anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Wallpaper la Orange Dive 73

Emilian_C
Junior
Am gasit diverse imagini wallpaper pe care le-am dus in telefon si am incercat sa le declar ca Wallpaper. Surpriza mare: desi rezolutia imaginilor era mai mica decat cea a ecranului, telefonul ma obliga sa selectez o anumita zona din imagine, foarte mica, comparativ cu intreaga imagine. Nici asa nu a reusit sa puna selectia ca wallpaper, ci a luat din coltul stanga sus al selectiei atat cat a vrut el, lasand imaginea ciopartita!!! Am diminuat la minim rezolutia pozei, dar face exact la fel. Nici o setare, pe nicaieri, care sa-mi indice cum sa pun o imagine intreaga ca wallpaper. Este dezamagitor comportamentul si de neinteles. Nu am gasit manual de utilizare cu astfel de detalii. Are cineva vreo explicatie?
5 Răspunsuri 5

Vio73
#StarMember
Salutare! Nu vreau să te fac să te simți aiurea, dar sunt slăbuțe telefoanele acestea branduite de Orange, în general. Adică nu prea poți avea așteptări de la ele. La un telefon de aproximativ 500 de lei, ce așteptări să ai?

FaraUnID
Campion certificat
Pe langa faptul ca acest telefon este extrem de modest din punct de vedere hardware, mai are si firmware customizat, ceea ce se traduce prin frana de mana trasa. Ca si in cazul unui PC, tot ceea ce inseamna wallpaper, teme, widget, live wallpaper, iconite, launcher, etc consuma din resursele telefonului si se desfasoara in memoria RAM. Cum acest telefon este deja extrem de limitat, ma gandesc sa nu existe ceva restrictii aplicate din soft referitoare nu neaparat la rezolutie imagine, cat la dimensiunea maxima in KB a fisierului care urmeaza sa fie setat ca wallpaper. In Google Play exista un Live Wallpaper Millidge & Doig https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orange.mdlwp&hl=ro dezvoltat de Orange. L-ai incercat sa vezi daca tot asa eronat este afisat?

Emilian_C
Junior
Acel wallpaper este, probabil, un simplu GIF animat, cred. Merge foarte bine, fara sa fie "ajustat". Dar un JPG normal, chiar si cu rezolutie mult mai mica decat cea a ecranului, de ex. 640x480 (!!!), ma obliga sa-l cropez. Si nici macar dupa o anume logica. Ca sa nu mai zic ca unele au dimensiuni chiar de 100 KB, extrem de mici. Atasez doua fisiere Screenshot, cum arata imaginea intreaga cu marginile impuse de telefon, apoi ce a inteles el sa puna ca wallpaper. Complet aiurea! Mi-ar placea sa-mi explice cineva din "expertii" de la Orange, ca doar e telefonul lor. Multumesc pt sfaturile de pana acum. Oricat de prost ar fi un telefon, sa-ti faca o asemenea figura la wallpaper, fara nici o logica, este de neacceptat.

Salut, Emilian C! Aceasta situatie se manifesta deoarece nu toate pozele descarcate pot fi setate ca Wallpaper. Trebuie sa cauti imagini de dimensiunea display-ului pe care il are telefonul tau (compatibile cu ecranul acestuia), altfel intampini situatia prezentata de tine.

Emilian_C
Junior
Pai, am avut si rezolutie mai mica decat cea a ecranului, si tot ma pune sa o cropez, asa cum se vede in cele doua imagini de mai sus. Prima arata un caroiaj aproape fara nici o legatura cu rezultatul final al decuparii, nu poti selecta zona decupata, ci doar micsorarea din colt a selectiei, este ceva foarte prost si ilogic. Tare mi-ar fi placut sa fie de fata un proiectant al softului acestui telefon. Am ales o rezolutie a unei imagini JPG rusinos de mica, si ce a facut? Tot m-a pus sa o tai, iar ecranul arata fractiunea de imagine complet pixelizata, datorita maririi acesteia pe tot ecranul, arata mult mai rau decat un ecran CGA de pe vremuri. Pacat, pana nu vede cineva cum procedeaza, nu-si poate imagina ceea ce spun. Multumesc tuturor pentru idei.