anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Propunere opțiune roaming pentru abonament cu resurse naționale

FLo1
#StarMember
Dragă Orange, de ce la abonamentul cu resurse exclusiv naționale ai opțiuni multiple fără rost (inutile) pentru un utilizator de servicii voce/date? De ce nu permiți o opțiune de activare pentru câteva zile a roamingului măcar în SEE, dacă nu ALL WORLD, cu câteva resurse incluse, fără ca abonatul să fie nevoit să schimbe tipul de abonament sau să-și cumpere un prepay??? O opțiune cu net în roaming (așa cu o ai cea de net național) sau cu minute în SEE (așa cu o ai pe cea de min internaționale), sau o combinație de minute/date mobile ar fi ideală utilizatorilor de abonament cu resurse exclusiv naționale, care ocazional vizitează spațiul SEE sau sunt în roaming. De altfel condiționarea roamingului de o anumită valoare a abonamentului iarăși nu e un comportament "fair" din partea ta. Analizează-ți posibilitățile și sigur va fi un câștig pentru tine, nu doar o bucurie pentru acei abonați.
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator
@FLo1, mulțumim pentru sugestii! Le-am trimis pe toate colegilor de la Marketing.

Vizualizare soluţie în postul original

16 Răspunsuri 16

Pololică
#StarMember
@Flo1: sunt constient ca sansele sunt putin peste 0 sa se intample in viitorul apropiat (cel putin), dar, daca tot e sa fim corecti: - romanul s-a invatat sa aiba mult si ieftin (tot de la marketing venire) - cand suntem constrasi sa alegem, ne suparam (nu conteaza ca nu folosim alternativa) De aproximativ 2 ani ma uit la diverse oferte ale operatorilor straini (in special americani, ca de acolo vine mama marketingului) si, desi in urma cu vreo 7-8 ani aveau preturi astronomice (atat la abonamente comparativ cu ce ofereau, cat si la consumul in roaming), acum ofera diverse resurse (0.5GB zilnic, apoi viteza 2G, dar cantitate nelimitata sau minute si SMS-uri, fara net inclus, ori net, minute si SMS-uri). Mexic si Canada sunt incluse in ofertele standard (ar echivala la noi cu SEE). De amintit, totusi, ca si la americani, nu toate abonamentele sau optiunile de la cartele ofera roaming, dar (DAR), macar 80% din ele pot accesa roamingul contra cost sau cu plata unei optiuni pentru o perioada lunara de maxim 10 zile (aproximativ similar Yoxo: ai abonamentul de 19 lei (fara acces la roaming) si poti activa optinea de roaming pana iti expira din perioada abonament). Variante sunt, doar ca si utilizatorii ar trebui sa-si asume putin consumul (sau pretul). Sunt de acord ca toate abonamentele sa aiba acces (nu resurse, doar acces) la roaming. Pana sa intre in vigoare RLAH, Vodafone incepuse sa ofere niste resurse in SEE (sfarsit de 2016, inceput de 2017). Ar fi si asta o varianta. Sunt ferm convis ca departamentul juridic ar putea gasi o portita la asa ceva.

FLo1
#StarMember
@Pololica: Tocmai de aici si toata ... povestea: De ce la unii (din alte țări) se poate si la noi... NU? De ce unii operatori la noi au avut astfel de facilități, iar Orange nici gând? De ce atâta rigiditate când prin flexibilitate vei fi mai deschis ofertelor și chiar consumului? De ce această dorință la Orange de ”modică abonament la FUN10 iar apoi.... revino la abonament inițial” doar...doar te-o prinde în afara celor 14 zile, sau de teama ”senzațiilor tari” vei lăsa SIM-ul neutilizat dar cu abonament plătit la zi în perioada sejurului tău prin SEE și nu numai. Apropo de portițe.... ele există destule. Ce lipsește e factorul decizional, acel/acea ”cineva” care să-și asume un proiect, o campanie, o încercare de a vedea cum reacționează piața la modificarea respectivă, dacă e bună pe termen lung sau necesită modificări. Nu se inventează nimic nou, doar se ajustează unde este necesar.