anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum se poate imbunatati performanta unui telefon

Anca07
#StarMember
Am un samsung s8, si am observat ca incepe sa functioneze cu un timp de raspuns din ce in ce mai mare. Am cautat prin setari sa vad ce pot face, nu am gasit mare lucru. Intr-adevar, numarul de aplicatii instalate depaseste 100, si da am nevoie de toate :). Folosesc foarte mult telefonul, in detrimentul laptopului. Stiti ceva metode, aplicatii, setari care la voi au dat roade, pentru a putea mari putin timpul de raspuns si pentru a mai elibera cativa Mb de memorie RAM, care sunt stocati inutil pe undeva? Multumesc frumos!
1 Soluţie acceptată‚

FaraUnID
Campion certificat
Telefonul meu actual are instalat o aplicatie "din fabrica" ce ajuta la intretinerea si optimizarea dispozitivului. Pe telefoanele anterioare am utilizat si am fost multimit de rezultate aplicatia All-In-One Toolbox https://play.google.com/store/apps/details?id=imoblife.toolbox.full&hl=ro Aplicatia te ajuta sa faci putina ordine in telefon si permite inclusiv dezativarea sau dezinstalarea unor procese de sistem. Sunt si unele programe de tip antivirus care ofera optiunea de intretinere si optimizare a dispozitivului. Ideea este sa nu permiti aplicatiilor de care nu ai neaparata nevoie sa ruleze in background si nici sa se execute automat in momentul in care repornesti telefonul. In modul stand-by, in telefon trebuie sa ruleze doar aplicatii strict necesare, restul pot fi deschise ulterior, cand ai nevoie de ele. De curiozitate sa ne spui si noua cat junk file ai avut pe telefon!

Vizualizare soluţie în postul original

28 Răspunsuri 28

Anca07
#StarMember
Multumesc frumos, Radu, pt raspuns. Da, stiu ca IoS e mai ok si mai stabil, cu toate aceste prefer android.ul:) am sa urmez sfaturile voastre si sper sa mai eliberez putin din aplicatiile care nu imi sunt necesare.

Neaplicabil
I know. :) Le am pe amandoua tocmai pentru ca fiecare dintre ele are avantaje si dezavantaje. Unul e mai deschis (Android-ul) dar fiind deschis, lasa loc pentru fiecare producator in parte sa si-l optimizeze (sau nu) dupa cum cred de cuviinta. iOS-ul pe de alta parte e intruchiparea closed sorce-ului, dar tocmai pentru ca ai aceeasi companie care face si hardware-ul si software-ul, ai avantajul de a avea un produs ceva mai unitar si mai bine optimizat. Si e absolut normal sa fie asa. In rest, cu drag. Ma bucur ca am putut sa contribui cu cateva idei la o posibila solutionare a problemei. :) Daca mai ai intrebari, suntem aici sa incercam sa ajutam.

Anca07
#StarMember
Am instalat all in one toolbox. Multumesc frumos pentru recomandare! Foarte utila aplicatia! Am reusit sa eliberez ceva RAM si in plus am mai dezinstalat si cateva aplicatii. Am observat faptul ca se misca un pic mai bine. Multumesc inca o data tuturor!

FaraUnID
Campion certificat
Ne bucuram ca am putut fi de ajutor. In fond acesta este si scopul comunitatii.

eda2k
Cunoscător
Salut, Din câte știu, sunt 3 soluții pentru această "problemă": 1. Repornirea la intervale regulate de timp - maxim 2 weeks. Unele aplicații îți pot spune clar când e timpul de o închidere + repornire. Astfel se golește memoria cache și aplicațiile vor rula mai rapid, până când va fi nevoie din nou de o repornire. 2. Hard reset/ reboot/ revenirea la setările din fabrică. Astfel smartphone-ul va scăpa de toate fișierele lăsate de unele aplicații. Un back-up complet in cloud se recomandă înainte de această operațiune. 3. Instalarea unui Custom ROM, din varianta Lite. Astfel vor fi instalate mai puține aplicații google/ default. Nu recomand instalarea unor aplicații de "întreținere", deoarece și acestea sunt consumatoare de resurse .. Succes !

Anca07
#StarMember
Multumesc frumos eda pentru raspuns. Varianta 1, o folosesc la 2-3 zile. Cat despre varianta 2, nu am resetat niciodata telefonul de cand il am, adica de 2 ani de zile:(...cat despre varianta 3, nu stiu exact ce inseamna din nefericire

Vio73
#StarMember
Ai intrat vreodată la ,,Întreținere dispozitiv"? Eu tot S8 am și fac periodic treaba asta, fără să am vreo problemă. Succes!

Anca07
#StarMember
Da Vio, zilnic fac asta si nu numai o data pe zi. Intr-un final am mai sters din aplicatiile care le foloseam mai rar, si voi recurge la a le instala atunci cand voi avea nevoie, si momentan e un pic mai ok:) multumesc frumos!

Eduard280694
Junior
Fa putina curatenie in telefon. Sterge ce nu ai nevoie, si daca ai nevoie de toate aplicatiile din telefon, obisnuieste-te cu el asa.

Vio73
#StarMember
@Anca 07, Foarte bine. Și eu fac zilnic asta și nu sunt probleme. Cu plăcere!

FaraUnID
Campion certificat
Ca sa nu deschid un topic nou, postez aici... Pentru cine este interesat de o aplicatie comerciala de intretinere si optimizare a telefoanelor cu android, OFERITA GRATUIT pentru a scurta perioada de timp, va invit sa descarcati si sa testati Cleaner - Boost Mobile Pro direct din magzinul de aplicatii la adresa https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tohsoft.cleaner.pro

teacher_
#StarMember
Soția mea nu este foarte atenta la.aplicatiile deschise... Ieri i-am închis 20 de aplicații care mergeau pe fundal... Am zis...wow, așa ceva nu am mai văzut 🙂

ro861
Junior entuziast
Desi adun tot timpul aplicatii care la un moment dat imi sunt utile, mi-am propus si chiar reusesc, macar o data pe an sa intru in lista de aplicatii instalate si sa fac curatenie. Se pare ca ajuta.

Ovidiu_1
Junior entuziast
exista aplicatii pentru îmbunătățirea telefonului de pildă avast clean up performance bit defender kaspersky