anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Plata cu telefonul mobil folosind un card Sodexo

Danny_1
Junior
Am incercat cu telefonul sa fac o plata prin functia NFC folosind cardul de bonuri cu care ma scanez la aparatele din magazine. In cazul nostru telefonul mobil nu misca nimic pe ecran, imi spunea sa apropi cardul, eu il apropiam si nu se intampla nimic, modelul telefonului este huawei p20 lite.
Nu este compatibil cardul de bonuri cu functia NFC?
Sau nu functioneaza la telefon ceva?
1 Soluţie acceptată‚

Anca07
#StarMember

Nu stiu daca folositi sau nu, insa acea aplicatie despre care vorbea arsradu, a aparut, si sunt f multumita de ea. Functioneaza ireprosabil, si e foarte fain pentru ca de multe ori nu am cardul de bonuri la mine:) am atasat poza pentru cei care nu stiu despre ce aplicatie e vorba - SodexoPay - puteti descarca din Google Play

Aici mai multe detalii: https://www.sodexo.ro/sodexopay-platesti-cat-ai-zice-pay/

Vizualizare soluţie în postul original

21 Răspunsuri 21

imch
Cunoscător certificat
E dificil de spus. E prima data când încerci plata prin NFC?

Neaplicabil
Unde ai adaugat cardul de bonuri? Ai vreo aplicatie anume? N-am incercat niciodata chestia asta. Si cu toate ca nu vad de ce nu ar merge....se poate sa-mi scape niste detalii importante aici. :))

Vio73
#StarMember
Bună Danny, Cred că s-a mai discutat subiectul sub o formă sau alta. Iată aici exemple: https://comunitate.orange.ro/questions/1999396-plati-contactless-telefonul https://comunitate.orange.ro/questions/1987490-cumparaturi-smartphone

Razvan
#StarMember
Ca sa plătești cu telefonul, trebuie sa inrolezi telefonul în aplicație, practic telefonul devine card și are acces la contul tău. În aceasta situație, trebuie sa iei legătură cu proprietarul cardului, să-l întrebi dacă e compatibil sa plătești din cont cu telefonul.

RafaHelper
#StarMember
Salut Danny, Pentru a putea sa iti raspundem corect la intrebarea ta, avem nevoie sa stim de catre cine e emis acel card de bonuri si in ce aplicatie l-ai adaugat? _______________________________________________________________________________________________________________________ Te rog sa ai in vedere ca ai deschis acest topic in sectiunea Orange Money si acest topic nu are legatura cu serviciul Orange Money. Pe viitor consulta lista de Categorii si alege-o pe cea care se apropie cel mai bine de intrebarea ta pentru a nu induce in eroare alti utilizatori. Poti schimba subiectul acestui topic pentru a mai buna intelegere.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@rafa.bloger mulțumim mult pentru intervenție @Danny am modificat eu categoria și subcategoria pentru ca topicul tău să fie mai ușor de găsit de către ceilalți membri și pentru a primi mai rapid ajutor

Szabolcs
Explorator entuziast
Pe Huawei nu stiu cum e, dar pe iphone e in felul urmator: se deschide aplicatia wallet, te intreaba daca vrei sa asociezi cardul, apasam pe simbolul plus de pe ecran,selectam banca care a emis cardul, ne intreaba daca faci poza la card sau doresti sa introduci datele cardului manual. Dupa care va cere parole , amprente , etc. Pe iphone 6 functioneaza!

teacher_
#StarMember
Cardul de bonuri este mai special. S-ar putea ca magazinul respectiv să nu accepte card pentru bonuri. Sunt retaileri care nu accepta card de bonuri (Auchan, Carrefour precum și majoritatea magazinelor de bloc ) Sugestia mea este să intri pe site-ul emițătorului ( Endered, Romtichet, Accor, etc) și să verifici care sunt magazinele partenere. Am patit-o și eu, și nu știam de ce.

Danny_1
Junior
Salut, va multumesc tuturor pentru interventia voastra, cel mai probabil cardul nu este compatibil cu plati online. Este un card sondexo.

Neaplicabil
Danny, si eu am card Sodexo. Te intrebasem mai sus cum l-ai adaugat pe telefon. Cu ce aplicatie. Pentru ca daca l-ai adaugat ca si card virtual in aplicatia celor de la Sodexo, n-o sa-ti mearga prin NFC, pentru ca nu asa functioneza. El doar iti creeaza un cod de bare (similar cu VirtualCards, in caz ca folosesti), pe care il poti scana la casa de marcat. Nu foloseste NFC.

Miha_Z
#StarMember
Cardurile de tichete au un alt regim de plati si sunt acceptate doar in anumite magazine si hypermarketuri alimentare. In functie de conventia incheiata de firma emitenta si respectivele magazine, poti sau nu plati cu acel tip de card.

Ascary
Campion certificat
La fel am pățit și eu cu aplicația lui Carrefour. Am făcut cumpărăturile scanate evident iar la casa surpriza,tot cu cardul a trebuit să plătesc după ce mi s-a scanat din nou marfa. Aplicație de doi lei. Luati-va Orange Money. Merge brici,oriunde și oricând. 🙂

Miha_Z
#StarMember
Nu stiu ce problema ai intampinat, dar mergea achitat si cu mobilul. Tu vorbesti de aplicatia Carrefour Pay care iti permite sa vezi pretul unui produs, sa-l introduci in cos, si dupa finalizarea cumparaturilor se genereaza un cod de bare. Acel cod generat in aplicatie se da casierei spre scanare si ulterior clientul hotaraste modalitatea de plata. Poti achita cash, visa sau plata cu mobilul scanand codul QR de langa casa de marcat. Probabil tu nu ai spus casierei ca respectivele cumparaturi le-ai scanat deja cu aplicatia Carrefour Pay, iar ea nu avea de unde deduce acel lucru. 😉

RafaHelper
#StarMember
Salut @danny, Inca nu ne-ai spus despre ce aplicatie este vorba, dar pentru ca am aflat ca ai un card Sodexo iti pot spune ca acestia lucreaza la o aplicatie Sodexo Pay in care vei putea adauga cardul sodexo ca sa poti plati cu telefonul Android. Find un BETA tester al acestei aplicatii pot spune ca funtioneaza ok dar are ceva probleme. Din pacate aplicatia nu este disponibila pentru toti utilizatorilor si de accea nu te pot ajuta cu un link de descarcare. Vestea buna este ca in curand vei putea plati cu telefonul utilizand cardul Sodexo. Vreau doar sa mai aduc cateva completari si clarificari: - Cardul Sodexo sau cardurile de masa nu pot fi folosite pentru plati online. - @arsradu Aplicatia Card Sodexo este pentru a vedea balanta si tranzactiile cardului Sodexo atasat, in niciun caz nu poate fi adaugat cardul Sodexo ca un card virtual de fidelitate si scanat la casa de marcat. Exista o optiune in aplicatie pentru a adauga carduri de fidelitate(gen catena, decathlon, penny) dar nu face referire la cardul Sodexo. @danny daca mai ai si alte intrebari sau nelamuriri ne gasesti aici.