anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce nu o sa mai cumpar terminale Samsung

Anonim
Neaplicabil

Am astazi un subiect putin diferit de dezbatut aici, unii dintre cei prezenti in comunitate stiu deja ceea ce urmeaza sa zic.

 

Dupa o pauza de cativa ani buni, anul trecut am achizitionat un Samsung iarasi. Model midrange, la pret tipic Samsung, undeva aproape de high deja. Ma rog, achizitia a fost facuta, asa ca asta e. 

 

Nimic de comentat despre aspect, cum functioneaza si, mai ales, durata bateriei, care e cea mai buna din cate am intalnit vreodata pe telefoanele lor. Vine la pachet si cu incarcare rapida, nimic de comentat aici.

 

Nu o sa dau un model exact pentru ca toate sufera de problema asta, pe care o voi expune mai jos.

 

Pe scurt, nu stiu ce fac cei de la Samsung, dar toate telefoanele lor lasa de dorit in privinta calitatii receptiei radio, sunt mai slabe decat chinezariile (cum le place unora sa zica) Huawei (mai ales), dar si fata de Xiaomi si alti producatori poate mai putin cunoscuti sau care poate nu inspira asa mare incredere unora. Asta datorita marketingului agresiv Samsung...

 

Nu pot sa nu ma enervez si sa nu ma sacaie faptul ca mereu cand am testat, in conditii ideale si chiar in aceleasi locatii, mereu pe telefonul meu, dar si al altor cunostiinte, rezultatele au fost mai slabe. Uitandu-ma inclusiv la parametri RF detaliati, din nou, diferente destul de consistente. Asta face ca aceste terminale sa fie destul de mult sub alte chinezarii, mai ales in conditii de semnal mai slab sau foarte slab. La ultima varianta cel mai probabil nu o sa mai capteze nimic, fata de alti producatori care poate mai reusesc sa aiba ceva acolo, macar de un apel, daca nu chiar si de o conexiune de date slaba, dar nu zero.

 

Tot recent, adaugand la situatia de mai sus, am vazut multe situatii si reclamatii cu modele noi, cu preturi din gama de varf cu probleme de data asta nu doar pe partea de semnal (cum ar fi chiar deconectarea de pe 5G cand se incalzeste putin mai tare procesorul/modemul/ce-o mai avea, dar si probleme cu functionarea touchscreen-ului, probleme de incalzire excesiva fara a fi solicitat prea mult si cate si mai cate. 

Am s-o spun drept, ma bate gandul tot mai mult sa pun in vanzare terminalul meu si sa iau inca o chinezarie pe langa, dupa ce in cursul noptii trecute, facand teste de viteza pe toti operatorii mari, am vazut din nou diferente uriase. Chiar uriase. Si, din nou, probleme si la intensitatea semnalului receptionata si calitatea lui.

 

Dupa toate astea am hotarat ca nu voi mai cumpara niciun telefon de la Samsung, pur si simplu pentru mine sunt foarte deranjante aceste probleme, mai ales cele de pe partea de retea, pentru mine un telefon daca nu e bun pe RF poate sa aiba oricate functii si specificatii, ca nu ma incanta deloc.

 

Tot ca o nota personala, devine tot mai dificil sa alegi un terminal bun, care sa aiba specificatiile complet si corect implementate (vezi problemele cu 5G in N1 pe Orange, lipsa MIMO 4x4 activat din soft, de exemplu).

14 Răspunsuri 14

DanielaH
Moderator
@simple_dreams, mulțumim pentru topicul propus. Așteptăm aici și alte păreri și experiențe ale celorlalți membri cu și despre telefoanele Samsung.

Anonim
Neaplicabil
Iti multumesc si eu pentru mesaj, cred ca ar ajuta mai ales in cazul clientilor care stau in zone cu semnal slab sau care vor un terminal cat mai capabil pe partea de retea. Pana la urma daca nu ne ajuta sa fim conectati nu prea isi are rostul. 🙂

Vio73
#StarMember
Sincer, cu tot respectul, Samsung este foarte slab în comparație cu Huawei, de exemplu. Nu am avut alte modele de chinezării, dar am și un Huawei P 30 și un S 20 FE 5g. Diferența este foarte mare la partea de recepție în favoarea Huawei și Samsung e o mare dezamăgire pentru mine! Și pe partea foto e un pic peste Huawei, dar hai să zicem că nu ar fi o problemă din partea mea, dar la partea de semnal, Samsung mai are mult de recuperat.

Turdeanul
Explorator
@Vio73 Multumiri pentru info utile

Razvan
#StarMember
Slab rău Samsung, pe partea radio Huawei este cel mai bun, însă lipsa GMS, momentan, mă face să nu îmi schimb telefonul. Deși P40 pro îmi face cu ochiul, mai aștept P20 pro merge foarte bine, după 19 luni de utilizare. Samsung a fost slab la recepția semnalului, din totdeauna, dar nu știu care este cauza, inclusiv cu cel mai tare procesor, el tot slab funcționează.

Vio73
#StarMember
Mare dreptate ai , Răzvan! Sunt dezamăgit complet la partea radio de Samsung și nu am avut în ultimii ani decât telefoane de top! Cu plăcere!@Turdeanul

RafaHelper
#StarMember
Nu am avut oportunitatea sa testez un telefon Samsung, dar priviti partea buna ca puteti sa alegeti si alt brand de pe piata. 😉

Neaplicabil
Un singur Samsung am folosit la viața mea . Nokia, Ericsson, și de câțiva ani am trecut la Xiaomi Redmi . 5, 7, și acum un Redmi 9 . Redmi nine, cum zic fetele pe rewieuri pe YouTube zbârnâie pe 4 G+ ! Super telefoane, ieftine, baterii bune, fiabilitate ridicată, nu se încălzesc, iar ultimul venit, Redmi 9 are și încărcare rapidă. Cu un monstru de baterie de 5020 mg uit să îl încarc! Toate telefoanele sunt in perfectă stare, și dau clasa Samsung la orice ora .

mihai_13
Maestru
In ultimii ani am folosit numai sony xperia Z-Z1-Z5compact -XZ2 si samsung S4-S6-J5-S7- si S9(acum) si NU am avut probleme la samsung cu pierdere de semnal sau supraincalzirea procesorului , folosind numai clasa "S" de la samsung materialele au fost tot timpul "premium" - in afara de asta am avut full suport pe xda root si custom rom in asa fel incat sa otimizez pana la perfectiune telefoanele cu debloat si fara adware fara pic de reclama si cu aplicatii in deep-sleep sau freez precum spuneam am reusit sa perfectionez softul/rom-ul/firmware si pot scoate tot ce-mi doresc dintr-un telefon-brand-samsung adica perfectiunea 🙂

Alexa_5
Începător
Nu ar trebui sa denigrezi produsele Samsung, ar trebui sa te limitezi la Huawei al cărui fan înrăit se pare ca ești sau poate lucrezi la ei și atunci totul se explică

Trixen_old
Cunoscător
De circa 2 ani folosesc telefoane Samsung - intai din intamplare (telefon primit), apoi din frustrare: - in zona in care locuiesc stau foarte prost cu semnalul GSM. Asta este. Am avut nevoie de un telefon cu Vo-WiFi, iar Nokia (al carui fan declarat sunt) nu functioneaza cu Orange. Consider ca Orange promoveaza astfel arbitrar alte marci si sunt foarte dezamagit. Mi-a fortat mana sa cumpar un telefon din cele promovate de ei; - la capitolul camera sta binisor; desigur, gasim si telefoane mai bune si telefoane mai proaste, insa am fost multumit; - la capitolul baterie e decent; la un an de la achizitia unui S9 bateria inca rezista ~30h de utilizare in conditiile in care nu opresc niciodata nimic (date mobile, vreun SIM, wi-fi, bluetooth, NFC, GPS); - am ales tot timpul flagship-ul de 1-2 ani in defavoarea unui mid-range de acum. Am avut telefoane mid-range Samsung si aveau probleme mari de calitate (de la ecran spart de la o cadere <1m pana la ecran inghetat si restart fortat); mentionez ca am avut intotdeauna softul original si nu instalez jocuri, respectiv nu am multe aplicatii non-business pe telefon; - Samsung are o integrare mult mai buna cu Your Phone Companion de la Microsoft si sunt unele functionalitati care merg intai cu terminale Samsung. Folosesc acest soft de cand a aparut si face parte din soft-ul de baza pentru mine. M-a scapat de DeX :) - mi-am dorit mult sa trec pe Huawei, insa problemele cu GMS m-au determinat sa nu fac o astfel de schimbare. Aplicatii de baza precum Facebook lipsesc din App Gallery asa ca nu o sa ma leg la cap fara sa ma doara. Sunt constient ca e o problema de preferinte, insa in lipsa Vo-WiFi cu terminale Nokia, ma vad nevoit sa aleg intre Samsung si Apple, iar Apple nu imi place (da, am folosit atat iPhone cat si iPad si in plus folosesc cu placere Mac-ul). De fiecare data cand caut un telefon nou ma simt disperat ca am de ales intre Samsung si ... Samsung. Caut cea mai ieftina varianta de flagship de anii trecuti pentru care gasesc un terminal nou. Am avut LG - m-a dezamagit. Sony, Xiaomi nu imi plac. Pixel imi place dar e prea scump si am senzatia ca e facut sa se strice. Repet, e o problema de preferinte. Pentru moment voi continua sa cumpar Samsung pentru ca sunt singurii care indeplinesc toate nevoile mele. De indata ce terminalele Nokia vor functiona cu Vo-WiFi in Orange ma intorc la prima dragoste.

Roxy_3
Explorator entuziast
Pe partea cu radioul si pe mine ma enervează maxim, tot un samsung am si eu. Dar ascult radio online si am rezolvat problema. O sa ma gandeac sa achiziționez un iphone.

RstdWoo
Cunoscător

Cu seria s23, cel putin pe S-uri, scapam de Exynos care a fost in mare un rateu total bagat pe Europa. Eu am avut probleme mari cu Xperia 1 IV cu VoWifi pe Orange.

mihai_13
Maestru

Diferenta o face faptul ca Samsung respecta normele  "SAR UE"   iar orezariile nu  ... acum tu alegi daca vrei sa-ti "fiarba" creierul sau nu  🙂   (bine inteles ca se poat folosi si casti etc pentru a reduce radiatiile)