anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Numărul de telefon devine noul cod IBAN

svetalex
Senior certificat
Se pot face transferuri din conturi de la bănci din România în baza numărului de telefon către clienți care au IBAN Orange Money?
De exemplu, CEC Bank și BT au implementat Alias Pay și nu știu dacă este valabil și pentru cei care au IBAN OM.
https://www.cec.ro/cec-bank-extinde-transferurile-folosind-numarul-de-telefon-loc-de-iban-catre-orice-banca-din
https://intreb.bancatransilvania.ro/cum-trimit-bani-prin-aplicatia-bt-pay/
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator
Salut tuturor! Am revenit cu răspunsul colegilor noștri. În Orange Money se pot trimite bani doar prin transfer IBAN și transfer Orange Money to Orange Money prin intermediul numărului de telefon. Nu avem implementat serviciul de Alias Pay.

Vizualizare soluţie în postul original

20 Răspunsuri 20

FLo1
#StarMember
@DanielaH: Mulțumim. Este ceva normal și poate mai bine că este așa. ”Rigurozitatea” a făcut numai bine de când există ea. @svetalex: ”către destinatari cu conturi la bănci care au aderat la acest serviciu Transfond”. Este și normal pentru că undeva trebuie să existe un . Și încă o observație: Numărul de telefon TREBUIE să fie asociat contului IBAN. Dacă numărul nu are asociat un IBAN în sistemul de transfer, atunci e simplă poveste.

svetalex
Senior certificat
@DanielaH am efectuat un transfer din aplicatia de MB de la CEC Bank către un nr de tel, iar beneficiarul a completat contul său de OM și a funcționat, suma a ajuns în contul OM pe care l-a completat în link-ul primit prin SMS. Transferurile de care vorbesc, nu au legătură cu AliasPay. Funcționează exact ca un transfer bancar, intrucât suma este virată în contul pe care beneficiarul îl completează, chiar dacă este un IBAN de OM

Anca07
#StarMember
@DanielaH confirm cele relatate de svetalex. Se pot transfera bani catre un nr de telefon cu care beneficiarul este inregistrat in OM, va primi un sms cu un link pe care va trebui sa il acceseze si sa isi completeze IBAN-ul aferent contului OM, si suma o va primi aproximativ in 3h.

Vio73
#StarMember
Până la urmă cred că se va ajunge să se implementeze peste tot această facilitate, mai ales dacă se constată că sunt probleme de securitate. Eu unul, mi-o doresc!

FLo1
#StarMember
@Anca07: Problema inițială a fost: ”Se pot face transferuri din conturi de la bănci din România în baza numărului de telefon către clienți care au IBAN Orange Money?”. Reiterez cele scrise anterior: Totul este posibil în cadrul aceleiași platforme. Dacă schimbi sistemul de referință (Transfond, Euronet, chiar instituție financiară mai mică aka ”bancă”)... atunci nu se mai regăsește expeditorul cu destinatarul lovelelor. Cred că m-ai înțeles ....

DanielaH
Moderator
@svetalex și @Anca07, da, corect, se poate. Prin soluția celor de la CEC Banck se pot transfera bani, într-adevăr, și în Orange Money prin intermediul IBAN-ului pe care clientul îl introduce în urma SMS-ului pe care îl primește. Alias pay inseamnă transferuri doar prin numărul de telefon. Noi putem transfera bani prin numărul de telefon doar din cont Orange Money în cont Orange Money.