anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Buyback Iphone 11 aproape nou?

AndreiSandu
Începător
Am luat acum vreo 3 luni un Iphone 11 la prelungire de abonament. Sunt total dezamagit de dispozitiv - a ramas doar numele de Apple. Se misca foarte fluid icon-urile pe ecran si cam atat. In rest e un telefon cel mult mediocru la toate capitolele... pentru cat voi fi platit pentru el la final nu mi se pare deloc un deal avantajos pentru mine.
Inainte sa il scot la vanzare pe OLX, exista vreo varianta rezonabila de "buyback" la Orange, prin care sa il evaluati ca un telefon aproape nou ce este si sa imi oferiti altceva la schimb? (plus eventual o diferenta din partea mea daca trebuie)
Multumesc.
8 Răspunsuri 8

Jay
Campion certificat
Salut! Pentru a afla cât primești la buy-back pentru telefon, trebuie sa mergi intr-un Orange Shop. In comunitate nu primești informații despre preturi și oferte.. Mergi intr-un shop si ti-l evaluează, daca iti convine suma, primești un voucher pe care il poti folosi pentru a achiziția alt telefon, tableta sau acceorii.. Gasesti mai multe înformatii in link-uri.. https://www.orange.ro/servicii/buy-back/ https://www.orange.ro/shops/

AndreiSandu
Începător
Multumesc pentru raspuns. Mi-am dat seama acum ca am formulat gresit intrebarea. Reformulez: In general, din cunostintele pe care le aveti - sumele oferite la buyback se apropie de valoarea reala a telefonului sau sunt derizorii? Adica e totusi un telefon nou. Imi vor oferi pe el spre exemplu 2000 lei sau plafonul maxim e de 100 euro indiferent de telefon sau starea lui? Merita efortul de a merge pana la un Orange Shop sau voi pleca de acolo umilit pe banii mei? Multumesc.

Neaplicabil
Nu am incercat niciodata BuyBack de la Orange, dar din experientele avute cu alte magazine cu acelasi program, tind sa cred ca va fi a doua varianta. Ai sanse mai mari sa iei un pret mai bun pe OLX decat la Orange. Daca cineva a avut experiente mai bune cu programul asta, mi-as dori sa n-am dreptate si sa-mi schimbe parerea. Dar tind sa cred ca ti se va oferi un pret mult sub pretul real. Asa ca, sugestia mea ar fi: arunca o privire pe OLX sau/si Okazii, vezi la ce pret se vinde modelul tau (asta daca n-ai facut-o deja), daca vine in cutie si cu toate accesoriile originale e cu atat mai valoros, fa-i un pret bun, si vinde-l cuiva care chiar si-l doreste si nu si-l poate permite la pretul lui de nou. De asemenea, nu uita ca telefoanele codate (cum presupun ca e si al tau) au in general o valoare mai scazuta la revanzare. Nu cu mult, dar nici nu-l vei putea da la acelasi pret cu unul neverlocked. Asta daca nu vrei sa-l decodezi tu, caz in care ar fi un avantaj pentru urmatorul proprietar, si pentru tine, pentru ca vei putea cere un pic mai mult pe el. In concluzie, cred ca ar fi o idee buna sa-i faci cateva poze si sa-l pui frumos pe olx sau pe okazii (sau pe amandoua). Ai sanse mai mari sa iei un pret mai bun, dupa parerea mea. Dupa care, daca vrei, poti sa-ti iei orice alt telefon, cu sau fara abonament (recomandarea mea ar fi sa-l iei la liber, dar asta e doar parerea mea).

Anonim
Neaplicabil
Nu pierde vremea cu buy-back-ul, solutia e Olx sau, mai elegant, Flip.ro, am avut cateva experiente foarte placute cu ei.

FaraUnID
Campion certificat
Nu exista o varianta rezonabila de buy-back, pentru ca reteaua numarul 1 nu este capabila sa-si respecte propriile reguli https://comunitate.orange.ro/questions/2498480-campania-praf-ochi-buy-back-5g-orange-romania Dupa bine vezi, aplicatia care evalueaza starea telefonului si implicit estimeaza pretul final, functioneaza pe baza unor algoritimi asupra carora reteaua numarul 1 nu are control. Probabil ca este gazduita pe serverele Digi sau Vodafone si de aceea nu au control asupra ei. Plus ca, la absolut fiecare campanie de acest gen derulata de reteaua numarul 1, exista mai multe * (aka stelute) decat cerul senin intr-o zi de vara, plus formulari la conditional optativ, de genul: "poti sa primesti" , "esti eligibil pentru" , "cu valoare de pana la" , etc. Cum s-a mentionat deja esti mai castigat daca alegi sa vinzi acel produs pe site-urile de specialitate sau in presa locala.

AndreiSandu
Începător
Imi imaginez ca Orange nu e Bazar Regie. Pentru ei un telefon care e doar putin uzat dar aproape nou, nu prezinta valoare si nu au ce sa faca cu el. E cumva normal... n-au magazin de sh-uri pe care sa-si scoata banii apoi. Ca sunt eu dezamagit de experienta cu IOS-ul... Ei pot spune foarte frumos ca nu e treaba lor... si n-am cum sa ii contrazic. Trebuia sa ma documentez eu mai atent. Dar am zis totusi sa intreb, ca poate ofera totusi vreo oportunitate de care nu stiu... Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

FaraUnID
Campion certificat
@AndreiSandu De Black Fraier Day, in magazinul online Orange au fost o basculanta de reconditionate cu preturi mai mari comparativ cu acelasi produs nou vandut de Altex, eMag, Flanco, Domo, etc.

Razvan
#StarMember
Depinde cât de nou este telefonul, conform criteriilor Orange, deobicei se aplica un procent față de prețul telefonului nou. Nu vei primi 100 euro pe el, probabil între 1700 și 2200 lei. Acu nu știu cât ai dat pe el și ce așteptări ai de la buy-back. IPhone este un telefon care își menține mult timp prețul, care o fi explicația, habar nu am, probabil cerere mare, de nu au reușit să facă față la precomanda noului iPhone.