anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ati auzit de telefoanele Fairphone?

Valacchus
Junior entuziast
Exista in Romania?
Merita cumparat?
1 Soluţie acceptată‚

FaraUnID
Campion certificat
Destul de spartan telefonul. Inteleg faptul ca a fost gandit pentru a fi constuit utilizand materiale reciclate, orientat pe protectia mediului si ca producatorii sunt prima companie de acest gen care s-a intergrat in programul Fairtrade. Si asa telefonul arata destul de "din topor" , configuratia hardware este una modesta, pretul de 450 euro pentru Fairphone 3 destul de piperat, dar inteleg ca primesti un voucher de 40 de euro daca reciclezi la ei vechiul Fairphone sau 20 euro pentru oricare alt telefon. Personal nu ma vad cu asa ceva. https://www.fairphone.com/en/ https://shop.fairphone.com/en/spare-parts/filter/choose-your-fairphone/fairphone-3?ref=header

Vizualizare soluţie în postul original

16 Răspunsuri 16

FaraUnID
Campion certificat

Fairphone, producătorul olandez de telefoane „etice”, prietenoase cu mediul înconjurător, a anunțat un parteneriat cu o organanizație non-profit pentru a instala pe unele din terminalele sale o versiune de Android open-source, cu un grad ridicat de confidențialitate.

 

Platforma pe care o va folosi Fairphone este /e/OS, o versiune bazată pe Lineage OS și microG, potrivit Android Police. Aceasta nu vine cu aplicațiile Google preinstalate.

 

Modelul Fairphone 3 cu sistem de operare /e/OS va începe să fie vândut începând cu 6 mai, la prețul de 480 de euro. Varianta cu Android dezvoltat de Google costă 450 de euro.

 

Este un pas mare pentru /e/, organizație care a vândut până acum doar terminale Samsung recondiționate, care rulează sistemul său de operare.

 

Fairphone 3 este singurul smartphone din lume care a primit nota 10/10 de la organizația iFixit, pentru ușurința cu care poate fi reparat. Terminalul este realizat în mare parte din module interschimbabile. Există module pentru display, baterie, camere, difuzor etc.

 

Dacă o piesă se strică, cel mai probabil poate fi înlocuită de utilizator acasă. Mai mult, terminalul dispune de garanție standard de doi ani.

 

Totodată, multe dintre materialele din care este realizat telefonul sunt provenite din surse sustenabile, iar compania olandeză lucrează doar cu fabrici care își tratează bine angajații.

 

Pe scurt, Fairphone 3 dispune de chipset Snapdragon 632, 4 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 64 GB (plus slot pentru card micro-SD), display cu diagonala de 5,65 inchi (rezoluție FHD+) și baterie de 3.000 mAh.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/fairphone-adopta-un-sistem-de-operare-care-scoate-goog...

Sursa 2 - https://www.androidpolice.com/2020/04/29/fairphone-e-foundation-sell-google-less-android-phone/

 

Telefoanele cu /e/OS pot fi admirate si achizitionate de pe site-ul oficial al fundatiei implicate in proiect, la adresa https://e.foundation/eos-degoogled-phones/

 

Din cate observ, un Galaxy S9 Plus reconditionat si echipat cu acest e/OS/ costa 479 euro, un Galaxy S8 costa 349 euro in timp ce un Galaxy S7 Edge este comercializat cu pretul de 279 euro. Desi sunt telefoane reconditionate, cumparatorul beneficiaza de 1 an garantie intergala.

 

Oferta este valabila in urmatoarele tari: Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, ROMANIA, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, United Kingdom

mariustelcean96
Începător
În Franța este disponibil. https://boutique.orange.fr/mobile/mobiles-et-smartphones?brand=fairphone&page=1 Citind comentariile de aici pot să înțeleg și de ce.