anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Adaugare profil IMS pentru telefoanele Google Pixel

product_red
Junior entuziast

@DanielaH ,

Procedura ce trebuie urmata de operator (Orange) pentru a putea deveni certificat si inregistrat cu IMS valid pe lista dispozitivelor Google Pixel este descrisa pe larg aici: https://source.android.com/docs/core/connect/update

1. Se creeaza (daca nu exista deja) cont google cu email corporate @orange.ro, din partea unui reprezentant Orange. Aceasta procedura NU poate fi facuta de catre un utilizator obisnuit, trebuie sa provina din partea operatorului

2. Se pregateste mediul de clonare AOSP prin git, instructiuni aici: https://source.android.com/docs/core/connect/update#local-environment

3. Se merge pe siteul https://issuetracker.google.com/ (fiind logat cu contul google corporate) si click pe "Create issue" > Component > Android Public Tracker > Framework > APN update (pentru inregistrarea IMS) si CarrierConfig update (pentru activare VOLTE/ VOWIFI/ 5G)

* Sintaxa pentru APN (https://source.android.com/docs/core/connect/update#apn-update2) trebuie adaugata oricum, chiar daca exista in codul sursa AOSP si se modifica din etc/apns-full-conf.xml avand ca sintaxa demonstrativa:


<apn carrier="CarrierXYZ"
mcc="123"
mnc="123"
apn="carrierxyz"
type="default,supl,mms,ims,cbs"
mmsc="http://mms.carrierxyz.com"
mmsproxy="0.0.0.0"
mmsport="80"
bearer_bitmask="4|5|6|7|8|12"
/>

* Sintaxa pentru CarrierConfig (assets/carrier_config_.xml), am sa folosesc un exemplu de la Vodafone din alta tara:
https://android.googlesource.com/platform/packages/apps/CarrierConfig/+/master/assets/carrier_config...

Neaparat trebuie introduse campurile:

<boolean name="display_hd_audio_property_bool" value="true"/>
<boolean name="show_4g_for_lte_data_icon_bool" value="true"/>
<boolean name="carrier_volte_available_bool" value="true"/>
<boolean name="carrier_supports_ss_over_ut_bool" value="true"/>
<boolean name="vendor_hide_volte_settng_ui" value="false" />
<boolean name="hide_lte_plus_data_icon_bool" value="false" />

4. Se face commit la modificarile mentionate la pasu 3, conform https://source.android.com/docs/core/connect/update#submit-changes cu notele de commit conform https://source.android.com/docs/core/connect/update#commit-message si se noteaza/copiaza Change-ID.

5. Se solicita review-ul final catre Google conform https://source.android.com/docs/core/connect/update#request-a-review si in paralel se face mentiunea pe https://issuetracker.google.com/ cu "issue"-ul deja creat si Change ID-ul mentionat la pasul 4. Este important de mentionat ca trebuie actualizate atat apns-full-conf.xml cat si carrier_config_carrierid_1011_Orange.xml pentru a putea fi recunoscut profilul Orange Romania.


Aveti aici si cateva exemple de operatori din alte tari care au urmat aceeasi procedura enumerata mai sus, deci daca exista dorinta si disponibilitate se poate:

https://issuetracker.google.com/issues/244387264
https://issuetracker.google.com/issues/244405293
https://issuetracker.google.com/issues/239082750


Asadar, ii rog pe cei de la Orange si/sau pe @DanielaH sa transmita catre responsabilii din dept. tehnic acest mesaj/tutorial si sa revina catre noi odata ce exista noutati.

Multumesc!

21 Răspunsuri 21

Ady_5
Începător

Să sperăm că chiar și în condițiile în care nu comercializează acest brand vor citi, vor înțelege și vor implementa.

Desi nu sunt utilizator de Pixel, sper ca fie implementate serviciile lipsa. E ciudat ca unele telefoane (care sunt cam la sfert din pret, fara 5G din constructie) sa le aiba si Pixel (cu Androidul de la mama lui de acasa) nu.

Mi-ar da lacramile (ca s-o citez pe mamaia sotiei) daca ar implementa Digi inaintea Orange/Vodafone/Telekom. Din ce am inteles, Digi (Italia si Spania) ar fi inceput pasii (cel putin pentru retelele de acolo). Ma gandesc ca retelele principale (parca sunt MVNO) trag pe dreapta 2 si 3G si cam este necesar VoLTE si VoWiFi.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Atata timp cat un simplu modul de Magisk poate rezolva toata problema asta (si nu doar pentru Orange), eu zic ca e destul de clar unde anume e problema. Dar, ma rog, pana nu se pun de acord cine si cum ar trebui sa faca primul pas in tot dansul asta nebunesc, o sa tot stam sa asteptam, ba dupa unii, ba dupa ceilalti.

Client Orange

din pacate modulul Magisk nu mai functioneaza. Intr-un reply la o solicitare de a mea cu privire la aceasta problema, orange mi-a spus ca totul tine de Google...

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Din pacate, cam asa e… Dar pe ce telefon ai incercat? Ce anume nu-ti merge? VoLTE/VoWIFI/5G...? Niciuna dintre ele? :)) 

Eu nu-l mai am momentan instalat. Dar ultima data cand am incercat, mergea perfect pe un Pixel 6 (cel putin VoLTE si VoWIFI). 5G nu am cum sa testez. Daca n-o fi modificat Google ceva in ultimele versiuni de Android, teoretic ar trebui sa mearga. 

update: am incercat mai devreme. Modulul respectiv inca functioneaza fara probleme (pe Pixel 6).

Client Orange

Am incercat pe Pixel 7, in decembrie cu security patch-ul la zi. Atunci e momentul in care a inceput sa nu mai functioneze, conform spuselor si altora de pe thread-ul respectiv de pe XDA. De la Nexus 4 incoace am tot rootat telefoanele pe care le-am avut, on and off, si cred ca m-ar fi dus capul sa fac sa mearga mod-ul si de data asta dar aparent ori a devenit mult mai greu ori dupa ultimele update-uri de Android imposibil.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Cel mai probabil problema e la Google. Imi amintesc ca parca am vazut utilizatori de Pixel 7 care ziceau ca le merge patch-ul (cel putin VoLTE si VoWIFI). Cu 5G-ul era hit or miss. Dar in rest, mergeau. Acuma, nu am Pixel 7, dar tind sa cred problema e la Google.
Si alt patch nu exista? O sa mai caut si eu. 

Client Orange