anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ati cumparat telefoane si/ sau accesorii de pe Wish/ Aliexpress?

Valacchus
Junior entuziast
Care sunt avantajele si dezavantajele telefoanelor/accesoriilor de pe aceste site-uri? As vrea sa imi iau un smartwatch, dar sunt indecis.
33 Răspunsuri 33

teacher_
#StarMember
Salut! Da, mi-am luat o brățară fitness Honor 3, la un preț mai mic de pe AliExpress... Am făcut o afacere buna zic eu, am luat-o la 100 de lei, și m-a ținut cam 2 ani. Dezavantajul acestor produse este că au de cele mai multe ori o varianta in limba chineza, iar serviciile de posta/curierat aduc produsele cu întârziere mare, și nu le mai aduc uneori. Eu personal nu investesc sume mai mari de 100 de lei, pentru a nu fi in pierdere... Același sfat ți-l dau și ție, nu cumpăra de acolo, chiar daca aparent sunt sume mai mici. Pentru că, daca se va strica produsul, o să ai de furca cu reparațiile. Mai bine pune câțiva lei in plus, și cumpăra din Romania.

Valacchus
Junior entuziast
Ok, dar momentan mi se pare un pret nejustificat la bratari fitness/smartwatch in Romania...

teacher_
#StarMember
Din ce am văzut, acolo sunt doar reclame la produsele chinezești, Huawei/Honor sau Xiaomi. Cum Xiaomi nu are smartwatch, pot presupune că vrei un Huawei Watch sau Honor watch. Într-adevăr, au preturi mai mici, dar diferă variantele, in sensul că tu nu o să înțelegi prea mult din afișaj, fiind în chineză. Mergi mai bine la Orange Shop, și încă beneficiezi de 50% reducere la Huawei Watch. Cred că îl găsești undeva la 700 de lei... Pe Wish este 550-600... Pentru 150 de lei, eu zic că nu merită să riști, mai ales că beneficiezi și de garanție...!

Neaplicabil
Telefoane nu am luat. Accesorii, da. Nu stiu daca as avea incredere sa iau ceva scump de pe AliExpress. Dar accesorii (huse de telefon/laptop), da. De pe Wish nu am luat nimic si parca am si mai putina incredere in ei decat in AliExpress. :)) Nu stiu de ce.

teacher_
#StarMember
Sa știi că eu am luat de pe Wish ceea ce se spunea a fi Xiaomi band 3, cu vreo 30 de lei... Când mi-a ajuns, am văzut că e o brățară chinezeasca, făcută după același model, doar că la aplicație, nu îmi indica aplicația oficială Xiaomi, ci altă aplicație, necunoscută... Mi-am zis că e clar. Bine că nu am dat decât 30 de lei. 🙂

Neaplicabil
@teacher, exact. :)) De-aia nici eu parca nu m-as baga sa iau chestii scumpe. Macar daca e sa fie teapa, sa nu fie o tzeapa foarte costisitoare.

Razvan
#StarMember
Am luat multe lucruri utile de pe Ali, unele merita, altele mai puțin, însă când vezi preturile la noi, de câteva ori mai mari, nu îți mai vine sa cumperi nimic.

eda2k
Cunoscător
... am riscat, și nu am regretat ... DA, am reușit să achiziționez ceva deosebit de pe Aliexpress ! E adevărat, a durat mai mult decât aș fi dorit - dar asta este ... Fiul meu a fost foarte încântat ! Squishy-ul Spiderman a ajuns în condiții foarte bune !.. și a costat, cu tot cu transport, exorbitanta sumă de ... 5 lei ! În România, același squishy, costa 20 de lei ... Deci da ! Aliexpress e super !.. pentru sume sub 10 lei ... 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Principalele probleme cu produsele achizitionate din zona "gri" a economiei o reprezinta credibilitatea vanzatorului, autenticitatea produsului, partea de garantie, service, post-garantie, piese after market si daca produsul respectiv a fost gandit pentru a fi comercializat in spatiul comunitar. Cum in China notiunea de proprietate intelectuala si drepturi de autor nu are traducere in limba mandarina, concluziile le trage fiecare. Plus ca baietii astia nu sunt obligati sa se conformeze reglementarilor UE. De regula chinez copiaza si cloneaza cam tot ce prind. Spre exemplu existau (poate chiar mai exista) replici 1 la 1 de iPhone dar care ruleaza android sau clone dupa telefoane Vertu comercializate la pret de shaorma mare cu de toate.

Anonim
Neaplicabil
Da, am cumpărat mai multe accesorii: folii de sticlă, huse, încărcătoare auto, etc. Prețuri bune dar aștepți în jur de o lună să le primești.

Vio73
#StarMember
Da, am cumpărat multe lucruri de pe Wish și mi se par prețuri ok.

Ascary
Campion certificat
Am și eu o întrebare: care este legătura între "Comunitatea Orange" și site-ul AliExpress?

teacher_
#StarMember
@Ascary, omul era curios daca poate să facă investiție într-un telefon sau gadget cumpărat din acea zonă.. Eu personal nu cred că este total deplasat, in ideea in care am văzut că mulți au scris că și-au luat accesorii de acolo, ceea ce e bine de știut. Până la urmă, Honor band 3 cumpărat de mine, l-am asociat la Huawei cumpărat de pe eMag, care funcționează în rețeaua Orange... 🙂 Vezi că are legătură?

Jay
Campion certificat
Am tot văzut reclame pe facebook, dar, n-am îndrăznit.. mi s-au parut prea pomana să fie reale... din ce spuneti voi, ma bucur ca m-am abținut... 🙂