anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Apel VoLTE (4G) si Apel Wi-fi

NicolaeL
Angajat Orange

Am vazut in ultimul timp mai multe discutii in Comunitate despre acest subiect si ne-am gandit sa adunam mai multe detalii intr-un topic dedicat.

 

Cu totii am auzit, mai mult sau mai putin, despre functiile Apel VoLTE/ Apel Wi-fi, dar cati dintre noi stim care sunt cu adevarat beneficiile utilizarii acestor functii?

 

Apelul VoLTE (4G) este o functie a telefoanelor care permite efectuarea apelurilor utilizand ca si tehnologie reteaua 4G.

Activarea serviciului este automata, acesta se activeaza in momentul initierii primului apel fiind conectati la reteaua 4G. Odata ce a fost activata pe numarul de telefon aceasta optiune, ea nu mai poate fi dezactivata decat ca si functie din meniul telefonului.

In momentul in care functia este activa din telefon, langa liniile de semnal se va regasi un simbol cu un receptor sau logo VOLTE in cazul anumitor modele de telefon.

 

Beneficii:

  • Calitatea mult mai buna a sunetului in timpul convorbirii (mai buna chiar decat la HD Voice)
  • Apelarea numerelor de telefon este aproape instanta
  • Permite utilizarea serviciului de date in retea 4G chiar si in timpul unui apelului (pentru telefoanele care nu au aceasta functie activa, in timpul convorbirii reteaua trece automat in 3G)

 

Conditii de utilizare:

  • Telefon compatibil 4G (se poate verifica lista de telefoane si pe site-ul orange.ro)
  • Abonament/ PrePay pe care sa fie activa optiunea pentru Apel 4G
  • Cartela SIM compatibila 4G

 

Pasi activare/dezactivare din meniul telefonului:

Android: Setari – Conexiuni – Retele Mobile – Apel 4G (similar si pentru dezactivare)

iOS: Configurari – Conexiune Celulara – Optiuni date – Activati 4G si selectam Voce si Date (pentru dezactivare selectam Doar date)

 

Apelul Wi-fi este o functie care permite efectuarea apelurilor utilizand o conexiune functionala de Wi-fi (poate fi de la orice operator).

In momentul in care functia este activa, langa semnal apare un simbol similar cu un difuzor.

 

Beneficii:

  • O solutie gratuita de imbunatatire a calitatii apelurilor pentru clientii care au probleme cu semnalul GSM in locuinte

 

Conditii de utilizare:

  • Telefon compatibil cu aceasta functie (se poate verifica pe orange.ro compatibilitatea)
  • Conexiune Wi-fi functionala
  • Cartela SIM si abonament/ PrePay pe care sa fie activa optiunea Apel VoLTE si Apel Wi-fi

 

Pasi activare/dezactivare din meniul telefonului:

Android: Setari – Conexiuni – Apel Wi-fi

iOS: Configurari – Conexiune Celulara – Apelare Wi-fi

 

Mai multe detalii aici:

https://www.orange.ro/servicii/apel-4g/

https://www.orange.ro/servicii/apel-wifi/

 

Voi folositi aceste functii? Cat de utile vi se par?

31 Răspunsuri 31

Jay
Campion certificat
Eu nu le folosesc, insa, daca îmbunătățește calitatea apelurilor, ar fi bine daca ar cunoaște acest aspect și cei care au probleme cu semnalul..

RafaHelper
#StarMember
Pentru mine aceste informatii nu sunt noi dar pot spune ca utilizez aceste functii tot timpul si le prefer pentru calitatea apelului si viteza de conectare foarte mica.

FLo1
#StarMember
In mare parte exact ce lamuream "long time ago": https://comunitate.orange.ro/questions/2459109-apel-wifi-conditii-functionare-indiferent-operator-telefon Personal il folosesc zi, de zi, de zi.E mai usor sa poti apela fara grija "satelitilor" problematici, care afecteaza calitatea semnalului.

Vio73
#StarMember
Nici pentru mine nu e nimic nou, pentru că funcția apel 4g o folosesc de mai mulți ani și nu prea concep să folosesc telefonul fără să o am activată.

svetalex
Senior certificat
Nu am folosit niciodată apelul Wi-fi, dar este o opțiune de luat în calcul pentru situațiile în care aș fi într-o locație care dispune de Wi-fi, dar semnalul de telefonie la Orange ar fi slab. Volte folosesc de mulți ani, involuntar cred, pentru că pe butonul de apelare al telefoanelor Huawei apare scris acest cuvânt. Nu am știut ce înseamnă Volte până să citesc topicurile din Comunitatea Orange

FLo1
#StarMember
Povestea este interesanta, am scris si mai sus. Dar oare CHIAR e suficient tot ce este descris mai sus pentru initierea de apeluri VoLTE sau VoWIFI sau cineva sunteaza regula jocului. Ultima data, prin vara, am incarcat prepayul cu 10€ (nevoia pt roaming) si totul a fost ok functional. De atunci, ocazional cu o optiune de minute in retea si acum, ca sa fiu mai darnic am ales o optiune si cu minute naționale. Nu au fost schimbate setari, nici SIM, care oricum era 4G, iar functia de apel Wifi este activa. Totusi, nici initierea apelurilor, nici restarturi nu au facut pictograma din bara de stare (langa ceas) de "apel wifi" sa devina activa. Adica doar acel "nai banal" este neschimbat, la fel cum e cand prepayul este lipsit de resurse orange. Acum ori Orange si-a schimbat politica de apelare (tipic pentru reincarcari ... ieftine) ori samsungul (telefonul in cauza) a "contribuit" prin updateuri surpriza. Abandonez ideea, dar voi reveni peste vreo 4-5luni la o alta eventuala incarcare a prepayului.

FLo1
#StarMember
Revin pentru expertii marca Orange: daca VoWiFi nu se activeaza decat daca ai optiuni active.... am inteles. Dar pentru ca Operatorul retelei nr.1 din România, desi activezi optiune, el ulterior arata ca nu ai optiuni active (desi resursele aferente exista si le poti folosi) asta nu o pot intelege. La fel cum nu inteleg incompetenta si nepasarea specimenelor din spatele Orange Assistant sau Angajat Orange care nu solutioneaza o problema proprie retelei angajatorului slujit si iubit atat de indarjit pentru a nu da 2 centi pe client. Daca ati fi experti voluntari (nu platiti) asemeni "expertilor Comunitatii" din nou... as intelege. Dar nici reteaua nr1 nu va fi vesnica, asa cum nici Telekom-ul, in pozitie de monopol, nu a fost vesnic.

DanielaH
Moderator
FLo, ce s-a întâmplat? Acum cu ce te-am suparat?

FLo1
#StarMember
@DanielaH: 1. Incarcare cu optiune Orange pentru a beneficia de apel 4G sau macar apel WiFi, in conditiile in care utilizez un telefon pe care a mai functionat cu 4 luni in urma astfel de servicii. Surpriza: apel 4g sau wifi, desi activate, par sa fie... inactive. 2. Incarcarea cu optiune la o verificare in myOrange sau *100# arata ca "nu ai optiuni active", desi resursele sunt alocate si se pot utiliza. 3. Se sesizeaza problema pe un topic deschis de "expert" si reactia tacerii este asurzitoare. 4. Am pus si un screenshot pt exemplificarea realitatii. Mentionez: apel wifi activ, sim 4g, serviciu functional in urma cu 4 luni cand prepayul a mai fost incarcat. Cred ca este suficient de exemplificat motivul. Mulțumesc.

DanielaH
Moderator
FLo, îmi cer scuze, dar nu prea înțeleg ... Ai facut o reîncărcare cu opțiune și nu funcționează? Despre ce " topic deschis de expert" este vorba? Ai mai sesizat vreo nefuncționalitate aici în Comunitate și nu am investigat-o sau nu ți-am răspuns? Dacă este vorba de o problemă apărută recent, te rog deschide un topic nou, ca să înțelegem exact despre ce este vorba. Mulțumesc.

FLo1
#StarMember
@DanielaH: Pentru a nu dubla topicuri inutil, am plasat problema la acest topic, deschis de NicolaeL, "angajat Orange", dar raspunsul nu a venit, iar rezolvarea nici atat. Ca sa revin la problema, asa cum am mentionat anterior, neactivarea "apel wifi" o consider mai degraba o cauza a inexistentei dupa parerea orange, a unei optiuni active (vezi atach). Dar realitatea este alta, intrucat optiunea (minute de 4€) este activa si utilizata de mai bine de o saptamana.

Salut, FLo_1!

 

Pentru a efectua apeluri Wi-Fi ai nevoie de:

  • o conexiune Wi-Fi cu acces la internet,
  • un telefon compatibil cu ultima versiune de software disponibila instalata pe care sa activezi functia "apel Wi-Fi" si
  • un abonament sau o opţiune PrePay activă care îţi oferă acces la serviciul 4G.

 

Optiunea de 4 euro pe care spui ca o detii nu ofera acces 4G, din acest motiv nu functioneaza apelul Wi-Fi.

 

Poti activa oricare dintre optiunile de aici: https://www.orange.ro/prepay/ de minimum 5 euro.

Pentru mai multe detalii poti accesa link-ul acesta: https://www.orange.ro/help/de-ce-am-nevoie-pentru-a-efectua-apeluri-printr-o-reea-wi-fi-185

O seara frumoasa!

FLo1
#StarMember
Iti multumesc Orange Assistant. Problema clarificata. Insa Orange are o problema: la fel ca dezactivarea subita a roamingului acum un an din optiunile abonatilor (si nu numai) la fel si serviciile 4G au ajuns un LUX. Din partea mea o bulina ● pentru grija malaiului din buzunar. Voi apela pe viitor la IMSul personal. E cu apelare VoWIFI gratuita, chiar daca nu 4G.

doruluca
Junior entuziast
Ziua buna. De unde pot downloada un firmware pentru Samsung A5 2017, ca sa pot activa Apel WiFi? Am incercat o gramada gasite pe net, care cica sunt pt Romania, dar nu a mers cu nici unul dintre cele instalate, iar o gramada nu le-am putut instala. Are cineva o versiune testata? Multumesc anticipat.