anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange Money permite tranzactii in valută

Ascary
Campion certificat
Orange Money permite deja tranzactiilor in valută. Felicitari!
1 Soluţie acceptată‚

TheSpecialist
Maestru
Si ca să detaliem, sa se afle peste mari și tari, Orange Money permite transfer în 16 valute direct din contul de lei, către o persoană fizică sau juridică, în România sau în străinătate. Valutele sunt : Euro (EUR), Dolar american (USD), Lira sterlină (GBP), Franc elvețian (CHF), Dolar canadian (CAD), Dolar australian (AUD), Coroana cehă (CZK), Coroana daneză (DKK), Forint maghiar (HUF), Yen japonez (JPY), Coroana norvegiană (NOK), Dolar neo-zeelandez (NZD), Zlot polonez (PLN), Coroana suedeză (SEK), Baht thailandez (THB), Lira turcească (TRY). Evident, comisioanele sunt 0 iar cursul valutar de schimb promite sa fie unul avantajos. De asemenea, se pot si primi bani din străinătate, din valutele menționate anterior. Si pt ca s-au aratat mulți pofticioși la butoiul cu miere, pana la finele anului Orange promite sa facă disponibil serviciul Orange Money și pt utilizatorii clienți non-Orange.

Vizualizare soluţie în postul original

23 Răspunsuri 23

TheSpecialist
Maestru
Conversia în moneda locala, se face automat la cursul Visa, care este mult mai avantajos decat cursurile valutare practicate de băncile din România. Eu am obținut și schimburi la un curs inferior celui practicat de BNR.

Dcracea
Începător
si daca sa zicem vreau sa scot euro de la un bancomat, aveti idee daca ma comisioneaza ? sper ca nu sunt prea insistent dar folosesc in prezent revolut si mi-as dori foarte mult sa ajunga ca revolut sa folosesc produse romanesti si nu straine. Am fost odata in Bulgaria si la gradina zoologica nu accepta decat cash. Am intrat in contul meu pe revolut, am creat un cont in leva, am schimbat 300 leva si apoi i-am scos de la bancomat fara comision , ca si cum as fi avut card direct in leva. doar cursul valutar a costat, foarte putin la revolut. Pot face asta la orange money sau platesc si c ursul valurat si comision de retragere in moneda locala de la bancomat?

DanielaH
Moderator
Situația cu transferurile în valută din aplicația Orange Money a fost remediată și acum funcționează normal.

Ascary
Campion certificat
@Dcracea,poti fi comisionat in functie de politica bancii de unde retragi valuta.Unele practica comisioane destul de mărișoare.

TheSpecialist
Maestru
@Dcracea, comisionul de retragere de la ATM este 0, oriunde în lume, cu toate astea băncile locale practica unele comisioane de acces la bancomatele proprii (inclusiv în România). Fii atent când faci o retragere, ca o sa scrie mic de tot pe ecranul bancomatului.

Dcracea
Începător
Mulțumesc mult tuturor, o sa țin sub observație Orange money ca alternativa la contul meu ING

Danxp
Începător
Atenție mare cu serviciul lor Orange Money Schimb valutar!! Pe lângă că banca beneficiarului poate aplica comisioane (vizibile și cunoscute prin lista băncii de comisioane), poți fii taxat și pe parcursul plimbării banilor între banci (eu am pățit-o ca în loc de suma 120 USD transmisă sa ajungă la banca beneficiarului doar 116.09 in cont tot de USD banii fiind plimbați și undeva am fost taxat cu 3.91$ deși transferul era romania orange- unicredit romania si nimeni nu își asumă greșeala). De atunci nu mai folosesc și nici nu recomand decât dacă ai suma foarte mare și merită să riști comisioane ca sa prinzi un curs bun... Ps. Am sunat în ambele părți și nimeni nu își asumă greșeala de comisioane in caz ca ați vrea sa răspundeți ca nu e posibil. (Am mai făcut același transfer în același cont și a fost ok dar dacă ti se întâmplă odată nu mai poți avea încredere)

Ascary
Campion certificat
Dan,eu cred ca ai pierdut acei 3 dolari la cursul de schimb nu la comision si nici la "plimbare" :))

Danxp
Începător
Ascary am fost destul de explicit că am trimis 120 usd spre unicredit cont usd (nu lei sau euro) si au intrat 116 iar daca ai folosit funcția treci suma în valuta pe care vrei sa o transferi. Răspunsul oficial al băncii și aprobat telefonic si de Orange e ca sunt banci intermediare care pot percepe comisioane ca în cazul mai sus menționat. Deci se poate întâmpla chiar daca Orange sau banca beneficiara nu sunt de vină ar trebui să se știe această posibilitate. Cu siguranță dacă știam de acel comision de exemplu nu as mai fi făcut schimbul valutar având si posibilitate de happy hour curs BNR la banca respectiva.