anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce nu sunt specificate aplicațiile preinstalate pe un telefon?

Nicusor6
Junior entuziast
Bună ziua.
Întrebarea și curiozitatea mea se referă la aplicațiile preinstalate pe un telefon mobil.
De ce nu sânt specificate nicăieri acele aplicații preinstalate pe un telefon?
Eu, spre exemplu nu am nevoie de acel arsenal de instrumente de birou pe care le găsesc atunci când deschid un telefon recent cumpărat.
Dacă aș găsi câteva detalii despre asta, m-aș putea orienta mai ușor spre un alt model telefon cu alte aplicații utile mie și nu e numaidecât să țin pe post de bibelou in telefon acele aplicații.
Ce să fac eu cu acel arsenal cu aplicații Office (ex).
Mulțumesc.
8 Răspunsuri 8

Gabitzu18
Junior entuziast
Bună Nicușor dacă consideri ca acele aplicați ofice nu îți sunt de folos le poți dezinstala ținând apăsat pe fiecare și alegând dezinstalare. Sunt unele dintre ele cum sunt cele samsung care nu merg dezinstalare dar pe majoritatea le poți dezinstala. Dar în mare acele aplicați sunt menite pt editare și creare documente. In world poți face un document text Power Point unde poți crea fișier cu text si imagine. Și Excel în care poți tine evidenta și contabila ca funcționează pe baza de tabele de calcul. Mai este one drive care de fapt e un spațiu de stocare cu o capacitate gratuita de pana la 5 gb în care poți stoca fotografi documente, videoclipuri direct din telefon. Toate necesita sa ai un cont microsoft.

Nicusor6
Junior entuziast
Păi vine cu drive, bine cu G Photo, vine cu una cu alta cu cealaltă, așa cum spui, unele nu le poți dezinstala , cum sânt cele de Samsung. Păi eu dacă merg și cumpăr un telefon, și, aș putea face o comparație între ele și fiecare cu ce vine la pachet ar fi mai ușor să aleg, chiar daca diferă marca sau prețul. La câte modele de telefon sânt și câte apar...și fiecare vine cu alte oferte...mie, cel puțin, ( ce de mine vorbesc) mi-ar fi mai ușor să iau ceva cu unele lucruri mai utile preinstalate. Mulțumesc pentru răspuns.

Gabitzu18
Junior entuziast
Bună sunt din câte știu 2 modele de telefon asa zise mai curate cu un android de baza care nu au atâtea aplicatii preinstalate. Anume marca ONEPLUS și NOKIA. Le poți cauta prin magazine care le au și la raft sa te uiți prin meniu dacă au aplicatii mai puține instalate.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Pe langa Nokia si OnePlus, iti pot recomanda si Motorola si Sony. Amandoua cu soft aproape stock Android. La Sony imi amintesc ca puteai sa dezinstalezi chiar tot ce-ti instala el acolo. Dar macar erau chestii utile. Iar unele dintre chestii chiar le-am pastrat. Cum ar fi de exemplu Navigon (soft de navigatie). Iar Motorola, din cate am vazut pana acum, nu vine cu niciun fel de bloatware. Astfel incat iti lasa libertatea sa alegi tu ce vrei sa folosesti. Iar daca vrei soft-ul de la Google, asa cum a fost el conceput, fara niciun fel de aplicatii preinstalate, dar si fara unele chestii utile pe care producatorii le-au inclus in varianta lor de Android, ai telefoanele Pixel de la Google. Ele sunt "etalonul" pentru ceea ce inseamna un soft curat, in ceea ce priveste Android-ul. De retinut ca telefoanele Pixel nu au suport pentru VoLTE si VoWIFI la noi in Romania. Cel putin nu inca. Asa ca, daca vrei si serviciile astea, iti recomand mai degraba un Motorola. E o combinatie foarte reusita intre soft curat + cateva customizari utile, + VoLTE & VoWIFI. Si sunt in general la un pret super decent. Din pacate nu pot sa-ti raspund la intrebarea ta: de ce nu sunt specificate. Unii producatori le considera parte din "experienta" pe care vor sa o ofere utilizatorilor lor. Plus ca au tot interesul sa-si promoveze "marfa" proprie. Adica aplicatiile facute de ei. Chiar daca Google are deja unele care fac acelasi lucru, poate mai bine, poate mai putin bine, si, in mare parte, se pot descarca oricand de pe Play Store. Si eu, cand foloseam Samsung, ma intrebam acelasi lucru. De ce nu scrie nicaieri ca telefonul vine cu o caruta de aplicatii de care nu am nevoie, pe care n-o sa le folosesc niciodata, si, din pacate, pe care nu le pot dezinstala? Deci da, ca idee, daca vrei soft curat, cam astea sunt brand-urile spre care e bine sa te orientezi: Google Pixel, Motorola, Nokia, OnePlus, Sony. Daca vrei VoLTE si VoWIFI (foarte utile cand ai semnal 4G, dar 3G-ul este mai slab, sau cand nu ai semnal mai deloc, dar ai WiFI) iti recomand Motorola. Nokia stiu ca nu prea avea suport, iar Sony nu am mai avut de mult, asa ca nu stiu daca si-au mai updatat suportul in ultima vreme. Ultima data cand am avut Sony, VoLTE-le nu prea era la mare cautare la noi.
Client Orange

Gabitzu18
Junior entuziast
Bun comentariul tău uitasem de Motorola. Sony din câte știu a renunțat la a produce telefoane nu am mai văzut ceva lansat de ei în ultima vreme.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Asa am crezut si eu initial. Din acelasi motiv ca si tine. :)) Sony-ul pe care l-am avut eu a fost un Z3 Compact si a fost lansat...cu multi ani in urma. :)) Cu toate astea, uitandu-ma pe gsmarena, am vazut cateva modele noi, unele anuntate dar inca nelansate, altele lansate anul trecut... Da, e clar ca Sony nu o duce prea bine pe ramura asta, din pacate. Sper sa-si revina, dar la pretul pe care il cer pe unele modele...nu par sa atraga foarte multi clienti.
Client Orange

delfinas
#StarMember
Dacă te deranjează, șterge ce se poate, restul dezactivează-le din setări-aplicatii și bagă-le într-un folder de care sa nu te împiedici.

mihai_13
Maestru
pentru Samsung twrp-magisk-root cauti pe XDA modelul de telefon , numai asa poti dezinstala complet aplicatii gen facebook (gunoi) etc - sau twrp + AOSP rom .