aparut in 2016) a primit si anul asta actualizarea de IOs si sa-i punem un pret de 800E (parca cel mai mic a fost cu 32GB), am putea face urmatoarele calcule:

  • 800:7 ani = 115E, respectiv 10E pe luna (costuri rotunjite). La astea mai adaugam schimbarea bateriei (sa zicem de 3 ori). Inca 300E, asta ar insemna un cost de 160E per an/13E pe luna.
  • costul serviciilor mobile (cartela sau abonament) nu le punem la socoteala intrucat erau folosite oricum

Costurile pentru seriile S (Samsung) si P si Mate (Huawei) sunt similare (pentru telefoanele din perioada respectiva) cu specificatia ca nu au primit actualizarile curente (desi aplicatiile proprii si terte sunt perfect functionale).

Legandu-ma de sistemul de operare, ar trebui de mentionat ca IOs aduce diverse noutati aplicabile si modelelor mai vechi, in limita tehnica suportata, la care adaugam suportul (personal il consider mai bun la Apple decat la Android) si, cred ca foarte important, TOATE "Aifoanele" il primesc in acelasi timp (IOs 16 s-a lansat luna trecuta si nu a contat ca ai IPhone 7 sau 13 Pro Max, sau ca esti in SUA sau in Africa de Sud, actualizarea a fost disponibila simultan). La Android (cu exceptia seriei Pixel), toti au intarzieri (si vorbim de luni, nu zile sau saptamani).

Mergand doar pe aceasta premisa (a softului), cine crezi ca s-ar supara mai tare: un "aifonist" sau un android? Daca tu ai avea IPhone si eu Galaxy S, as avea o problema ca nu primesc in ziua lansarii noua versiune de Android. Banii sunt la fel de multi. Si tot sunt toti odata. Da, sunt de acord cu tine ca am variante, dar, cum ziceai, dau 2000 de lei pentru un telefon care primeste o data actualizare de sistem si dupa mai primesc cam un an-doi actualizari de securitate. Mai zic ca Apple Pay a fost lansat cu cateva luni inaintea Google Pay in Romania? Portofelul accepta din prima mai multe tipuri de carduri decat Google Pay? Apropos de Google Pay: tata are card (de pensionar) la Raiffeisen. In Apple pay n-am avut probleme la inrolare (am facut o proba acum un an). Google Pay inca il respinge (suntem in 2022). Pentru a plati cu telefonul, are nevoie de aplicatie separata... Daca ma duc in Austria, sunt convins ca inrolarea unui card Raiffeisen in Google Pay este posibila.

Apple mizeaza pe soft mai mult decat pe hard. Androidul mai mult invers.

Rezumand: fiecare merge pe nevoi si, in limta bugetului, alege ce ii este mai comod si util. Sunt unul care as vrea sa folosesc IPhone (nu Pro sau Pro Max), dar nu sunt de acord cu pretul "de pornire" al unuia nou (generatie noua).