anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme Wifi Calling Sony Xperia

RstdWoo
Cunoscător

Salut,

Am observat probleme cu wifi calling pe Sony Xperia 1 IV. Si anume:
Cand revin de afara, in casa, si telefonul se reconecteaza la Wifi, dureaza in jur de 10-15 minute pana imi apare simbolul de wifi calling la loc si este efectiv disponibil pt utilizare. Daca pun pe airplane si inapoi isi revine imediat. Verificat si nu este doar problema de interfata.
Se intampla destul de des ca in timpu unei convorbiri prin wifi calling, sa se intrerupa apelul iar cand ma uit, wifi calling nu este disponibil. Isi revine in cam 30 de sec - isi da un fel de reset sau efectiv pica serviciul.

Daca as da de cineva de la tehnic de la voi, sa se uite pe niste log-uri sa vedem daca problema e de la Orange sau e telefonul vinovat ar fi super! Va rog nu veniti cu tehnici banale de "scos cablul din priza" gen reset la telefon, wipe cache si alte bazaconii...nu au nicio treaba. Problema e fie de la telefon, fie de la Orange.
Am patit sa nu intre wifi calling si pe iphone cateodata, trebuia la fel sa pun airplane mode si sa il scot, deci ma indoiesc ca e vina telefonului.

Ms

10 Răspunsuri 10

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut,

Ar putea sa fie si wifi-ul in sine. Daca ai semnal ca lumea, si viteza ca lumea pe 4G sau 5G, incearca sa faci un hotspot de pe un alt telefon (de pe iPhone de exemplu), conecteaza-te la el si vezi daca ai rezultate mai bune.

Client Orange

Reteaua wifi este in regula, am facut swap intre doua routere de branduri diferite, nu chiar ieftine. Unul din ele este si cu firmware open pt advanced logging. Chiar cand am avut problema asta am verificat traficul catre serverul 3gpp ca sa exclud vreun rateu al providerului, si era in regula...intampinand problema pe doua platforme diferite, si nu de ieri de azi, banueisc ca baiul e la Orange

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

E o posibilitate. Dupa teste pe routere diferite...si telefoane diferite, rezultatul e destul de evident. Si la mine se conecteaza mai greu cateodata. In magazine de exemplu. Dar acasa merge perfect. Ii ia numai cateva secunde. Trebuie vazut si pe partea Orange ce se intampla. Eventual facuta si o resetare pe cont. S-ar putea sa ajute.

Client Orange

Am mai incercat ceva acum, am dezactivat NAT-Boost si am pornit QOS in schimb. Nu sunt expert pe retelistica, dar din ce am citit pe net, nat boost cam o da de gard cu serviciile care folosesc banda mica, dar sunt sensibile la orice misca pe retea.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Hai sa vedem daca face o diferenta. 🙂 Daca da, problem solved. Daca nu...apel la Orange maine dimineata. 

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

In general, wi-fi calling-ul e recomandat sa il folosesti in zone cu semnal gsm deficitar spre deloc. Daca il tii activat by default risti sa apara exact problemele pe care le semnalezi tu. Ti-o zic din experienta, atat pe iPhone cat si pe Android. 

Exact acolo il folosesc, in casa pt ca semnalul este slab de tot din cauza constructiei blocului, beton. Abia ating o linie doua de 3G si asta nu in toate camerele.

Anonim
Neaplicabil

Atunci nu-ti ramane decat sa dezactivezi de tot conexiunea celulara cand ajungi acasa. Cat sunt ambele active, telefonul se va chinui in permanenta sa comute intre wi-fi calling si gsm in functie de calculele pe care le face in spate si vor aparea intreruperi in timpul apelului. Asa pateam la birou cand nu stateam pe loc si el tot comuta intre routere si gsm. Fie nu mai auzeam nimic pret de cateva secunde, fie imi cadea apelul de tot. Si asta pe orice telefon as fi folosit. Pana m-am desteptat, am google it problema si am dezactivat wi-fi calling-ul. 

DanielaH
Moderator

@RstdWoo, ai luat legătura cu colegii noștri? S-a rezolvat situația?

Salut. Problema nu este de la wifi se pare, in continuare cand revin acasa pe wifi trebuie sa folosesc airplane mode on/off ca sa mearga VoWifi. Am transmis colegilor tai problema pe chat in aplicatia My Orange. Acum astept sa vedem.ce spun si ei.