anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Apel VoLTE (4G) si Apel Wi-fi

NicolaeL
Angajat Orange

Am vazut in ultimul timp mai multe discutii in Comunitate despre acest subiect si ne-am gandit sa adunam mai multe detalii intr-un topic dedicat.

 

Cu totii am auzit, mai mult sau mai putin, despre functiile Apel VoLTE/ Apel Wi-fi, dar cati dintre noi stim care sunt cu adevarat beneficiile utilizarii acestor functii?

 

Apelul VoLTE (4G) este o functie a telefoanelor care permite efectuarea apelurilor utilizand ca si tehnologie reteaua 4G.

Activarea serviciului este automata, acesta se activeaza in momentul initierii primului apel fiind conectati la reteaua 4G. Odata ce a fost activata pe numarul de telefon aceasta optiune, ea nu mai poate fi dezactivata decat ca si functie din meniul telefonului.

In momentul in care functia este activa din telefon, langa liniile de semnal se va regasi un simbol cu un receptor sau logo VOLTE in cazul anumitor modele de telefon.

 

Beneficii:

  • Calitatea mult mai buna a sunetului in timpul convorbirii (mai buna chiar decat la HD Voice)
  • Apelarea numerelor de telefon este aproape instanta
  • Permite utilizarea serviciului de date in retea 4G chiar si in timpul unui apelului (pentru telefoanele care nu au aceasta functie activa, in timpul convorbirii reteaua trece automat in 3G)

 

Conditii de utilizare:

  • Telefon compatibil 4G (se poate verifica lista de telefoane si pe site-ul orange.ro)
  • Abonament/ PrePay pe care sa fie activa optiunea pentru Apel 4G
  • Cartela SIM compatibila 4G

 

Pasi activare/dezactivare din meniul telefonului:

Android: Setari – Conexiuni – Retele Mobile – Apel 4G (similar si pentru dezactivare)

iOS: Configurari – Conexiune Celulara – Optiuni date – Activati 4G si selectam Voce si Date (pentru dezactivare selectam Doar date)

 

Apelul Wi-fi este o functie care permite efectuarea apelurilor utilizand o conexiune functionala de Wi-fi (poate fi de la orice operator).

In momentul in care functia este activa, langa semnal apare un simbol similar cu un difuzor.

 

Beneficii:

  • O solutie gratuita de imbunatatire a calitatii apelurilor pentru clientii care au probleme cu semnalul GSM in locuinte

 

Conditii de utilizare:

  • Telefon compatibil cu aceasta functie (se poate verifica pe orange.ro compatibilitatea)
  • Conexiune Wi-fi functionala
  • Cartela SIM si abonament/ PrePay pe care sa fie activa optiunea Apel VoLTE si Apel Wi-fi

 

Pasi activare/dezactivare din meniul telefonului:

Android: Setari – Conexiuni – Apel Wi-fi

iOS: Configurari – Conexiune Celulara – Apelare Wi-fi

 

Mai multe detalii aici:

https://www.orange.ro/servicii/apel-4g/

https://www.orange.ro/servicii/apel-wifi/

 

Voi folositi aceste functii? Cat de utile vi se par?

31 Răspunsuri 31

Vio73
#StarMember
Salutare! Ia vezi pe aici: https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-a5-2017/firmware/SM-A520F/ROM/download/A520FXXUCCTA5/313957/ Sau de ORO: https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-a5/firmware/SM-a520F/ORO/#SM-A520F Sper că restul știi să faci! Nu știu nici acesta dacă e ok, pentru că nu am acest model de telefon. Cel mai bine este să mergi la un service autorizat. Baftă!

doruluca
Junior entuziast
Care le-am putut downloada, le-am incercat, unele mi-au dat eroare la instalare iar altele nu sunt pt Ro, desi asa apar. Alte surse?

Vio73
#StarMember
Cea mai bună sursă este Sammobile, dar dacă nu merg, chiar nu știu. Îmi pare rău!

doruluca
Junior entuziast
Multumes frumos 🙂

Vio73
#StarMember
Cu mare drag!

invpro
Începător
Buna ziua, WiFi Calling cum este el cunoscut tehnologic este in general si pentru voce/GSM, si pentru SMS. Puteti sa imi confirmati daca Apel WiFi de la Orange (care in mod evident se bazeaza pe wifi calling) a fost implementat doar pentru voce si nu exista planuri pentru mesaje? In zonele fara semnal, wifi calling este foarte util, insa sms-urile (inca) mai sunt folosite pentru trimiteri de autentificari. Daca petrec mai multe zile intr-o astfel de zona, nu imi intra niciun mesaj prin wifi calling de la orange, abia dupa ce ajung inapoi pe reteaua celulara imi apar din nou toate... Ar ajuta mult sa fie incluse si sms-urile in wifi calling (tehnic este cat se poate de posibil, am vazut la multe retele din strainatate). Multumesc,

Salut, invpro! Colegii ne-au comunicat ca din pacate inca nu este in plan o dezvoltarea a tehnologiei Wi-Fi si pe SMS, insa s-a luat in considerare feedback-ul tau pentru viitoarele dezvoltari. Multumim pentru sugestie.

invpro
Începător
multumesc. pacat, ar fi foarte util! este de fapt cam singurul serviciu de conectare care va lipseste (in afara de eSIM + Number Share pentru prepay)

motanel1
Începător
Buna ziua. Foarte utile informatiile, insa cer un sfat. Am un telefon Huawei P9 lite 2017, la care pana acum o saptamana am accesat serviciul apel wifi, deoarece sunt intr-o zona in care nu am semnal orange, insa am router de la RCS RDS si putam accesa serviciul de telefonie prin apel wifi. De o saptamana nu mai pot accesa acest serviciu desi am setat apel wifi. Rog ajutor.

DanielaH
Moderator
@motanel1, colegii noștri recomandă să te asiguri că deții ultima versiune de soft pentru telefonul tău (Huawei P9 lite 2017) și ulterior dacă poți testa SIM-ul și într-un alt telefon pentru o scurtă verificare a funcționalității. Te așteptăm să revii cu feedback. Mulțumim.

Yamacri
Începător
Ok Ma asociez

doruluca
Junior entuziast
Eu sunt nevoit sa folosesc Apel wifi, pt ca nu am semnal in casa. De, reteaua nr 1 nu are semnal bun peste tot nici macar in Timisoara desi, se pare ca ar fi o antena in apropiere, dar dezvoltarile imobiliare ... Bla bla, si nu se gaseste un meserias la Orange sa ridice/modifice pozitia antenei. De fibra optica pe o strada noua, tot in Timisoara, nici vorba. Am un Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Il tin pe o versiune mai veche de soft, pe care functioneaza Apel Wifi. Daca il las sa si faca update ul, pa Apel wifi. Asa am patit cu ultimele versiuni de MIUI. Bine, tel meu nu e in lista cu tel compatibile in Orange, dar e ok, bine ca sunteti nr 1..... S a dus dra**lui scara de valori .... Totul e supraevaluat ....

Florinpruna
Începător

Da

Anonim
Neaplicabil

În interiorul locuinței semnalul este foarte slab abia dacă ma poate apela cineva, asa ca vowifi este foarte folositor pt mine. 

Viorelmihaila
Începător

Utile și de actualitate.