anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum sa efectuezi un test al bateriei pe un telefon Huawei

RafaHelper
#StarMember
Salutare,
‎‏‏‎ ‎
Daca si tu ai un telefon Huawei, la fel ca si mine, probabil ai observat la un moment dat ca bateria ta se descarca foarte repede sau ai impresia ca se descarca foarte repede.
‎‎‎‏‏‎ ‎
Pentru a exclude o eventuala problema hardware cu bateria telefonului tau Huawei poti sa faci urmatorul test:

• Încarca telefonul-ul complet, până ajunge la procentajul de 100%.
• Deconecteaza încarcatorul.
• Inchide aplicatiile care ruleaza în fundal din meniul de aplicații folosite recent.
• Dezactiveaza WIFI, Date mobile, GPS și Bluetooth.
• Activați Modul Avion.
‎‏‏‎ ‎
Smartphone-ul trebuie lăsat în Mod avion 8 ore, iar din acest motiv testul bateriei se realizează în general pe parcursul nopții.
‎‏‏‎ ‎
- În cazul în care procentajul bateriei în urma testului este între 92%-100%, bateria nu prezintă o problemă hardware, iar consumul de energie se datorează modului în care este utilizat smartphone-ul.
- În cazul în care procentajul bateriei în urma testului este sub 92%, iti recomand să trimiteți smartphone-ul intr-un service autorizat Huawei, pentru a fi verificat.
‏‏‎ ‎
‏‏‎Puteti incerca sa faceti acest test si pe alte marci de telefoane, Samsung, Apple, Sony, LG, Nokia, etc. si sa reveniti cu un raspuns aici.
‏‏‎ ‎
Eu urmeaza sa fac acest test si o sa revin cu un rezultat.
‏‏‎ ‎
Credeti ca acest test este folositor? Ati incerca sa il faceti si pe alte telefoane decat Huawei?
23 Răspunsuri 23

teacher_
#StarMember
Promit că o să fac și eu testul prezentat în zilele următoare. Suna bine oricum, și eu am Huawei.

Vio73
#StarMember
Mulțumesc rafa.bloger! Este foarte bine că ne-ai făcut această trecere în revistă, pentru că eu chiar am probleme cu bateria la S8.

Florin_D
Cunoscător certificat
:)))) parerea mea este ca daca nu ai nici un consumator al bateriei, iar procentajul acesteia scade sub 98% cred ca este o problema! eu am telefon (galaxy S8) de peste 2 ani, cu cartela sim in el (doar voce), iar bateria nu scade in 24 de ore sub 95% Posibil ca acest test sa fie irelevant

Vio73
#StarMember
A mea are o problemă mare, în sensul că se descarcă rapid când ajunge la 25 %. Adică după valoarea asta, scade rapid și ajunge în vreo 2-3 minute la 0%. Îl duc la reparat.

Anonim
Neaplicabil
Interesant testul propus. Chiar sunt curios cum se va comporta bateria. Huawei am și eu. Mulțumesc pentru informație!

Razvan
#StarMember
E mult 8% consum în mod avion, deobicei la mine consuma 5% cu datele off și aplicațiile în fundal.

Miha_Z
#StarMember
Eu am Samsung, dar suna interesant ce spui si voi face si eu testul. Voi reveni cu rezultatul testului.

imch
Cunoscător certificat
Super! Multumesc mult, o sa ma distrez facand acest test intr-una din zilele urmatoare, desi nu sunt sigura ca e necesar deocamdata (de exemplu azi-noapte a scazut cu 3-4%, fara a fi in mod avion). Eu ma chinui sa tin bateria intre 40 si 80% cat mai mult posibil si sa nu fac prea multe incarcari complete si am remarcat ca asta ajuta intr-adevar la pastrarea "calitatilor" bateriei mai mult timp, dar nu exclud nici varianta in care impresia mea e doar atat.. o impresie. La fel insa ca si Razvan consider ca 8% scadere a bateriei pe mod avion este enorm.

Firefly
Cunoscător
Doar de curiozitate, am sa fac și eu testul. Tot Huawei am, as vrea sa vad însă rezultate și de la alte modele, cum ar fi Samsung sau IPhone. Dacă ma întrebi pe mine, în decurs de 8 ore, în cazul prezentat de tine, as spune ca mai mult de 1-2% nu ar trebuii sa scadă, totuși 8% este un număr cam măricel.

delfinas
#StarMember
O sa îl fac și eu, doar din curiozitate. Al meu consuma peste noapte, in stand by, cu netul închis, 0-1%. Când e 99, in loc de 100, îmi fac griji, oare care a fost consumatorul

TheSpecialist
Maestru
Eu am un Huawei P20 Pro și deocamdată sta foarte bine. Îl încarc seara, pe la miezul nopții ii scot încărcătorul și dimineața are cel puțin 98% baterie, asta doar cu aplicațiile din background închise. Rămâne conectat la rețea pt apeluri și internet. "coafura rezista", zic eu!

Neaplicabil
La unele telefoane (de exemplu Moto), bateria are un feature de calibrare. Si, din pacate, daca incarc tel cu alt incarcator decat cel original, chiar daca are aceleasi specificatii, incep sa am probleme cu bateria. De la 40%, in max 5 minute ajunge la 0. Si stiu ca e de acolo pentru ca odata resetata acea calibrare si incarcat telefonul cu incarcatorul original, ma tine cat se poate de bine. Nu stiu daca problema e incarcatorul propriu-zis sau cablul. Cum am mai zis si cu alte ocazii, telefoanele cu USB Type-C sunt destul de mofturoase la cabluri. Cert este ca, cel putin in cazul meu, a facut o diferenta foarte mare. Initial am vrut sa-l trimit in service pentru chestia asta. Pana cand cineva de la Motorola mi-a zis sa incerc chestia asta. Si...spre surprinderea mea, a mers! Acuma, in general, daca telefonul se inchide la 20%, sau scade subit, aia in general e intr-adevar o problema de baterie uzata, si trebuie inlocuita. Dar daca telefoanele voastre au si ele acel feature de calibrare pe baterie, merita incercata o recalibrare inainte sa trimiteti telefoanele in service. De asemenea, recomand sa le incarcati cu incarcatoarele originale, pe cat posibil. O sa incerc si eu sa vad cat scade in 8h de somn. Dar voiam doar sa adaug chestia asta, in caz ca ar putea sa ajute pe cineva.

RafaHelper
#StarMember
Revin cu rezultatul in urma testului facut, bateria a ramas tot la pragul de 100% dupa 8 ore, trebuie sa recunosc, sunt surprins. M-am decis sa fac un al doilea test dar cu bateria incarcata 50% sa vad daca exista diferente, probabil il voi face si pe al treilea cand bateria are doar 20% energie.

imch
Cunoscător certificat
Wow! Asta da performanta! Ce "varsta" are telefonul?