anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

iPhone SE 2020 - Primele impresii

RecenziiPeBune
Explorator entuziast

Salutare! Am observat ca iPhone SE 2020 este un telefon foarte popular, asa ca as vrea sa va impartasesc primele impresii despre el.

 

Ca design, constructie, greutate, este fix ca iPhone 8, care nu e foarte diferit de iPhone 7, care seamana leit cu iPhone 6s si iPhone 6. Exista si o parte buna, de ani de zile n-am mai tinut in mana un telefon atat de usor si de confortabil.

 

Tot ca la iPhone 8 este si ecranul, un LCD cu rezolutie HD+. Ecranul fiind foarte mic, rezolutia este mai mult decat suficienta, culorile sunt calibrate bine si nu se vede nici urma de pixeli. Din pacate, nu este prea luminos si in soare foarte puternic vei vedea mai greu.

 

Inca un aspect imprumutat de la iPhone 8 este bateria, iar cei 1821 mAh il elimina din start din cosul de cumparaturi al gamerilor sau heavy-userilor. La utilizare obisnuita, vei obtine 4 ore de ecran pornit si telefonul va apuca finalul zilei. Are incarcare rapida, dar incarcatorul gasit in cutie este de doar 5w. De asemenea, are si incarcare wireless.

 

Unde iPhone SE difera fata de iPhone 8 este la procesor, pentru ca acesta vine cu A13, care se gaseste si pe seria iPhone 11. Procesorul ii ofera doua mari avantaje. In primul rand, procesarea pozelor este mult mai buna si SE obtine rezultate comparabile cu iPhone 11, mici diferente fiind la stabilizare, HDR in conditii extreme si camera frontala. Camera nu puncteaza nici la versatilitate, lipsindu-i camera cu unghi ultra-larg, camera telephoto, modul de noapte, iar modul Portret recunoaste doar oameni, nu si obiecte sau animale. Pentru video este de departe cea mai buna alegere in acest segment de pret.

 

Procesorul ii ofera lui SE si avantajul care il distinge de alte oferte in acest buget. Acesta ii va permite telefonului sa primeasca update-uri timp de 4-5 ani de zile, cum obisnuieste Apple sa ofere. Asta il face alegerea ideala pentru cei care obisnuiesc sa tina telefonul pana cedeaza.

 

Ce am mai observat la telefon sunt difuzoarele stereo care se aud surprinzator de bine si ca are rezistenta la apa, insa ii lipseste mufa jack. Touch ID a revenit, inlocuind Face ID. Personal, m-am obisnuit cu Face ID si de multe ori am patit sa ma uit la telefon si sa astept sa se deblocheze, uitand sa pun amprenta.

 

In concluzie, iPhone SE 2020 este o alegere buna pentru cei ce vor un telefon mic, cu o camera foarte buna, pe care sa-l tina multi ani de acum inainte. Mai multe detalii despre telefon puteti gasi pe canalul de YouTube Recenzii Pe Bune 😄

 

10 Răspunsuri 10

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@RecenziiPeBune super, mulțumim mult pentru review, foarte bine structurat, iar pozele - cireașa de pe tort! Eu cred că iPhone SE este o variantă foarte bună pentru iubitorii brand-ului, care ar vrea să facă un upgrade, dar fără a cheltui foarte mult. Iar procesorul și camera chiar sunt un nice touch la acest model.

Jay
Campion certificat
Foarte clare pozele.. Eu nu am reușit sa ajung fan Iphone, mi s-au părut mereu cam scumpe.. 🙂

Anca07
#StarMember
Nu sunt fan iphone, insa recunosc faptul ca sunt putin invidioasa pe utilizatorii impatimiti ai acestui brand apple. Sora mea foloseste iOs de foarte mult timp si nu ar trece niciodata la android. Ultima data a facut trecerea de la iphone 6 la iphone XI, tocmai pentru ca l-a tinut pana cand aproape a cedat. Telefonul este inca functionabil, insa a vrut sa il schimbe deoarece il avea de vreo 5 ani. Da, fata de android, care are 'nshpe mii de update-uri inutile, aplicatii inutile, care termina bateria si memoria RAM, iphone hats off. Cu toate acestea, i'm still an android fan:)) Frumoasa recenzie si foarte reusite pozele!

dnz
Explorator entuziast
O alternativa buna pe Android la suma lui Iphone SE este Samsung S10e. Chiar este mai ieftin cu cateva sute de lei fata de un Iphone SE si ofera mai multe. De exemplu viteza maxima pe 4G la SE este de 150/50 Mbps si la S10e este de 2000/150 Mbps. Plus ecran mai bun,2 camere bune, 128GB de stocare etc.

Vio73
#StarMember
Pentru fani și cei care își doresc un astfel de model este destul bun. Mulțumim pentru prezentarea detaliată!

rrradux
Junior entuziast
Interesant review-ul. Face poze misto. Funny asta cu asteptatul sa se deblocheze fara sa apesi butonul 😄 . Fiind obisnuit cu ecranul de la iphone 8 plus, cred ca next step e tot ceva cu ecran mare.

Miha_Z
#StarMember
Mie mi-au placut mult si Iphone-urile. Eu am tot jonglat intre Iphone si Samsung. Ce am observat la Iphone este faptul ca e rezistent ca telefon. Eu sunt grijulie cu mobilele, dar am avut Iphone 6S care a luat zeci de cazaturi, cat pentru toate mobilele pe care le-am avut. Era atat de finut ca telefon, ca uitam de el. De la inceput i-am pus folie de sticla si pe spate si pe display si in ciuda cazaturilor luate, in momentul in care l-am vandut era ca nou. De cativa ani am revenit la Samsung, dar inca astept un Iphone care sa ma dea pe spate. 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Am sa ma refer strict la capitolul camera si despre care am avut un punct de vedere aici https://comunitate.orange.ro/questions/2215752-camera-tripla-avantaje-bune-telefoane si fara sa fiu fan Apple. Cum am precizat deja, in exterior si in conditii de lumina naturala, cam toate telefoanele scot poze decente. Va propun sa ne jucam putin! Imaginile atasate in aceasta postare au fost realizate de mine in Parcul National Ceahlau, iar intamplarea face sa am o si poza cu un "puf" asemanatoare cu cea postata de initiatorul topicului. Intrebari: - Cand credeti ca au fost executate acele fotografii? - Care credeti voi ca a fost pretul telefonului utilizat la efectuarea acestor fotografii? - Cate camere credeti ca avea telefonul? - Sunt imbunatite de inteligenta artificiala (AI) din telefon sau nu? - Cati Mpx credeti ca aveau acele camere? Repet, sunt poze efectuate cu telefonul mobil si neprocesate de un calculator. Doar camera + filtrele disponbile pe telefon.

RecenziiPeBune
Explorator entuziast
@FaraUnID Pozele sunt destul de slabe, se vede o pierdere mare la detalii, cel putin la papdie nu a focalizat bine iar in multe observ noise (ceata, nu stiu cum sa o traduc). Ultima poza a fost facuta in conditii mai scazute de lumina si a supraexus fundalul. Daca ma uit atent, a si ars unele zone, chiar daca nu era un soare puternic. As estima ca pozele sunt facute cu un telefon de 3 ani vechime ori cu unul de buget.

FaraUnID
Campion certificat
Cum am precizat, pozele sunt facute cu ceva timp in urma si nici nu am pretentii de Pulitzer sau sa ma ridic la nivel DSLR cu un telefonul mobil. Plus ca acele poze le-am facut pe principiul "sa fie acolo" si sa vedem ce poate telefonul, cu setarile standard pe camera. Camera a focalizat, si a stabilit setarile optime. Ideea a fost aceea ca nu ai nevoie de un telefon cu 7 camere (model plita cu inductie) pe spate si nici nu trebuie sa faci credit la banca pentru a obtine fotografii decente cu telefonul mobil, in exterior, in lumina naturala. Cel mai probabil pentru un ochi neavizat va spune ca pozele sunt realizate anul acesta sau anul trecut. Parcul National Ceahlaul se afla la mine in judet si pot vedea acele peisaje oricand pe viu.