anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Aparatul foto vs smartphone

Miha_Z
#StarMember
Cat de utilizat mai este in zilele noastre un aparat foto in conditiile in care smartphone-urile vin echipate si cu 4 camere de zeci de MP? Cand plecati in concedii pe langa smartphone luati si aparatul foto pentru o claritate mai buna a pozelor?
Eu de exemplu de multi ani folosesc doar smartphone-ul pentru a face poze in concedii sau la alte evenimente.
27 Răspunsuri 27

Vio73
#StarMember
Și eu folosesc tot smartphone, cu toate că am și mai multe aparate foto destul de bune. E mult mai practic și îl ai tot timpul la tine.

Jay
Campion certificat
Eu n-am mai folosit de mai bine de 10 ani un aparat foto.. nici nu am avut un aparat performant, dar, era ok.. Daca nu esti de meserie fotograf, un smartphone este mai mult decât suficient in zilele noastre... Un singur dispozitiv in concediu, inseamna si o grija in minus..

Razvan
#StarMember
Folosim în paralel, telefoanele P30 și P20 pro și un aparat DSLR Canon 700D, pentru zoom și a putea încadra mai bine diverse obiective. De asemenea, seara, telefonul mobil face poze mult reușite comparativ cu aparatul foto. Al doilea avantaj al telefonului, este că îl avem la îndemână și putem surprinde mai ușor evenimentele din mers sau realizarea de fotografii de tip panoramă, lucru care lipsește pe aparatul foto clasic.

DanielaH
Moderator
Eu folosesc telefonul zi de zi pentru poze dar, recunosc, când plec în concediu, aparatul foto e de bază. Cred că mai mult îmi place senzația de a-l purta de gât, de a schimba obiectivul, de a-l pune pe trepied ... și-mi aduce aminte de vremurile când era cel mai bun prieten al meu. @Miha Z, mulțumim pentru postare! Pentru mine a venit cu nostalgia la pachet ... 🙂

Miha_Z
#StarMember
Ma bucur ca acest topic v-a placut si a trezit si nostalgii. Ce-i drept dupa ce l-am scris si eu am cautat aparatul meu foto uitat intr-un sertar. Si merge la fel de bine ca acum 10 ani. Cred ca am gasit cauza pentru care eu nu am mai folosit de ani buni aparatul foto. Nu am trepied. :))

Vio73
#StarMember
Când plec prin locuri mirifice, iau și eu aparatul foto cu mine, pentru că nu poate telefonul să-l suplinească. Dar în general, telefonul este de bază!

Florin_D
Cunoscător certificat
Clar eu personal voi alege o fotigrafie facuta cu un aparat foto, dar de cele mai multe ori cele mai frumoase si mai inedita este o poza facuta cu telefonul... Il ai mereu la tine... In ziua de astazi aproape toate telefoanele fac poze bune si foarte bune pe lumina zilei! De multe ori daca sti cum s-o faci aproape ca nu sti care poza este facuta cu telefonul si ce fotografie este facuta cu un aparat foto! Deci pentru un concediu cred ca cea mai buna solutie ramane totusi aparatul foto!

FaraUnID
Campion certificat
Numarul de camere si zecile sau sutele de Mpx sunt irelevante pentru telefonul mobil, deoarece partea hardware este statica, iar toata magia se intampla in mare parte datorita softului. Daca esti la nivel de hobby, mult mai practic este telefonul mobil al carui camera este mult mai bine echipata din punct de vedere al functiilor si setarilor raportat la o camera foto de buget spre mid-range. Daca esti fotograf profesionist, creator de continut sau pasionat de fotografie la modul hardcore, in acest caz telefonul mobil nu o sa poate substitui camera foto profesionala.

FLo1
#StarMember
Pentru pasionatii de DSLR calitatea nu are cuvinte. Pentru amatori ca mine e ok smartul. Aparatul foto mai avea (ca nu-l mai folosesc) dezavantajul unor baterii/acumulatori cu descarcare imediata. Deci am optat pentru foto cu smatphone-ul.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Eu mi-am amintit de primul aparat foto pe care l-am avut, cred că eram prin liceu, își făcea foarte bine treaba și îl luam peste tot, era destul de mic și compact. Acum telefonul este baza pentru poze, chiar și în concediu, mai ales dacă mergem în afara țării. Când mai mergem prin țară, în special la munte, luăm și aparatul foto 🙂

Anonim
Neaplicabil
Când plecăm în concediu ne folosim și de un aparat foto rezistent la apă dar majoritatea fotografiilor sunt făcute cu smartphone-ul. Iar calitatea senzorilor foto actuali prezenți pe un smartphone mid-range și premium este destul de ridicată. Chiar am niște fotografii făcute cu telefonul destul de reușite.

Miha_Z
#StarMember
Intrebarea era adresata tot amatorilor de fotografii. Ca era de asteptat ca fotografii profesionisti sa fie axati pe aparatele lor performante si oriunde s-ar duce ar vrea sa imortalizeze peisajul in cel mai bun mod. Eu ma incadrez la amatori si fac cateva poze cu smartphone-ul pana ma decid care este cea mai buna, cea care pune in valoare cel mai bine ceea ce am fotografiat.

delfinas
#StarMember
Pe mine ma pasioneaza fotografia, aproape ca nu e zi de la Dumnezeu in care sa nu trag cel putin un cadru, mereu vad ceva interesant si nu rezist tentatiei. 🙂 Nu ma refer la selfie-uri, alea sunt fff rare. De cand am intrat pe grupuri de pasionati si profesionisti, mi s-au deschis ochii mai larg, observ lucruri pe langa care altadata treceam nepasatoare. Sunt o pasionata, dar amatoare, nu stiu tehnica foto, lucrez tot pe auto de ani de zile. Lumea zice ca fac poze interesante, postez pe Instagram (delfinas2005). Tot am zis ca fac un curs, dar sunt cam scumpe sau se tin cand nu am eu timp. Mi-ar placea sa merg alaturi de un cunoscator si sa-mi explice practic cum sa ma joc cu setarile manuale, asa invat mai repede. Am trepiede atat pentru camera foto, cat si pt telefon, dar simt ca ma incurca, prefer sa fac poze "din mana", inclusiv alea cu zoom mare, pozez des Luna, avioane care "trec" peste Luna, ISS sau alte lucruri aflate la distante mari, din fericire ma ajuta mult faptul ca de la geam am o vedere larga si ofertanta. Sa revenim la topic... 🙂 Am un aparat foto compact, asa zisa "sapuniera", dar care are un zoom optic mare, de 40x , Canon SX740hs, pe care il port mereu in geanta. Pentru pozat de la geam sau in vacante am un bridge Canon SX60hs, cu zoom optic de 60x, plus un mirrorless, Canon M100, caruia i-am mai cumparat un obiectiv de 50-200, dar tot nu acopera zoom-ul bridge-ului. Cu toate astea, pe strada, cand e lumina buna, distanta mica/medie, prefer camera telefonului, mai ales pe modul macro, iar din iarna, de cand am un P30Pro, cat sunt pe strada aproape ca folosesc doar telefonul. Multe poze de pe Instagram sunt facute cu telefonul si pentru a arata ca, de multe ori, nu conteaza cu ce fotografiezi, ci ce si cum o faci, ochiul si mana fotografului. Pana asta iarna, am avut doar variante Lite de Huawei si aratam ca si cu niste camere mai slabe poti face poze satisfacatoare. Bine, acum depinde si ce vrei sa faci cu pozele, pt unele profi, de pus la expozitii, ultrasii vor spune ca doar un DSLR e bun, dar vorba unui fotograf profesionist, Mircea Bezergheanu: ”majoritatea problemelor se află încă între vizor și ceafă. Sau cum vă spuneam data trecută - La maimuța din spatele vizorului.” sau ”Folosiți maimuța din spatele vizorului, că nu vă dau banii afară din casă.” , adica partea cea mai importanta e fotograful, cu abilitatile lui, degeaba ai un aparat scump, daca nu stii sa scoti din el ce-i mai bun. Jucati-va cu camera telefonului sau al aparatului foto, chiar daca sunt mai modeste, faceti multe poze, alegeti-le pe cele mai bune si tot asa, cu multa autocritica. Mie mi-e din ce in ce mai greu sa postez ceva, pt ca sunt din ce in ce mai autocritica. 🙂 Ce nasol era daca ramaneam la aparatele cu film, cate as fi stricat... :))))))

Miha_Z
#StarMember
Frumoasa descriere @delfinas. Oricum la cate poze faci si cate aparate foto ai in dotare te poti considera profesionista printre noi. 🙂