anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei anunţă înlocuitor Google Apps

FaraUnID
Campion certificat

Huawei anunţă că va avea un înlocuitor pentru pachetul Google Apps disponibil până la finalul anului.

 

Eşecul negocierilor purtate cu autorităţile din Statele Unite pentru eliminarea interdicţiilor comerciale la adresa Huawei au dus la excluderea de facto a companiei din pieţele smartphone occidentale, producătorul chinez căutând cu disperare soluţii pentru convingerea cumpărătorilor că lipsa pachetului Google Mobile Services (GMS) pe dispozitivele bazate pe Android nu este, de fapt, o problemă atât de mare.

 

Fără componenta Google Mobile Services (GMS), dispozitivele Huawei nu pot avea acces la aplicaţii considerate esenţiale de majoritatea utilizatorilor de Android, precum Google Search, Chrome, YouTube, Gmail, Google Maps, Google Photos şi Play Store, principala sursă de aplicaţii pentru Android.

 

Vorbind în cadrul conferinţei Huawei Developer Day, Charles Peng - preşedintele diviziei pentru India a Huawei a vorbit despre planurile pentru ”rezolvarea problemei americane”. Create cu ajutorul unor dezvoltatori software din India, versiuni alternative pentru aplicaţiile şi serviciile furnizate de Google vor fi disponibile pentru a fi instalate pe telefoanele Huawei înainte de finalul acestui an.

 

"Avem propriul nostru HMS [Huawei Mobile Services] şi încercăm să construim un ecosistem mobil", a spus Peng. „Majoritatea aplicaţiilor cheie precum navigaţie, serviciul de plăţi electronice, jocuri şi mesagerie vor fi disponibile până la sfârşitul lunii decembrie”.

 

Rămâne de văzut cum va reuşi Huawei să convingă utilizatorii să accepte şi înlocuitorii celorlalte celelalte servicii Google esenţiale: YouTube, Gmail şi Play Store, experienţa de până acum avută cu Huawei AppGallery nefiind deloc convingătoare din punct de vedere al abundenţei de aplicaţii disponibile.

 

În ciuda dificultăţii sarcinii asumate, şeful Huawei spune că utilizatorii nu vor vedea multe diferenţe între HMS şi GMS. „Ne concentrăm asupra modului de a lucra cu dezvoltatorii pentru a oferi o experienţă bună clienţilor. Este o provocare pe care încercăm să o abordăm ”, a spus el.

 

Huawei a anunţat investiţii de 1 miliard dolari în dezvoltarea ecosistemului HMS, plătind dezvoltatori din mai toate regiunile lumii pentru publicarea de aplicaţii în Huawei AppGallery. „În fiecare ţară, ne vom concentra pe aducerea celor mai bune 100-150 de aplicaţii către clienţi prin intermediul HMS”, a spus Peng. El a adăugat şi că aplicaţiile create de dezvoltatorii indieni vor fi disponibile şi utilizatorilor din Europa, plus alte pieţe globale.

 

Totuşi, pentru aplicaţii foarte populare livrate de companii americane, precum WhatsApp, Instagram şi Facebook, şansele apariţiei în AppGallery-ul Huawei sunt destul de mici, dezvoltatorii acestora riscând amenzi usturătoare pentru încălcarea interdicţiilor decise de administraţia Trump.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/business/huawei-anunta-ca-va-avea-un-inlocuitor-pentru-pachetul-google-apps-disponibil-pana-la-finalul-anului-18677173/

18 Răspunsuri 18

teacher_
#StarMember
Nu mi se pare prea ok.. poate doar pentru piata din Asia, că aia nu au treabă, orice, doar sa fie. Europenii sunt dependenți de Google apps...o să fie greu să pătrundă pe piata cu înlocuitor...

Jay
Campion certificat
Una caldă, una rece.. dar, conform istoricului, nu cred ca se vor lasa asa usor.. Vor găsi soluții..

FaraUnID
Campion certificat
Cei de la Huawei aveau deja un App Gallery in care se regaseau destul de multe aplicatii. Daca vor reusi sa convinga dezvoltatorii sa-si publice aplicatiile in magazinul lor nu vad care ar fi problema. Exista alternative pentru Chrome, Maps, Youtube, Gmail, Photos. De fapt servicii precum Youtube si Gmail se pot accesa si din browser fara a avea instalata aplicatia dedicata.

Jay
Campion certificat
Eu mi-am facut adresa de Gmail, tocmai pentru ca altfel nu-mi puteam instala niste aplicații, deci probabil, daca n-ar fi fost necesara pentru aplicatii, nu mi-as fi facut niciodata... si, nu accesez atat de des Youtube încât sa vreau instalată aplicația..

Razvan
#StarMember
YouTube merge instalată din Aptoide, probabil și whats app. Magazinul lor are deja multe aplicații instalate și deja unele actualizări la aplicații se fac prin magazinul propriu.

Vio73
#StarMember
Nu e prea plăcut, dar se adaptează și ei.

RafaHelper
#StarMember
Ma bucur că am un telefon lansat cu Google Services. Vedem prin vara cum sta situația, momentan utilizatori nu simt schimbarea desi ea există, pentru ca folosesc telefoane neafectate. Huawei a inceput sa aiba multe bug-uri pe partea de soft, nu sunt aduse noutăți si sunt eliminate funcții utile din sistemul de operare.

TheSpecialist
Maestru
Deocamdată nu prea suna bine viitorul pt Huawei. Soluția cea mai buna va fi tot anularea embargoului impus, altfel nu vor pătrunde niciodată pe piața din Europa. Lumea e dependenta de Whatsapp și FB și nu cred ca se vor găsi înlocuitori pt astea.

Anonim
Neaplicabil
O situație incredibilă e cea în care a ajuns Huawei din cauza unor acuzații nefondate și nedemonstrate!!! Sper să se termine curând...

Razvan
#StarMember
Cred ca ușor, aplicațiile whats app și Facebook pot fi instalate ușor din alte surse (apk-uri), pana la urmă cele doua aplicații au fost anulate din BlackBerry Store și s-a putut instala versiuni de android și fără google play.

Vio73
#StarMember
Asta ar fi o chestie extrem de utilă și de interesantă, dar să nu te blocheze ulterior. Poate dacă pornesc fabrica aia din Ungaria, evită astfel de probleme.

FaraUnID
Campion certificat
In cazul BB10 OS, a functionat acest truc deoarece (pentru cine nu stie) sistemul de operare BlackBerry 10 dispunea de un emulator ce oferea posibilitatea rularii multor aplicatii de Android, pe langa cele native BB. In alta ordine de idei, am ramas placut surpirns de faptul ca in Huawei AppGallery am regasit aplicatia Orange Telefon, BT Pay, Banca Transilvania. Lucrurile incep sa se miste in directia buna!

FaraUnID
Campion certificat

Huawei Mobile Services 4.0 lansat în beta. Oferă noi alternative la serviciile Google

 

Huawei a promis că va avea o alternativă mai bună la serviciile Google înainte de sfârşitul anului şi se pare că asta a livrat, însă momentan în versiune beta. Huawei Mobile Services 4.0 este acum disponibil pentru testare şi vine cu multe dintre capabilităţile pe care utilizatorii de telefoane Huawei le vor aprecia în special de anul următor, când vor începe să apară din ce în ce mai multe modele fără Google. Se pare că există acum capabilităţi similare cu ceea ce oferă Google, urmând ca serviciile să fie dezvoltate şi mai mult în viitor.

 

Versiunea Huawei Mobiles Services 4.0 este prima dezvoltată de producătorul chinez care beneficiază de suport pentru servicii de geolocaţie avansată. Compania a integrat în SDK-ul pentru aplicaţii noul „Location Kit”, care permite localizarea rapidă prin metode hibrid (folosirea coordonatelor GPS, a antenelor GSM şi a antenelor Wi-Fi).

 

Probabil cea mai mare problemă pe care telefoanele Huawei fără Google o aveau era lipsa unui serviciu de hărţi integrat. Astfel, Huawei a creat Map Kit, un API care va permite integrarea rapidă a hărţilor în aplicaţiile din App Gallery. Conform descrierii oficiale, hărţile din Map Kit includ multe formate şi permit personalizarea vizuală a hărţilor, însă permite celor care dezvoltă aplicaţiile să îşi creeze rapid şi soluţii proprietare.

 

Alte noutăţi sunt Drive Kit, un serviciu de stocare în cloud, care va fi folosit pentru a salva setările şi fişierele din aplicaţii în cloud, pentru a putea fi folosite pe mai multe dispozitive în mod sincronizat, sau pentru a fi restaurate în cazul unei resetări. Apoi avem Analytics Kit, care oferă dezvoltatorilor statistici despre comportamentul utilizatorilor în aplicaţii, cât şi Ads Kit, care permite integrarea rapidă a reclamelor în aplicaţii, în stilul Google Ads.

 

Alte componente ale Huawei Mobile Services 4.0 sunt cele deja existente: Account Kit, care permite autentificarea la nivelul sistemului de operare EMUI cu un Huawei ID, Game Service, care permite crearea unui profil personal pentru a fi folosit în jocuri video, Push Kit, care se ocupă de notificări şi In-App Purchases, care permite realizarea de microtranzacţii în aplicaţii.

 

 

Conform Huawei, 38.000 de aplicaţii sunt înregistrate în App Gallery, în timp ce 30 de miliarde de notificări sunt transmise în fiecare zi către utilizatori. În continuare, compania îşi continuă campania de a recruta dezvoltatori în magazinul său de aplicaţii, având la dispoziţie un fond de 1 miliard de dolari din care să plătească costurile de „portare” a aplicaţiilor din Play Store în App Gallery.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/software/huawei-mobile-services-4.0-lansat-in-beta.-ofera-noi-alternative-la-serviciile-google-18681425/

 

Anonim
Neaplicabil
Da, le este mai ușor să aibă un serviciu care să funcționeze cu Android decât să-l conceapă de la zero. Este o soluție dar nu știu cât va "prinde" 🙂