anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

4G+ si serviciile VoLTE si VoWIFI pe terminalele neagreate

Bogdan_8
Junior entuziast
Pe cand se va renunta la provizionarea serviciilor de 4G+ apel wifi si volte doar pe terminalele "agreate" de orange?
Suntem destul de multi care avem telefoane net superioare huawei and co. ce suporta aceste tehnologii si ne lovim de eternul raspuns ca "nu este pe lista" si de aceea nu primim nici 4g+ nici apel wifi nici altele.
Se poate denunta unilateral contractul pentru ca nu primesc aceste servicii ?
Oare ANPC ce parere are de treaba asta?
125 Răspunsuri 125

Neaplicabil
Mulțumesc mult pentru răspunsuri Răzvan .

Neaplicabil
Noah si Razvan, mersi frumos de info. Am updatat postul. 🙂

Razvan
#StarMember
@Arsradu și Noah și eu vă mulțumesc

anpa
Junior
As aduce si eu niste completari, doar din experientele personale: Nokia 1 (TA-1047) Android 9 GO VoLTE: DA VoWiFi: DA Metoda: suport default. Nokia 2.2 (TA-1188) Android 9 VoLTE: NU VoWiFi: NU Metoda: Am incercat MTK Engineering Mode* (*#*#engmode#*#*), si cu activity launcher, insa nu mai exista nici o aplicatie de engineering in sistem, probabil au fost scoase cu Android 9. Nu am reusit sa activez nimic. Xiaomi Redmi 7A Android 9 cu MIUI 11 VoLTE: DA VoWiFi: DA Metoda: Update de soft la MIUI 11 imediat ce l-am scos din cutie, deci nu stiu cum era cu MIUI 10. Apoi am bagat codurile, am primit la fiecare mesaj de confirmare, am dat reset si au aparut optiunile in Setari. Apoi le-am activat pe ambele in Setari, VoLTE a mers imediat, insa VoWIFI nu. Am mai dat de cateva ori Airplane Mode, Restart si deoadata a aparut si iconita VoWIFI, e practic un WIFI cu un telefon sub ea. Sa aveti SIM-ul proviziovat (in cazul meu Prepay) in alt telefon, sa schimbati tipul de retea pe "LTE only", apoi dati airplane mode si deschideti doar WIFI, dupa cateva minute a aparut. Am testat apel prin WIFI si cu Airplane mode si fara, a mers bine. VoLTE: *#*#volte#*#* VoWiFi: *#*#vowifi#*#* OnePlus 7 GM1903 Androis 10 OOS 10.0.2 GM57BA VoLTE: DA VoWiFi: DA Metoda: clasica pentru procesoare Qualcomm, cu toolurile QPST si PDC, se schimba profilul din modem. Iar pentru activare se foloseste un cod pentru lansare EngMode si se bifeaza optiunile. HTC U11+ ocndugl DualSIM European (versiune SW x.x.401.x)- Android 9 VoLTE: DA VoWiFi: DA Metoda: clasica pentru procesoare Qualcomm, cu toolurile QPST si PDC, se schimba profilul din modem. Iar pentru activare este nevoie de root pentru a schimba niste flaguri intr-un fisier xml, nu are EngMode. LG G5 H850 - SW 30f OPEN EU - Android 8 VoLTE: DA VoWiFi: DA Metoda: Este nevoie de root pentru a schimba niste parametri intr-un fisier xml de carrier settings. Iar pentru activare se foloseste un cod pentru a lansa un EngMode in care se bifeaza optiunile.

Ascary
Campion certificat
Da, dar cu root se duce garantia si daca telefonul e nou in garantie nu stiu daca merită. Oricum e o solutie si asta.Multumim.

Vio73
#StarMember
Plus că, dacă nu știi să faci singur treaba asta, mai te și costă ceva.

Razvan
#StarMember
La Xiaomi, oricum nu prea ai garanție în România, este trecută 24 de luni, că îi obligă legislația Europeană, altfel dacă ajunge pe mâna celor service Quick mobile, poți sa îți iei adio de la telefon.

RstdWoo
Cunoscător
Ca sa nu mai existe discutii fara sens cu privire la VoLTE si VoWifi am sa explic cum functioneaza treaba producator <-> operator telefonie. Exista modele de telefon care au setarile active din firmware si atunci, printr-un simplu provisioning de la operator, vor aparea si in meniu. Dar sunt telefoane care nu functioneaza asa. Acolo producatorul trebuie sa faca acele setari vizibile in Settings si abia apoi, cand le activezi, telefonul va cere de la operator pachetul de provisioning si nu inainte, pe baza cartelei introduse. Un exemplu bun, testat de mine, este cu un vechi Lumia 950XL, unde Microsoft a activat pentru orice sim/ retea setarile de volte si vowifi in meniu, iar in momentul in care le-am activat a mers, asta desi telefonul nu aparea la Orange ca fiind suportat de catre retea. Google Pixel 2XL, si ca de fapt toata seria Pixel, si actuala, nu avea setarile vizibile si a trebuit sa folosesc root pentru a le "demasca". Dupa, a mers si volte si vowifi desi telefonu nu este in oferta orange. Pe scurt, sunt doua situatii: una in care operatorul este vinovat ca nu vrea sa faca provisioning nici la cerere pe telefonul tau, si cealalta unde producatorul nu stie de tara noastra si nu ii pasa de operatorii de aici, ca sa activeze optiunile in Settings.

Ascary
Campion certificat
Multumim pentru explicatii RstdWoo

Vio73
#StarMember
Cam așa este! Totuși e bine că merg aceste funcții și pe unele telefoane care nu sunt specificate de ei.

Neaplicabil
Deci am vowifi pe Redmi 7 A. Cum tin mai departe telefonul? Mai las airplane mode activat sau il opresc

Ascary
Campion certificat
Il opresti evident 🙂

Neaplicabil
Abia azi am prins spilul la un indian pe you tube. Vowifi apare prin disable, nu prin enable cu acel cod pus de useri si aici și pe Softpedia. Dupa aia din setari iti apare butonul de vowifi, alegi apoi apel preferat ca fiind apel wi fi.

Neaplicabil

Pentru cine are nevoie.

Urmăriți cu atenție ce face Sandokan ăsta si o sa aveti vowifi pe Redmi 7.

Ascary
Campion certificat
Interesant,multumim Noah 🙂