anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Emui vs Miui

Valacchus
Junior entuziast
Care sunt diferentele intre cele doua sisteme de operare? Voi ce alegeti, si de ce?
10 Răspunsuri 10

teacher_
#StarMember
Salut! Din micile mele cunoștințe, Emui, dezvoltat de Huawei, este mai bun dpdv al securității decât Miui, care este dezvoltat de Xiaomi. Pe de altă parte, Miui are caracteristici mai bune conform ultimelor teste decât Emui. Oricum, de când cu scandalul lansat de Huawei, cel mai bine o duce Xiaomi, care a înregistrat o creștere a vânzărilor. Dacă te pricepi la engleza, ai aici un studiu comparativ, cu screen shot-uri și argumente. https://www.google.com/amp/s/www.digit.in/article/amp/mobile-phones/42505/ui-showdown-emui-80-vs-miui-95 Eu personal am Emui, și sunt foarte mulțumit de el, probabil voi continua cu un Mate 20/PRO, dar pe viitor, daca aceste neclarități continua, voi trece la Xiaomi. Dar tu, ce ai alege?

Razvan
#StarMember
Nu sunt diferențe notabile între MIUI și EMUI, doar că softul de la Xiaomi are mai mereu probleme după fiecare update, adică nu știi ce surprize te așteaptă. Om vedea în viitor, care se va dezvolta mai mult și va lua o cota de piață considerabilă.

Vio73
#StarMember
Nu sunt diferențe mari, dar parcă e mai ok Emui. Rămâne de văzut ce și cum stă treaba pe viitor!

RecenziiPeBune
Explorator entuziast
Ambele sisteme de operare sunt versiuni Android ale unor mari companii chinezești. Din experiența mea, cel mai mare avantaj al lor este eficiența bateriei și personalizarea. Ți-aș sugera să le încerci într-un magazin pentru a vedea care ți se potrivește sau să cauți videoclipuri pe youtube despre ele. Nu de alta, dar ambele sunt genul pe care, ori îl iubești, ori urăști. Eu am observat că EMUI este ceva mai stabil, cu mai puține erori.

teacher_
#StarMember
Eu nu știam că sunt variante ale Android, ci că doar utilizează Android...

Anonim
Neaplicabil
Corect, ambele utilizează Android. EMUI mi se pare mai stabil decât MIUI. Ambele arată bine, în schimb.

iuiu88
Cunoscător
Buna, @Valacchus Cum a mentionat si colegul meu, Teacher, Emui apartine Huawei-ului, iar MIUI lui Xiaomi . Am avut ocazia sa butonez putin ambele tipuri de smartphone-uri ( un Huawei Honor View 10 si un Xiaomi Redmi Y1 ), iar diferentele cele mai notabile sunt asa : 1. Album / Gallery - schema de culori folosita de EMUI pentru display-ul pozelor este inchisa, mostly black, pe cand MIUI iti da un display alb in jurul pozei dupa ce o editezi . O diferenta mica, dar visual, are un impact destul de dens . 2. Jocuri - in EMUI, cand esti in Game Mode, in jocul propriu zis, si primesti un mesaj pe WhatsApp, de exemplu, se opreste rularea jocului, se pune in modul Offline automat si trebuie sa intri in Whatsapp pentru a raspunde . Pe de alta parte, in MIUI exista o functie de "floating keyboard" mereu pe ecran in Game Mode, pentru a nu intrerupe jocul in cazul in primesti mesaje si e super la indemana sa raspunzi in timp ce te joci sau sa scrii ceva in cadrul jocului . 3.Bara de notificari - in general, designul barii de notifcari din MIUI este mai comfortabil, mai intuitiv si mai placut decat cel al EMUI-ului . 4. Screenshot / Screen recording - MIUI merge pe classicul Volum jos + butonul de Meniu simultan, pe cand EMUI are o abordare destul de unica pentru a face o captura de ecran : atingi ecranul ferm o data si apoi desenezi un S pe ecran . ^_^ Ca sa iti raspund la intrebare, eu as alege MIUI pentru ca e mai stabil si mai intuitiv si prietenos, dar as pune interfata asta pe un alt Smartphone ( UMIDIGI, Samsung etc) pentru ca nu sunt neaparat adepta Xiaomi-urilor . O Duminica frumoasa !

teacher_
#StarMember
@iuiu, La mine la Huawei Mate 10 că sa faci screen Shot, apeși volum jos și butonul de închidere/deschidere simultan... Cred că diferă de la model la model asta. Si la faza cu WhatsApp, nu mă scoate din joc, primesc doar notificare în bară, dar pot alege sa o ignoră, și să mă joc in continuare.

delfinas
#StarMember
Cum au scris si ceilalti, EMUI (Emotion UI) e versiunea de android pt telefoanele Huawei si Honor, iar MIUI (MI User Interface) este un firmware pt device-uri Xiaomi. Nu stiu daca mai e valabil, MIUI avea mai multe versiuni (pe langa cele de baza: Global, Europe, India si China) si erau gen opensource, cum era unul nemultumit, mai umbla un pic la MIUI si mai lansa alt ROM, mai stabil sau nu. 🙂 EMUI stiu ca nu e asa la mana oricui se crede mare developer, e o singura versiune disponibila oficial.

Sufletistul
Junior
Nu sunt diferențe foarte mari dar majoritatea ne-am obișnuit cu EMUI și din câte am înțeles ca sistemul celor de la Xioami are ceva probleme. Rămâne sa vedem pe viitor