anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange Pay vs. BT Pay vs. ING Pay vs. RaiPay ?

eda2k
Cunoscător
Salut,
După ce am utilizat Orange Pay mai bine de 2 luni, am fost informat că și banca mea oferă serviciul de plăți prin NFC. Deja eram puțin neliniștit - voi folosi 2 aplicații de plată cu NFC, sau va trebui să aleg ? După instalare și activarea plăților, butonez aplicația băncii. Am fost neplăcut surprins de lipsa unor facilități, obișnuit deja cu Orange Pay.
În urma unei liste Pro/ Contra, am ales să utilizez în continuare aplicația Orange Pay.
De ce ?
Notificările în timp real, după fiecare utilizare primesc SMS cu informații concrete, inclusiv soldul rămas (aplicația băncii nu oferă niciun feedback).
Securitarea - Orange Pay necesită ca smartphone-ul să fie deblocat (aplicația băncii necesita doar ca ecranul să fie activ la plăți de până la 100 ron și deblocat la plăți de peste 100 ron).
Securitate 2 - Orange Pay este "legat" de un card pe care eu îl alimentez după cum doresc (aplicația băncii oferă acces direct la toate fondurile disponibile, atât pe cardul de debit cât și pe cel de credit).
Securitate 3 - Orange Pay poate fi setat să se deblocheze cu amprenta ( aplicația băncii doar cu PIN).
Pro pentru aplicația băncii - cardul poate fi înrolat în aplicatie prin NFC.
Nu știu ce diferențe sunt între Orange Pay și celelalte aplicații oferite de BT sau ING.
Momentan Orange Pay este cu un pas în fața concurenței (cel puțin față de banca mea).
Nu știu cum se comportă celelalte aplicații - BT și ING ? Dacă are cineva aceste facilități, ne poate împărtăși experiența ?
19 Răspunsuri 19

Anonim
Neaplicabil
Cred ca ING este ok, l-am folosit si il folosesc si sper sa nu schimbe nimic, totul e super simplu. Recomand!

Bogdan_4
Junior
Cu BT Pay n am avut niciodată probleme, foarte mulțumit.

eda2k
Cunoscător
Mulțumesc de reply ! Ați încercat să utilizați 2 aplicații de pay în paralel ? Eu acum am RaiPay și OrangePay... Păcat că nu există o aplicație în România, în care să poți înrola carduri de la mai multe bănci ... Asta chiar ar fi ceva interesant

RafaHelper
#StarMember
Salut @eda2k, In legatura cu securitatea platilor prin NFC, unele banci recomanda sa iti activezi NFC-ul doar atunci cand faci plata si mai apoi sa il dezactivezi. Exista Apple Pay unde poti adauga carduri de la mai multe banci din Romania, in curand, poate spre sfarsitul anului, va fi disponibil si Google Pay in care vei putea face acelasi lucru.

eda2k
Cunoscător
@rafa.bloger: Apariția Gpay ar fi benefică (dacă nu ținem cont de fenomenul Big Brother), dar astfel toate eforturile băncilor pentru dezvoltarea unor aplicații pentru NFC pay, ar fi fost în zadar. Mulțumesc!