anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Razbunare sau tentativa de scam? Orange Money imi cere sa trimit de pe telefon foto a C.I. ?

mrsalexander
Explorator

Dupa ce NU am rezolvat nimic cu cartela sim - pe care NU mi s-a activat apelul Wifi nici acum, dupa 2 saptamani - acum sunt probabil "targetat", drept razbunare, de o tentativa de scam?! Sau...?!

Pe scurt, am un card Orange Money valabil pana la sfarsitul lui 2024. Nu am modificat nimic din datele personale etc.

De cate ori incerc sa deschid aplicatia Orange Money pe telefon, mi se cere sa fac fotografii ale buletinului si sa le trimit ...

Serios, Orange? Ma pedepsiti pentru ca indraznesc sa cer sa pot folosi apelul wifi pe cartela sim?

Sunteti adevarati?

Sau cineva va hackuieste serios aplicatia? In care caz... nici nu mai am ce comenta...

 

1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nici eu nu cred că este ceva premeditat, pentru că și eu am pățit ceva chiar ieri. Adică m-am trezit că am fost delogat din aplicație și a trebuit să mă autentific cu numărul de telefon și totul. Mai degrabă cred că a fost o problemă la ei pentru o parte din utilizatorii acestui serviciu.

Vizualizare soluţie în postul original

4 Răspunsuri 4

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Nu are nicio legatura una cu cealalta. Plus ca Orange Romania si Orange Money sunt institutii separate.

CI-ul se cere la crearea contului. Tie nu ti-a cerut? Daca sunt probleme cu procesarea datelor, e posibil sa ceara din nou CI-ul. Cel mai probabil e o masura de siguranta, sau, in cel mai nefericit caz, un bug, dar in niciun caz razbunare pentru niste servicii nefunctionale.

Pentru mai multe detalii (si eventual suport) referitor la problema asta, recomand un apel la 300, ramura 2 (Orange Money), incepand de Luni.

Client Orange

Multumesc pentru raspuns! Totusi...

Precizari:

- da, mi s-au cerut datele de pe C.I. la crearea contului, adica in urma cu 3 ani;

- intre timp nu s-a schimbat NIMIC in datele contului meu, nici in actele de identitate sau adrese;

- dupa ce m-am plans aici pe forum ca nu beneficiez de apelul Wifi pe cartela sim, de cate ori incerc sa accesez aplicatia Orange Money mi se cere POZA C.I.-ului?!

Coincidenta? Poate....

Dar pare cam "cusuta cu ata alba", sincer!

 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Timing-ul e un pic ciudat, intr-adevar. Dar...tind sa cred ca e doar o coincidenta. Si...daca ar fi, de ce ti-ar cere CI-ul din nou...? Ce legatura ar avea asta cu Apelul WiFi? Adica, nu stiu, daca ai vrea sa te "razbuni", nu stiu, mai degraba inchizi abonamentul/cartela, lasi fara semnal, nu ceri CI-ul in Orange Money. :)) Adica...nu vad absolut nicio legatura intre cele doua. Si, e posibil, odata la ceva timp (mai ales daca au trecut deja cativa ani), sistemul sa ceara o reactualizare a datelor personale. In caz ca s-au schimbat (de exemplu daca ti-ai pierdut buletinul, ti-ai schimabt numele, - in special in cazul femeilor, dupa casatorie, - sau ti-ai schimbat adresa de domiciliu/resedinta). Eu tot cred ca e un feature, sau, cel mult, un bug. Dar nu cred ca sunt legate cele doua. 🙂

Daca ar fi asa razbunatori cei de la Orange, la cata lume se plange (si, crede-ma, MULT mai agresiv si mai vulgar decat ai facut-o tu), ce ar insemna? Sa ii astepte la poarta cu bata de baseball? :))) Hai sa fim seriosi.

Mie mi se pare in schimb mai interesanta problema apelului WiFi. 😄 Pentru ca, daca totul e activat ok pe numarul de telefon, si daca telefonul suporta Apel WiFi pentru Orange RO,...teoretic, ar trebui sa mearga totul ok. In cel mai rau caz, poti incerca o schimbare de SIM, dar sansele sunt destul de mici sa rezolve ceva.

Client Orange

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nici eu nu cred că este ceva premeditat, pentru că și eu am pățit ceva chiar ieri. Adică m-am trezit că am fost delogat din aplicație și a trebuit să mă autentific cu numărul de telefon și totul. Mai degrabă cred că a fost o problemă la ei pentru o parte din utilizatorii acestui serviciu.