anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Telefoanele Huawei fără servicii Google Play nu pot folosi Orange Money și Orange Cloud

Mihai_S
Junior
  • Orange Money și Orange Cloud sunt perfect nefuncționale pe telefoanele din noua generație Huawei fără servicii Google Play.

Nu se pot accesa pentru a fi instalate din magazinul Huawei.

Ai conturi pe aceste aplicații și ajungi sa le ai degeaba, fiindcă nu le poți utiliza. 

Nimeni nu te atenționează în momentul achiziției unui telefon Huawei fără servicii Google Play și nimeni nu-ți oferă soluții după achiziția aceștia, măcar pentru aplicațiile Orange, pentru a le putea utiliza. Toți de la Orange se fac ori ca nu pricep ori ca nu știu situația. 

Am făcut o sesizare acum 6 luni în urma referitor la aceasta situație și după ce am revenit cu sesizarea răspunsul este ceva de genul

"[...] Desi ne-am dori sa avem o solutie satisfacatoare pentru orice, anumite cerinte nu le putem indeplini intru totul si imediat."

Adica in 6 luni nici ca au găsit vreo solutie, fiindcă i-a durut in dos de sesizarea mea, iar pentru ei sase luni înseamnă imediat.

Halal de companiei, halal de angajati, halal de modalitate de rezolvare a problemelor.

Am decis sa ma adresez comunității din cauza faptului ca am început sa correspondez cu cei de pe chat-ul Orange Money de mai bine de 3 ore și cu toate ca m-am plictisit de câte explicații am dat, ei tot ma intreaba

"Te rog sa imi spui daca am inteles corect: nu reusesti sa accesezi aplicatia Orange Money Romania deoarece incerci acest lucru de pe un telefon Huawei ?"

Credeți ca pot găsi vreo persoana care sa nu sufere de analfabetism funcțional și sa priceapă cu adevărat ceea ce scriu...?

Ori poate asta este politica, dacă nu-i poți convinge, măcar zăpăcește-i...? 

7 Răspunsuri 7

Pololică
#StarMember

N-am folosit niciodata Orange Cloud (cred ca e singurul serviciu Orange pe care nu l-am folosit), dar Orange Money de unde stii ca nu merge?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Fara a intra intr-o discutie cu tenta politica, cred ca putem sa-i multumim lui Trump pentru asta. 🙂

Client Orange

Din pacate combinatia Huawei-SUA va avea in permanenta tenta politica, oricat am vrea noi, utilizatorii, sa facem abstractie de acest aspect.

Totusi, sa privim partea buna a lucrurilor: avem 3 ... servicii disponibile: Apple, Google (stiu ca au cumparat KaiOS) si Huawei. Pentru 90% din ce avem nevoie gasim pe toate 3, pentru restul ... va trebui sa vedem ce (si cum) functioneaza si ce alternative sunt. Nu o sa insist (desi sunt utilizator de HMS), dar 10% se reduce la aproape 1% (stiu, e subiectiv procentul, dar...). Si da, unele aplicatii, desi cer GMS, functioneaza fara probleme si fara ele (una fiind chiar Orange Money).

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Eu unul nu am telefon Huawei. Unul dintre motive este exact lipsa GMS-ului. Aplicatiile le descarci din Huawei Store, nu? De exemplu, Orange Money este si pe Huawei Store? Orange Cloud teoretic s-ar putea instala din surse externe (daca nu l-a sters Orange). Dar...nu stiu cat de dependent este de de serviciile Google si daca merge sau nu si fara ele. Pe Huawei Store ai cumva si Orange Cloud?

Client Orange

Screenshot_20221212_174413_com.huawei.appmarket.jpg

 singurul lipsă este Orange Money (pe care îl am instalat prin Phone Clone). Aplicația ca apk (exe pentru Android) am văzut ca nu mai este disponibila.

Screenshot_20221212_174633_ro.orange.omoney.jpg

delfinas
#StarMember

Se știe de 2 ani că Huawei nu are GMS. Cel mai bine e sa te informezi înainte de a cumpăra ceva.

Eu am trecut pe Honor Magic 4 Pro, tocmai ca să am un Huawei cu GMS. 😉

Decizia fiecăruia. Personal nu simt nevoia pentru GMS. Fiind fost utilizator de Windows, știu ca sunt alternative.