anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pot efectua plăti în magazin cu telefonul dacă acesta nu suporta NFC?

Ciucuras
Cunoscător certificat
Dețin un telefon Huawei mate 10 lite și nu are NFC. Cum pot face sa pot plăti cu el în magazin?
1 Soluţie acceptată‚

FaraUnID
Campion certificat
Daca telefonul nu are functia NFC nu poti face plati in magazine. Fara NFC se pot efectua micoplati (acolo unde comerciantul are implementata aceasta metoda) prin SMS. Spre exemplu tichet parcare, bilet cinema, bilet calatorie cu metroul, etc urmand ca plata sa scada din creditul inclus pe cartela prepay sau sa apara pe factura in cazul abonamentelor.

Vizualizare soluţie în postul original

19 Răspunsuri 19

iuzerica
Începător
@FLo_1: Casa de marcat e conectată la procesator, codul QR este același pentru orice tranzacție și nu se tipărește din casa de marcat, fiind lipit pe un sticker. “Coșul de cumpărături” variabil se bate în casă și tot din casă se alege opțiunea plata QR. Apoi telefonul scanează QR-ul fix care la procesator are valoare variabilă în funcție de suma transmisă de casa de marcat.

teacher_
#StarMember
Parcă la Carrefour era chestia asta, sau mă înșel? Mi se pare oricum puțin complicat, poate pentru că nu sunt obișnuit cu asta.

iuzerica
Începător
@teacher_: Da, acolo dar și în alte locuri. Nu știu dacă am voie să menționez branduri comerciale. Ideea de bază e că o astfel de plată a fost disponibilă cu mult înainte de plățile prin NFC. În prezent, plata prin QR este umbrită de plata prin NFC mult mai simplă, dar încă este viabilă când plătești cu cardul pe Internet prin scanarea QR care îți apare pe ecran în loc să introduci datele cardului.

teacher_
#StarMember
Poți să menționezi branduri comerciale, daca sunt in ajutorul nostru, și au o legătură cu noile tehnologii și aplicarea lor. In acest caz, și în condițiile în care ne aflam, cred că e oportun să știe și alții că sunt magazine unde sunt metode de plata alternative platii cu cardul sau cash și chiar a platii nfc..

FLo1
#StarMember
@iuzerica: Ai inteles doar ce ai dorit. Ofera exemple concrete de comercianti care au case de marcat cu generare de cod QR si atunci vei avea perfecta dreptate in ce priveste restul povestii. Pentru o achizitie de produs cu valoare fixa povestea cu codul QR afisat deja este clara pentru oricine. Doar ca topicul era despre plati cu NFC.