anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Mai merita achizitia unui terminal flagship? (chestionar/pareri)

Anonim
Neaplicabil
Suntem in 2022, evolutia tehnologica e intr-o etapa deja foarte avansata, iar lucrurile merg cu pasi din ce in ce mai mari spre viitor.
Daca ne uitam in urma cu cativa ani parca nu prea aveam terminale cu specificatii chiar atat de bune la telefoanele mid range sau chiar cele din gama de jos... nu mai vorbim de ecrane cu rata de refresh inalta, SuperAMOLED, acces 4G+ in 3CA cu 256QAM. De capabilitate 5G nici nu mai discut, dar iata ca am ajuns intr-un punct in care eu consider ca nu e neaparata nevoie sa mai dam sume imense de bani pe telefoane pentru a ne bucura de toate aceste noutati ''delicioase''.
Sigur, acum mai depinde de fiecare ce asteptari are de la terminalul respectiv, daca foloseste anumite aplicatii mari consumatoare de resurse si asa mai departe.
Recunosc, insa, ca-mi face cu ochiul tare mult Samsung S22+ pe culoarea Pink Gold. O ador.
Voi ce parere aveti? Ati avut telefoane scumpe? Aveti? Ati mai cumpara sau ati considerat ca deja tehnologia a avansat atat de mult incat va satisface cerintele si un telefon mai ieftin?
11 Răspunsuri 11

mihai_13
Maestru
- Normal ca se merita - un telefon de top se va misca bine cel putin 3 ani - in schimb un middle entry sau low entry dupa un an deja gafaie si nu mai face fata la noile up to grade venite din partea aplicatiilor folosite.. - Preturile telefoanelor de top la lansare au fost mari chiar piperate tot timpul - de exemplu S9+ era 997 euro la lansare sau S6 era 600 euro .. - Daca iti cumperi un telefon de top pentru 3 ani merita - am vazut aici pe comunitate cineva care a facut comanda la S22 (ultra parca) la 48 de milioane la fidelizare si puncte "multumesc" - Acum sa si ai nevoie si sa si stii sa-l folosesti acel telefon de TOP purtator de steag 😉 - sunt indivizi care dau 6ooo lei pe un telefon si nici macar nu stiu sa-si personalizeze acel telefon , stau cu melodia din "fabrica" pana se strica telefonul - setari standard - nu mai zic sa regleaze setarile camerei foto :)) isi prind urechile .- dupa care ii gasim pe diferite forumuri (chiar si aici) reclamand ca nu le "merg" telefoanele sau mai rau ca din cauza retelei Orange nu le functioneaza corect telefonul 🙂

Jay
Campion certificat
Momentan folosesc S10 și S20FE dar am si limita în privința sumei pe care as da-o pe un telefon.. Daca as fi avut dispozitive mai slabe de atât, probabil m-as fi uitat și la S22, insa achiziția ar fi depins și de suma finala la care as fi putut sa-l cumpăr.. În momentul asta de exemplu, as putea spune ca nu merita achiziția.. ar fi meritat, poate, dacă eram încă la telefoanele anterioare Samsung A3, din mai multe motive, dar acum iau în calcul, cand va fi neapărat nevoie, sa schimb bateria la S10, mai degrabă decât sa schimb telefonul.. Pentru mine cam astea sunt criteriile în momentul asta.. ce telefon folosesc și care ar fi suma finala pentru dispozitivul care m-ar atrage..

Trixen_old
Cunoscător
In principiu, zic ca merita cumparat un telefon de top... din anii anteriori. Pot fi cumparate telefoane noi si performante la preturi mai decente decat la momentul lansarii. :) Am un S9 achizitionat inainte sa apara S20. Sotia are un S10 cumparat dupa ce a aparut FE. La telefoanele care au aparut acum pe piata, nu prea merita schimbat telefonul mai devreme de 2-3 ani. Lipsa de update-uri de securitate este o problema pentru mine (cam la 4 ani dupa lansarea telefonului) si la maxim un an dupa ce raman fara update-uri incerc sa schimb telefonul. Altminteri, cum s-a mai zis deja, mai schimb o baterie, mai o folie, mai o husa. De ce prefer flagship-uri? Pentru ca, din experienta, acestea isi pastreaza functionarea corecta mai mult timp. In plus, nu am "reusit" pana acum sa sparg niciun ecran de S8, S9, S10, Nexus, Lumia 920, etc. La telefoanele din gama de mijloc sau de jos se sparge destul de usor ecranul, iar o inlocuire e mai scumpa ca telefonul nou uneori (am spart la un Galaxy J5 si la un Nokia 7+ in urma unor cazaturi de la inaltime mica, cu toate ca aveam si folie si husa similare cu cele pe care le am la flagship-uri). In plus, dupa durata de viata normala, uneori le pot da la buyback. Alteori le tin pe post de telefon de rezerva sau le utilizez la alte functii (Nexus-ul a ajuns GPS la masina, iar in concedii in strainatate are si rol de hotspot, astfel incat sa avem internet mobil si conditii bune oriunde calatorim, iar un S8 acum are rol de controller pentru diferite jocuri).

Bugnar_Tudor
Explorator entuziast
Salutare. Merită să cumperi un telefon scump/high end precum Apple fiindcă investești în tehnologie, în primul rând. În al doilea, investești în confortul tău dpdv al utilizării. Ceea ce vreau să spun este că nu vei avea probleme în ceea ce privește utilizarea telefonului fiindcă toate aplicațiile/jocurile merg și nu se blochează precum alte brand-uri de telefoane. Procesoarele Apple sunt cele mai bune de pe piață în materie de telefoane, precum și sistemele iOS. De 4 ani de zile folosesc un iphone 8+, care are 82% din baterie, sănătatea bateriei, iar rularea aplicațiilor, precum în prima zi de când l-am luat din shoroom-ului celor de la eMAG. Sper să te fi ajutat recomandarea mea.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Ca sa citez un foarte cunoscut youtuber: “good phones are getting cheap; cheap phones are getting good” (telefoanele ieftine devin bune; cele bune devin ieftine). Pentru ce am eu nevoie, nu, nu mai am de mult nevoie de un flagship. Prefer mid-range-urile la preturi accesibile. Refresh rate mare…am deja (120Hz) dar in afara de scroll in contacte si pe internet, nu pot sa zic ca-l observ in alte chestii. 5G? Hai sa fim seriosi. Inca n-avem nici 4G ca lumea, ce sperante sa am de la 5G? Sunt zone care inca n-au semnal deloc! Deci…da, nu. Nu am “nevoie” de 5G momentan. Pe langa faptul ca momentan e si o problema de disponibilitate (doar abonati, si doar la anumite abonamente, pentru ca aparent e activat individual pe cont). SuperAmoled? Ai fi surprins cat de bine pot sa arate unele IPS-uri. So…din nou, nu e must. E mai bine…dar daca pentru asta trebuie sa dau 2000 de lei in plus la un telefon, si nu are nimic altceva care chiar sa ma intereseze, doar pentru Amoled nu dau banii astia. Iar la Samsung eu unul am renuntat acum mult timp datorita softului. Am inceput sa prefer softurile mai “curate”. Mai putin customizate. Deci…cum ai zis si tu, depinde de persoana. 🙂 Dar pentru mine, nu, nu mai reprezinta o necesitate un telefon flagship.
Client Orange

TheSpecialist
Maestru
Eu de obicei cumpăr unul din telefoanele de top ale momentului, ii dau forja 2-3 ani maxim după care iau altul . Am avut asa S5, apoi S8, după care am virat la Huawei P10 Pro, apoi P20 Pro și am revenit la un Note 20 pe care îl am și in prezent . Estimez ca prin 2024 îl voi schimba. Deocamdată își face treaba foarte bine . De fiecare data am schimbat telefonul nu pt ca era un must have ci pt ca am vrut poze mai bune, conexiuni mai stabile sau pt ca venea echipat cu o funcție pe care aveam nevoie sa o folosesc ( NFC, Pen-ul ). Am testat și mid-range-uri dar , dpmdv, nu s-au ridicat niciodată la nivelul așteptărilor mele. Mereu le-am găsit câte un bug.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Sunt telefoane top care n-au chestii basic utile. De exemplu o baterie mare. Sau VoLTE. 🙂 Depinde de telefon, de brand, de producator, binenteles. Dar vreau sa zic asa. Sunt telefoane mai scumpe care nu fac ce face unul mai ieftin. Iar de schimbat, cel mai probabil le vei schimba oricum la vreo 2 ani de zile. So....dupa parerea mea, nu merita sa investesti atat de mult intr-un telefon pe care il vei schimba oricum dupa doi ani. Telefoane de top pe care cel mai probabil nu le vei schimba dupa doi ani, sunt cele de la Apple. Au suport mult mai mult timp, iar performanta se pastreaza mult mai mult timp decat al celor din aria Android. Iar pentru asta, da, imi convine sa imi iau un telefon de top. Mi-am luat iPhone 12 anul trecut si nu-mi pare rau. Nu simt nevoia si cel mai probabil n-o sa-l schimb foarte curand. Plus ca, mai e o chestie, Android-ele se devalorizeaza mult mai repede. Si atunci...? Dau atatia bani pe un model de top, sa zicem, ca dupa doi ani sa-l vand cu nici jumatate din cat am dat pe el? Nu prea imi convine. Asa, dau 1000-1500 pe un mid-range care se misca foarte bine, are suport 2 ani de soft, si cel mai probabil o sa-l dau cu 500-700 daca e sa-l dau. Plus ca, in cei doi ani de zile, bateria o sa ma tina cat am nevoie sa ma tina, nu trebuie sa-mi fac griji pentru inlocuirea bateriei, am toate functiile de care am nevoie, si nu imi sta inima in loc daca il scap din greseala pe jos. Sunt avantaje si dezavantaje de fiecare parte. Dar in ceea ce ma priveste, la capitolul telefoane cu Android, nu prea mai vreau sa investesc in chestii "top", pentru ca, in experienta mea de pana acum, nu prea mai merita.
Client Orange

Viocat
Senior certificat
Pentru un telefon Android nu cred ca flagship-urile isi merita sumele de la lansare. Nu cred ca pana la momentul cand nu mai au update-uri de securitate se amortizeaza cheltuiala. Pentru telefoanele cu IOS intr-adevar merg pana la 4 modificari de sistem de operare, insa in aceasta perioada pot aparea tehnologii mult mai bune care sa te determine sa cumperi un telefon nou. In concluzie indiferent de sistemul de operare nu as achizitiona un flagship

Vio73
#StarMember
Salutare! Din punctul meu de vedere, nu mai merită. Suntem în vremuri de criză și trebuie să ne adaptăm, iar concurența oferă alternative destul de bune la prețuri competitive. Acum, fiecare știe ce buget are la dispoziție și pentru ce, dar privind la modul general și făcând comparațiile corecte, iar tu știi foarte bine s-o faci, nu cred că merită să arunci vreo 5000 de lei pe un gadget, când poți lua ceva cam pe la jumătate, care face cam aceleași chestii, poate chiar stă mai bine la acoperire și baterie de multe ori, doar că nu este de la un brand așa renumit!

RafaHelper
#StarMember
Nu prea se mai merita, am un telefon de top si a facut 2 ani, as vrea sa-l schimb doar pentru ca m-am plictisit de el si nu pentru ca nu si-ar face treaba. In acelasi timp am puncte OTY dar nu gasesc un telefon decent in oferta Orange. OnePlus nu mai aduc, Xiaomi de top nu mai au pe stoc. Oppo e prea slab pe partea de procesor, chiar nu am ce sa aleg din magazinul online.

Haedine
Explorator
Nu mai merită de câțiva ani buni. Tehnologia oferită de flagshipuri este cu mult înaintea "infrastructurii" existente, deci dai bani pe lucruri pe care nu le vei folosi, cel puțin o bună perioadă de timp. Dar hei, ești avangardist . Vei face testare de produs pe banii tăi. Personal, mi-am făcut o listă de opțiuni la care nu o să renunț și mai apoi m-am pus pe căutat. Culmea e că o mare parte din telefoanele lansate în 2019/2020 au mai multe opțiuni și sunt mai stabile (HW/SW) ca multe modele lansate în 2021/2022. Nu mai vorbim de preț - inclusiv acum se mai găsesc noi, sigilate și cu garanție, la prețuri decente. Oricum mi se par o mare bătaie de joc flagshipurile în momentul actual - fără încărcător, fără căști, fără mufă jack. Nu mai vorbim de preț, care este pur și simplu nejustificat.