anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Iphone 14 Pro Max adus din Statele Unite ale Americii este funcțional în România?

ClaudiaM
Începător

Bună ziua, dacă am un iPhone 14 pro max adus din Statele Unite ale Americii, este funcțional în România? Are acoperire pe Orange? Funcționează esim pe ele?

26 Răspunsuri 26

Pololică
#StarMember

Daca nu ma insel, de vreo 5-6 ani Apple nu mai produce telefoane specifice. Toate au frecventele necesare operarii. In urma cu vreo 2 ani am facut o verificare pe Verizon (operator SUA care inca mai avea active frecvente CDMA). Telefonul era cumparat din Romania si reteaua Verizon il accepta.

Legat de eSIM: nu vad ce probleme ar fi. Orange este retea certificata de Apple.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Teoretic, da. Ar trebui sa mearga. Practic...trebuie incercat. Si nu stiu cum e cu serviciile VoLTE/VoWIFI si 5G.

Iar eSIM, cum zicea si colegul mai sus, n-ar avea de ce sa nu mearga.

Deci, atata timp cat telefonul nu e codat cumva in vreo retea de acolo, ar trebui sa mearga.

Client Orange

Cortex
Angajat Orange

@arsradu Teoretic , da 
Daca @ClaudiaM poate achizitiona un E-SIM de la un alt operator din romania (Chiar si Orange) acesta se decodeaza automat la scanarea codului QR

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, doar ca, din cate am inteles eu, treaba asta cu decodarea cu eSIM se aplica doar daca telefonul e codat in Orange. Am mai avut mai demult un topic similar, si am avut informatii contradictorii, inclusiv din partea suportului Orange. Prima data mi s-a spus ca da, se poate decoda, indiferent in ce retea e codat (indiferent daca e o retea nationala sau internationala), dupa care urmatorul consultant mi-a zis ca ca se decodeaza doar daca e codat in Orange.

Edit: intre timp am gasit si topicul.

Client Orange

Cortex
Angajat Orange

Funcția eSIM pentru iPhone nu este oferită în China continentală. În Hong Kong și Macao, numai dispozitivele iPhone 13 mini, iPhone 12 mini, iPhone SE (a 2-a generație și a 3-a generație) și iPhone XS au funcția eSIM. Află informații despre folosirea funcției Dual SIM cu două cartele nano-SIM în China continentală, Hong Kong și Macao.
Avand in vedere ca Statele unite ale Americii nu este enumerata consider conform informatiei oficiala Apple ca decodarea ar putea fi realizata conform link :Utilizarea funcției Dual SIM cu o cartelă eSIM - Apple Support (RO)

Cortex
Angajat Orange

@arsradu iar conform topic-ului trimis de tine , din poza atasata s-a incercat adaugarea SIM-ului fizic , nici de cum scanarea E-SIM-ului din cele verificate.
Acum ramane de vazut

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Nu mi-e foarte clar ce legatura are functia Dual SIM cu decodarea. Sau informatia referitoare le China. Era vorba de 3 IE (in topicul de mai sus), si eventual ceva retea din SUA, in topicul asta, si Orange RO.

De asemenea, pe topicul cu Irlanda, userul nu avea inca niciun eSIM. Asta era si intrebarea. Daca se decodeaza la o eventuala trecere pe Orange (inclusiv abonament), si activare eSIM. Iar raspunsul de la suport a fost initial: "da, se poate. Indiferent de reteaua in care e codat." (imi pare rau ca n-am facut screenshot si la partea asta). Dupa care, "nu se mai poate, decat daca e codat in Orange." Screenshot mai jos. Deci....cum e?

De asemenea, intr-una dintre postarile mele de pe topic-ul respectiv, am primit raspunsul asta de pe chat-ul Djingo.

arsradu_0-1665155759848.png

Deci, in continuare nu-mi sunt clare urmatoarele:

1. ce se intampla cu un eventual SIM introdus in slot-ul fizic (pentru cele care au si slot fizic, si eSIM) cand se activeaza eSIM? Poti folosi orice SIM (fizic sau nu)? 

2. are sau nu vreo importanta in ce retea e codat terminalul? Trebuie sa fie codat in Orange ca sa-l poti decoda gratuit cu eSIM?
Bine, presupun ca daca "decodarea" reprezinta doar posibilitatea de a folosi functia dual-SIM a unui iPhone...aia nu-i decodare. Dar, probabil ca n-am inteles eu bine. Deci...ar ajuta cateva clarificari, daca se poate. 🙂

Client Orange

@arsradu vom întreba colegii care se ocupa de eSIM și vom reveni cu un răspuns.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

In regula. Mersi frumos, Daniela! 🙂

Client Orange

Salut!

Am revenit cu răspunsul colegilor noștri.

Dacă telefonul este codat în altă rețea, el nu va functiona nici cu SIM fizic Orange nici cu eSIM Orange. Cu alte cuvinte, el nu se decodează la Orange, indiferent dacă vrei să îl folosești cu SIM fizic sau cu eSIM. Iar dacă telefonul funcționează cu SIM fizic Orange, atunci el va funcționa și cu eSIM Orange. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Excelent!

Deci am avut dreptate. Nu poti sa decodezi la Orange un telefon codat in alta retea. Indiferent daca e retea nationala sau internationala. Nicio alta retea. Si...are sens. Binenteles. Asta ziceam si pe celalalt thread. Daca ar fi asa de simplu, toata lumea si-ar lua telefoane codate din afara si le-ar decoda gratuit, cu eSIM, la Orange.

Bun, si atunci putem sa concluzionam ca acea decodare gratuita este doar pentru cazul in care telefonul este codat in Orange RO?

Si...inca o intrebare: odata decodat cu eSIM (presupunand ca a fost codat in Orange), poate fi folosit ulterior si cu SIM fizic? Sau e decodat doar pentru partea de eSIM? Poti sa introduci un SIM de la un alt operator?

Client Orange

N-am auzit de decodari partiale. Ori e decodat, ori nu.

Ca tot vorbim de SUA: in urma cu niste ani (am inteles ca pana recent, pana in 2018-2019), era un program prin care cumparai (mai ieftin) un telefon "liber de retea" si se bloca in reteaua cartelei SIM pe care o bagai in telefon (in SUA foarte putin modele erau Dual-SIM, nu conta dual-standby sau dual-activ). Ciudat era la operatorii virtuali care operau pe doua tipuri de retele (GSM/T-Mobile sau ATT sau CDMA/Verizon sau Sprint). Deci, operatiunea inversa (de blocare) se poate.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Corect. De-aia am zis sa confirm. Sa nu fie cu stelute si note de subsol decodarea aia. 🙂

Nu stiam de treaba cu codarea. Good to know! Mersi frumos! 🙂

Client Orange

Da, poate fi folosit apoi cu SIM fizic, nu contează cu ce tip de SIM a fost decodat.