anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum recunosti un telefon rezistent la apa?

Jay
Campion certificat
Am auzit din ce in ce mai des despre rezistenta la apa a dispozitivelor smartphone si, ma intrebam, daca vrei sa achizitionezi un astfel de telefon, de unde stii ca este intr-adevar rezistent, cum iti dai seama, ce caracterisitici ar trebui sa urmaresti? Chiar sunt rezistente la apa aceste dispozitive? Multumesc!
1 Soluţie acceptată‚

Ascary
Campion certificat
Da, Jay, chiar sunt rezistente. Eu am scapat in apa din barcă un astfel de telefon. Canalul avea vreo 2 metri adancime. L-am scos si mergea fara probleme. Inainte foloseam huse cu inchidere etanșă sau punga din plastic :)) fiindca lucrand pe apa le stropesc sau chiar le mai scap in apa din cand in cand. Este buna aceasta certificare si o gasesti, daca are in specificatiile telefonului. In ultimul timp si in marea lor majoritate, telefoanele high-end au aceasta certificare. Ea este data pentru apele curate, de la robinet. Il mai poti stropi si cu alte lichide insa accidental si il stergi repede fiindca garniturile, cum am mai zis, nu sunt rezistente la toate lichidele ci doar la apa curata. Apa curata dar fierbinte iar este de evitat pentru ca slabesc adezivii capacelor. Alcoolul din rachiu :)) poate afecta garniturile. Asa ca trebuie sa fim totusi atenti si sa nu ne bazam pe certificare pentru a face demonstratii de rezistenta. Ca se intampla un accident sau ne prinde o ploaie, e altceva si telefoanele cu certificare sunt protejate. "IP67 si IP68 sunt doua cifre si doua numere in dreptul fiecarui standard.Primul numar reprezinta protectiea impotriva corpurilor straine.0– Fara standard1– Protectie impotriva corpurilor solide straine cu diametrul ≥50 mm2– Protectie impotriva corpurilor solide straine cu diametrul ≥12,5 mm3– Protectie impotriva corpurilor solide straine cu diametrul ≥2,5 mm4– Protectie impotriva corpurilor solide straine cu diametrul ≥1 mm5– Protectie contra prafuluii și a altor reziduri microscopice6– Protectie completa contra prafuluiAl doilea numar arata cat de bine este protejat impotriva umiditatii.0- Fara nicio protecție impotriva apei1- Protectie contra condensului2- Protectie contra picaurilor de apa cu înclinație de 15°3- Protectie contra apei pulverizate cu înclinație de 60°4- Protectie contra apei pulverizate cu orice inclinație5- Protectie contra jeturilor de apa cu orice inclinație6- Protectie contra jeturilor de apa puternice și averselor7- Protectie impotriva efectelor imersiei temporare, pana la 1m adancime, dar nu mai mult de 30 minute8: Protectie impotriva scufundarii permanente, dar numai pana la 4m adancime. Mai trebuie insa lamurit un lucru. Toate aceste specificatii atribuite de Comisia Electrotehnica Internaționala se refera numai la apa proaspata. Nu exista garantia ca un telefon scufundat in alte lichide va avea acelasi grad de protectie." Mai multe amanunte in link: https://www.androidro.ro/inseamna-ip67-ip68-diferente-sunt-intre-ele/

Vizualizare soluţie în postul original

20 Răspunsuri 20

eda2k
Cunoscător
@Ascary: Fan Samsung, nu ? Cum ia contact cu solul, cum e gata ecranul !

Ascary
Campion certificat
Exact,cum il scap cum crapa. Cica Gorilla Glass,ahm :))

Jay
Campion certificat
Eu am 2 Samsung A3 2017 busite de mai multe ori.. si inca intregi.. dar, da, au husa.. nu cine stie ce husa si n-au fost busite de cate ori au fost in pericol.. am reusit sa le mai prind, din cand in cand, de husa :)))) Multumesc pentru raspunsuri.. eeh, buna si rezistenta la apa de la robinet, ca nah, poate te plictisesti stand sa te incretesti...

Vio73
#StarMember
E foarte important să ai husă. Eu, la orice telefon achiziționat, până să-l bag în pâine, îi cumpăr husă. Asta cu rezistență la apă, mi se pare moft.

TheSpecialist
Maestru
@Vio73, daca ți se pare moft însemna că nu ești pescar :)) Sau nu răspunzi la telefon în ploaie... Sau nu ai o asistenta care îți lasă fond de ten pe ecran după ce îți raspunde la telefon.

Vio73
#StarMember
Pescar nu sunt, dar mă refer că nu-mi aleg neapărat telefonul după acest criteriu. Sigur, dacă are și așa ceva, cu atât mai bine!