Poti lua oricand (cu pret redus), cu cateva conditii:
- sa fi trecut cel putin 18 luni de la achizitia utimului telefon la pret redus
- abonamentul sa permita achizitia de telefoane la pret redus (altfel va trebui sa astepti cele 12/24 luni sa se incheie pentru a putea trece la un abonament nou)
Recomandarile mele:
- fa-ti un calcul daca merita sa platesti 25E lunar pentru S22 Ultra
- verifica punctele cu care vei plati o parte din telefon.
Daca optezi pentru achizitia telefonului in rate, sa stii ca e posibil sa ti se ceara un avans. Mie punctele mi-au acoperit acel avans si mai scadeau putin din pretul final (bine, nu vorbesc de gama de varf, care inca nu m-a convins sa platesc spre 1.000E pentru ce folosesc telefonul).
Si nu, nu intentionez sa schimb telefonul la 2 ani. Daca oferta mi se pare buna (pret abonament+rate), cumpart si telefon.
Ca fapt divers:
- platesc 11E pe luna (abobament+rate Huawei Nova 8i)
- nu am sute de GB de internet, dar, daca nu as folosi navigatia (la care includ si radio online), m-as multumi si cu vechimea (am 2GB lunar din vechime, restul fiind de siguranta)
- incarc lunar doua cartele si primesc si 30GB de acolo pentru fiecare reincarcare (deci, din nou, mai mult decat pot consuma)
- am acces la roaming (conform tarifarii, am 5GB in SEE inclusi)
Din punctul asta de vedere, nu vad de ce as pleca (bine, ar fi ceva, dar nu tine de resurse, ci de functionalitatea unui serviciu, dar nu cred ca se aplica in discutia noastra si inca mai e timp (la mine) sa se rezolve pana la anul cand imi expira perioada minima contractuala).
Repet, fa-ti niste calcule legate de abonament (daca merita sa platesti 25E/125 lei lunar) plus telefonul (in rate sau totul o data).
Plus ca, daca poti reincarca 3 cartele, primesti 3x30GB (=90GB) gratis, pe langa ce primesti in abonament. Deci, nu vad de ce as trece pe nelimitat.