Buna tuturor! Soția mea a achiziționat recent un telefon (Samsung S10) pe care l-a uitat în noaptea trecută în mașină. Fiind și într-o zonă montană, afara au fost -17 grade. Întrebarea mea este: Este posibil ca circuitele sau bateria sa fie afectate din cauza temperaturilor? Care este temperatura minima la care rezista circuitele/bateria? P.S. Probabil că in mașină nu s-a resimțit temperatura de afară, dar îmi dau seama că au fost undeva la -12 sau -13 grade. Va mulțumesc.
Un lucru am observat sigur, la temperaturile scazute bateria tine mult mai putin, nu stiu sa iti zic exact grade dar am folosit telefonul la munte doar pana la 20% baterie, apoi s-a inchis ca prin minune in buzunar :)), nu mai era baterie.
Bateria este prima care se resimte la temperaturi joase. Daca din ea nu au curs elemente chimice pe circuitele din interior si daca acel telefon a fost adus treptat in temperatura camerei nu ar trebui sa ai probleme.
Daca trecerea de la rece la cald s-a facut brusc, sunt sanse destul de mari ca in interior sa apara condesul care inevitabil duce la scurtcircuit sau coroziune.