anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

A incercat cineva Nothing Phone (1) la Orange?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut,

Intrebarea e in titlu. Ma bate gandul sa achizitionez un telefon facut de cei de la Nothing. Nu acum, poate nu neaparat primul model...dar, ca idee, mi s-a parut interesant, si pare ca bifeaza foarte multe dintre chestiile de care as avea nevoie la un telefon: soft fluid, foarte apropiat de Android-ul stock de la Google, dar cu niste imbunatatiri utile (cum ar fi o optiune preinstalata de calibrare a display-ului, lucru care lipseste la Pixel-uri, cu toate ca au nevoie disperata de asa ceva). Procesorul e destul de potent, bateria ok, fast charging, ecran OLED, rezolutie buna (ppi absolut suficient), fingerprint in display, storage rapid, RAM suficient... Singurul lucru pe care l-au scos, si care ar fi fost util, este un port de casti de 3.5mm. Dar...presupun ca asemanarea cu un iPhone nu s-a oprit la design. 😞

M-am uitat la review-uri, si mi se pare un telefon decent pentru pretul respectiv. 

Singura chestie de care nu sunt sigur este suportul pentru serviciile IMS (VoLTE, VoWIFI, 5G). Dar am inteles ca sunt destul de deschisi la feedback. De asemenea, nu stiu cum e cu garantia la noi. Stie cineva daca e vandut oficial in RO sau...e ca Pixel-ul de la Google?

A cumparat cineva asa ceva? Sau stiti pe cineva care are? Recomandati?

Mi-ar placea sa stiu parerile voastre in rubrica de Raspunsuri de mai jos. 🙂

Update:
Intre timp, am mai cautat un pic, si se pare ca da, sunt vandute oficial in Romania, prin eMag si Altex. Cel putin asa scrie aici. L-am gasit la eMag, nu si la Altex...

Cat despre IMS, inca nu am un raspuns definitiv. Unii au confirmat cum ca ar merge VoWIFI in roaming (ceea ce in mod normal ar insemna ca ar trebui sa mearga si local, si probabil ca si VoLTE), dar...nimic concret, inca, pentru Orange.

Client Orange
10 Răspunsuri 10

Pololică
#StarMember

Deși este destul de apropiat de Pixel Motorola (ca soft), vor trebui implementate datele recepționate și de producător.

Ca să-ți faci o idee (legat de Volte și VoWifi) : tata are (ca rezerva) un S7 care acceptă volte și VoWifi la Orange, dar indisponibile la Digi (S8 a fost primul acceptat), dar are un Huawei Y (model din 2018 cred) care accepta serviciile la Digi, dar nu și la Orange. Deci, situația este... încrucișată. Poate setările vor fi preluate automat sau poate vor fi necesare setări speciale. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, e o posibilitate. Pe Softpedia vazusem ca ar merge VoWIFI pe Digi si Orange. Dar din nou, in roaming. Pentru local, situatia e incerta. 

Nu e cu graba. Dar eram doar curios daca il are cineva, daca l-a folosit si eventual daca recomanda.

Mersi frumos de feedback! 🙂

Client Orange

Roamingul e cu dus și cu intors: VoWifi este oferit de mulți (inclusiv pentru sms, dar la noi e oarecum impartit: Digi în roaming, Vodafone include sms, iar Orange doar național). Ideal ar fi ca setările sa fie out of the box, dar, cum zici și tu, nefiind un telefon cu cerere (cel puțin momentan), încă nu există o grabă prea mare. 

mihai_13
Maestru

pe XDA  se confirma ca ar functiona pe anumite retele Volte .. o sa ti trimit link ul sa studiezi cele 17 pagini 🙂 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Primit! Mersi frumos. O sa ma uit. 🙂

Client Orange

Luci_TLM
Junior entuziast

Buna dimineata Radu. Am citit atent postul tau si iti ofer o idee. Poti tine cont sau nu de ea, evident. Ai putea sa-l achizitionezi in teste pentru 9-10 zile iar apoi il returnezi daca nu-ti place cu adevarat. Totul e sa te incadrezi in cele 14 zile legale pentru retur. Cu acea ocazie ai putea sa-l testezi si ne dai si noua detalii. Desigur, alegerea iti apartine! Toate cele bune si o zi pe plac azi!

Luci_TLM
Junior entuziast

30 de zile de retur comercial. Eu ma gandeam la returul pentru servicii unde ai 14. Scuzele mele pentru neatentie

Ar fi o solutie, dar si un mic risc de viitor: face comanda si apoi il da retur, dar, toti furnizorii fac statistici de vanzari si retururi si, daca procentul de retur depaseste o anumita valoare, nu se vor mai aproviziona cu modelul sau chiar cu producatorul respectiv.

Daca te uiti in magazinul Orange, o sa vezi ca Huawei nu mai este prezent cu telefoane. Bine, nici magazinul lor nu mai este ofertant, dar, pana anul trecut, erau cateva modele (si la Orange). Cel mai probabil multi utilizatori s-au speriat ca "nu are google" (evident, nu s-au informat inainte) si au dat retur telefoanele. Din moment ce Orange a sesizat ca vanzarile de telefoane Huawei sunt reduse (inclusiv la cele ieftine, unde s-ar fi putut face "teste" pentru a se vedea traiul fara GMS), nu au mai adus brandul. Pentru cei ca mine, care folosesc telefoane Huawei (am Nova 8i achizitionat de la Orange) este un pas in spate. Sunt multumit de telefon si, daca as fi sa optez pentru alt brand, inca nu stiu catre care sa ma reorientez.

Plus ca la testare, actualizarile de soft pot avea mici incidente cu setarile de retea. Am avut pana acum vreo 2 ani un IPhone (SE 2016) si, dupa o actualizare nu puteam vizualiza datele de consum in setarile telefonului. S-a rezolvat cu urmatoarea actualizare dupa vreo doua saptamani. Daca se intampla si chestia asta in testele lui Radu (daca se decide sa le faca), nu stiu daca are timp sa testeze eventualele corectii de soft.

Buna. Inteleg ce spui doar ca pana la urma o e concurenta comerciala si un drept la retur sau inca o vanzare in plus. Nu se stie niciodata. Poate chiar o sa-i placa produsul. 

Sincer, mi-as dori ca toate produsele sa suporte serviciile "out of the box", dar, din motive mai mult sau mai putin evidente, nu se intampla. Si pe mine ma atrag modelele lor, dar inca nu m-am impiedicat de nimeni in utilizarea curenta si posibila lipsa VoLTE si VoWiFi m-au determinat sa nu ma infig prea tare in ele. M-am lovit o data de o problema similara (cu un Windows Phone) si cam evit, cel putin pe partea in care stiu ca nu s-au pus toate problemele pe masa si nu este un plan de implementare.

Ca sa intelegi de ce zic asta: Microsoft Lumia 640 XL suporta VoLTE in reteaua ATT, dar nu si Lumia 640 (simplu). Sunt 3 diferente intre cele 2 modele: ecran, baterie si camere (mai mari la modelul XL). Restul identic. N-am inteles de ce 640 (simplu) nu a primit implementarea, desi ambele modele au fost vandute cam peste tot. Asa si cu Nothing Phone. Inca nu am vazut persoane care sa testeze compatibilitatea cu retelele si, unde stau, VoWiFi cam este obligatoriu pentru semnalul telefonic (cel putin ca semnal de backup).