anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Iphone 14 Wi-fi

Catalin2345lsdv
Junior entuziast

Salutare! am o problemă. din captura de ecran, veți vedea două rețele. problema este că, acestea nu se pot șterge din iphone-ul meu. știe cineva ce este de făcut?

1 Soluţie acceptată‚

András
Junior entuziast

Existenta acelor retele (retele gestionate - managed networks) este legata de operatorul folosit, in cazul lui Catalin, daca el ar scoate/dezactiva SIM-ul Orange, retelele ar disparea din lista. Iar daca exista hotspot Orange in zona, acestea ar aparea intr-o alta lista, impreuna cu celelalte retele Wi-Fi vizibile.

Vizualizare soluţie în postul original

32 Răspunsuri 32

da... dar noi vorbim de Wi-fi!

Da si eu tot de Wi-Fi am vorbit. Am mentionat faza cu bookmarkuri la final ca si acelea sunt aprovizionate de operatori, cred, altfel nu-mi explic de unde apar. Operatori pot aproviziona de la distanta unele setari pentru telefon si iOS-ul nu este o exceptie.  

wow! am aflat ceva nou. este legal să facă asta? și nu se poate face nimic în această soluție? cum de este posibil, să aibă acces în telefoanele noastre? așteptăm mai multe opinii! scrieți și voi dacă vă aflați în situație de genul, ca oamenii să știe.

Eu personal nu vad nimic ilegal in asta, indata ce acele retele sunt gazduite si administrate de ei. Oricum, fie folosesti retea mobila sau aceste retele Wi-Fi, tot prin serverele lor treci. Sa zicem ca intri in magazinele lor si telefonul se conecteaza la hotspot-urile acestea, sau se organizeaza un eveniment in parteneriat cu operatorul mobil, iar aceasta din urma pune la dispozitie hotspot-uri pentru participanti, nu cade internetul mobil sau viteza acestuia cand o multime de utilizator incep sa o folosesc pentru ca se vor conecta automat la aceste hotspot-uri (exceptand in cazul in care nu este permis de utilizator - cum a postat si @arsradu).

arsradu
#StarMember

Salut,

Am gasit un subiect identic aici: https://discussions.apple.com/thread/254228630 (e in Engleza).

Ideea e ca acele retele sunt adaugate de catre operator (pare sa fie un hotspot la care se conecteaza telefonul).

Solutia este urmatoarea:

  1. Setari > General > Transferati sau Resetati iPhone-ul > Resetati > Resetati Configurari Retea.
    Atentie, asta o sa stearga si retelele salvate deja. Deci va trebui refacuta conexiunea la reteaua WiFi de care chiar ai nevoie si reintrodusa parola (daca exista).
  2. Setari > Wi-Fi > Solicitare conectare > Solicitare
  3. Setari > Wi-Fi > Auto-Conectare Hotpost > Solicitare conectare

In felul asta nu se va mai conecta la reteaua respectiva. Nu se pot sterge acele retele (probabil ca dispar in momentul in care te departezi de hotspot) dar se poate seta telefonul astfel incat sa nu se mai conecteze automat la ele.

 

Client Orange

este legal așa ceva?

cum de se poate? nu este telefon achiziționat de la operator

Cu siguranta este legal. Cu atat mai mult cu cat, dupa cum poti observa, problema se intampla si in Statele Unite, la alti operatori. Deci da, tind sa cred ca e cat se poate de normal.

Cu toate astea, mie unul nu mi s-a intamplat pana acum. E o chestie nou. Sau poate nu am fost atent. Asa ca n-as sti sa-ti spun ce anume cauzeaza lucrul asta. Dar banuiesc ca te afli in zona de acoperire a unui hotspot Orange. E ca si cand ai fi intr-un Orange Shop si iti propune telefonul sa te conectezi la reteaua Orange din acel punct.

Ai vreun magazin Orange prin zona? Daca da, presupun ca telefonul gaseste acea retea. Nu stiu daca are legatura cu faptul ca esti client Orange. Si nu cred ca are legatura faptul ca telefonul e sau nu achizitionat de la operator. Cred ca e pur si simplu un hotspot Orange la care te poti conecta.

Client Orange

András
Junior entuziast

Existenta acelor retele (retele gestionate - managed networks) este legata de operatorul folosit, in cazul lui Catalin, daca el ar scoate/dezactiva SIM-ul Orange, retelele ar disparea din lista. Iar daca exista hotspot Orange in zona, acestea ar aparea intr-o alta lista, impreuna cu celelalte retele Wi-Fi vizibile.

Ok, dar de ce apar doar pe tel lui? Si eu sunt pe Orange, si eu am iPhone si nu apar nicaieri acele retele. 

Client Orange

András
Junior entuziast

Si la mine apar. In setarile Wi-Fi ai intrat in lista cu retele cunoscute folosind butonasul Edit din coltul dreapta-sus?

Pana acum, nu. :))

Am intrat mai devreme si da, apar intr-adevar si la mine. Acum sunt curios la ce servesc acele retele. Ai idee? N-ar avea niciun sens sa fie retele WiFi pentru ca nu ar avea cine sa emita... Nu e niciun WiFi de la Orange in zona. In plus, nu prea poti face nimic cu acele retele. Nu te poti conecta la ele sau modifica in niciun fel.

Client Orange

András
Junior entuziast

Revin maine cu un raspuns, m-a cuprins somnul. 🙂

András
Junior entuziast

Cum am promis, am revenit...
Daca stam sa verificam setarile Wi-Fi la deschiderea pagini apare numele retelei la care suntem conectati (daca suntem), respectiv o lista cu toate retelele gasite in proximitate de telefon.
Folosind butonul Edit din dreapta-sus a pagini se va afisa o alta lista, care contine in prima grupa toate retelele cunoscute la care ne-am conectat in trecut (acelea se pot sterge) urmat de retelele aprovizionate de operator (care nu se pot sterge). Aceasta foloseste la conectarea rapida la retelele listate cand suntem in proximitatea lor, fara sa fie nevoie de autentificare si nicidecum nu semnifica ca suntem in proximitatea lor.
Mai simplu, lista de sub butonul Edit este lista retelelor la care ne putem conecta fara autentificare.

Da, deci sunt hotspot-uri Orange, dupa cum am banuit. Setarile sunt acolo, in caz ca te afli in zona.

Bun, e foarte clar din punctul meu de vedere. Mersi de informatii.

Client Orange