anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

George BCR vs Orange Money

svetalex
Senior certificat
BCR este prin George singura banca complet digitala din Romania, care poate oferi servicii 100% online, de la deschiderea de cont curent, card dedicat, gestionarea & managementul cardurilor, pana la servicii complexe, cum ar fi credit online, depozite online, cont de economii online, pana la asset management.
Voi ce ati alege intre Orange money si George de la BCR si de ce?
25 Răspunsuri 25

teacher_
#StarMember
Am ales Orange Money deja, din singurul motiv că este comision 0 la retrageri de numerar oriunde in lume. Banca mea este BT, am suficiente beneficii și nu am de gând să mă mut doar pentru George la BCR, cu toate serviciile oferite.

Jay
Campion certificat
Unicredit :D.. Însă, este un lucru foarte bun sa nu plătești comisioane la retrageri de numerar, cum este cu Orange Money.. am cunoscuți care s-au trezit cu surprize la alte carduri.. În partea cealalata as spune ca este bine sa nu te deplasezi la banca pentru orice, dar, sunt lucruri pe care prefer să nu le fac online..

FaraUnID
Campion certificat
Folosesc si voi folosi BCR George pentru ca: - au fost capabili sa vina cu o aplicatie all-in-one de mobile / internet banking / smart banking; - pot efectua plati NFC direct din aplicatie fara sa fiu nevoit sa descarc alte N addons si deschide alte N conturi de utilizator pentru a avea acces la aceasta facilitate; - am la dispozitie si o platforma web unde am acces la informatii complete despre contul meu fara sa stau ma "chiorasc" pe un display de 6 inch sau cat are telefonul; - in spatele George-ului sta un serviciu bancar pe bune, la nivel global, cu ani de experienta dovedita in spate si nu un IFN care inca se hraneste cu biberonul; - in cazul George avem o stategie de comunicare foarte bine pusa la punct, o strategie de comunicare cu subiect si predicat; Comparativ, pentru Orange Money strategia de comunicare este zero, operatorul lasand sa se intelega faptul ca nici el nu este pre incantat de acest serviciu si nu prea are incredere in propriul lor "copil". Plus ca in cazul Orange Money nu avem o platforma web dedicata unde utilizatorul sa se poata conecta si pe pe un PC, fiind limitat doar la aplicatia de mobil. In cazul platilor NFC trebuie descarcat si instalat (pe langa Orange Money) aplicatia Orange Pay care aplicatie Orange Pay necesita deschiderea unui cont nou - nume utilizator si parola - altul decat contul Orange Money si care Orange Pay nu stie sa preia automat datele contului din Orange Money, plus ca este si plina de erori. Orange Money promite deschiderea contului direct din aplicatie daca esti abonat Orange, simplu in 3 pasi si maxim 10 minute, pentru ca in final crapre la scanarea actului de identitate si sa te puna pe drumuri cu actul de identitate in mana + bon de ordine + asteptat la rand in magazin si, eventual si stampila cu VOTAT pe spatele CI...

Ascary
Campion certificat
Poate nu s-a inteles bine: Orange Money este o aplicatie! ________ Cand aud de BCR mi se inrosesc ochii. Am avut o colaborare extrem de neplacuta cu aceasta banca. Am luat si un credit de la ei si a fost foarte stresant. Sunau in fiecare luna desi nu depasisem ziua de plata a ratei iar asta s-a intamplat ani de-a randul,mai precis 5. Multumesc lui Dumnezeu,am achitat integral creditul si am inchis contul desi m-au rugat si cu Soarele si cu Luna de pe cer sa nu inchid contul,ca am oricand o linie de creditare deschisa. Nu multumesc,BCR,NO WAY. --------------- Cand discutati despre Orange Money, de preferat sa vorbiti din expierenta proprie nu din amintirile altora 🙂

svetalex
Senior certificat
@Ascary din punctul meu de vedere, Orange Money este un serviciu 🙂

Ascary
Campion certificat
Sigur,se poate spune si asa @svetalex 🙂 Ma refeream la partea tehnica,bineinteles...ca sa se stie de ce nu poate fi folosit din browser :) _______________ Nu neg faptul ca instalarea acestei aplicatii este un pic mai greoaie comparand cu alte aplicatii mobile banking,insa de aici si pana a face un pomelnic cu cat de dezastruosa este la instalare si utilizare Orange Money este cale lunga.

FaraUnID
Campion certificat
Atat in spatele Orange Money cat si in spatele BCR George se afla platforme web de banking. Diferenta este ca in cazul George discutam de o platforma de banking veritabila, cu tot ceea ce inseamna servicii bancare, pe cand in cazul Orange Money discutam despre un IFN, care IFN prin natura acestuia este limitat dpv al serviciilor bancare. Un alt plus pentru George o reprezinta platforma web ce poate fi accesata dintr-un browser de internet, indiferent de sistemul de operare pe care il utilizeaza clientul: Android, iOS, Windows, Mac, Linux, BlackBerry, etc.

Ciucuras
Cunoscător certificat
Orange Money și George sunt aplicatii, diferenta este ca George este aplicatia unei banci BCR. EU folosesc Orange Money, nu asa des, George nu am cum sa-l folosesc deoarece nu detin vreun cont BCR. Asa cum este George este si aplicatia Homebank ING, poti face totul din aplicatie. Pana la urma, interesul unei banci este sa oefere cat mai multe facilitati pentru a atrage cat mai multi clienti, acum depinde de fiecare persoana ce alege, care banca ii ofera mai multa incredere.

CosEp
Junior
De ce spuneti ca BCR este singura banca care ofera servicii 100% on line? Acelasi lucru il ofera si ING si cred ca mai demult decat BCR. George de la BCR nu este rau deloc dar BCR ca banca duce lipsa de aparate self banking disponibile dupa programul de lucru al bancii. Aici are avantaj BRD, Raiffeisen, ING. Orange Money este ok deoarece ofera o alternativa la banca clasica si iBan de Romania.

TheSpecialist
Maestru
Părerea mea este ca aceste comparații sunt oarecum nejuste. În primul rând nu poți compara George de la BCR cu Orange Money fără sa ții cont de BCR-ul în sine, sau BT Pay fără sa nu te gândești la Banca Transilvania ca și entitate fizica. Am tot citit părerile voastre și în acest topic și în cel legat de BT Pay și absolut toți cei pro altceva decât Orange Money ați fost subiectivi și ați tranșat problema având istoric destul de consistent cu BCR și BT. Aceste aplicații voi le-ați descoperit tocmai ca și clienți ai unor bănci. Orange Money, în schimb, nu a venit cu un istoric financiar-bancar, nu a avut nimic la care clienții sa se raporteze atunci când a adus pe piața servicii bancare. Cel mult am putea compara Orange Money cu alte IFN-uri și cam atât. Dar, dacă ar fi sa o așezăm alături de titanii băncilor din România, eu zic ca ocupa un loc rezonabil și mai mult de atât, va evolua, aveți răbdare. Dacă ar fi sa judecam lucrurile strict subiectiv, doar din experienta proprie, fără sa analizam o statistica, și eu as putea spune ca serviciile BCR sunt de toata jena, pt ca eu am avut experiente neplăcute cu ei, sau ca la UniCredit pana sa îmi deschid un cont am semnat o suta de hartii și am plecat acasă cu o mapă plina, iar când mi-a fost lumea mai draga și am primit o suma mare de bani, mi-au blocat contul pe motiv ca nu are soția actualizate datele, ea fiind împuternicita pe cont. Dar la fel, când am vrut cont Orange Money, am mers în Shop și în 5 minute am plecat de acolo cu treaba rezolvata (apropos, scanarea a mers brici, nu am întâmpinat nicio eroare). Și de atunci cardul, contul, Orange Pay-ul merg struna, ba mai mult, pe lângă comisioanele zero, mai primesc și niscaiva bănuți înapoi lunar. Ah, și sa nu uit, în afara am obținut la conversia Visa un curs mai bun ca cel oficial BNR. În concluzie, nu exista cea mai buna banca, exista doar banca cea mai buna pt nevoile mele. Dar asta nu însemna că celelalte bănci sunt slabe sau au dezvoltat aplicații de banking proaste. Eu am conturi (incluzând banking) la BRD , BT, UniCredit, Revolut și Orange Money. Toate îmi sunt de folos deocamdată. Dar dintre toate, cred ca Orange Money este singura 100% digitala, pt ca aici nu avem nicio referință fizica, din punct de vedere bancar, dar în același timp, avem o prezenta fizica pe piața prin Orange România.

Ascary
Campion certificat
A thousand likes!

teacher_
#StarMember

Astăzi am vrut sa fac o retragere de bani cu cardul meu Orange Money la un bancomat din Bratislava și mi-a apărut mesajul din poza atașată.

@Ascary, ziceai că sunt retrageri peste tot cu 0 comision? 🙂

Menționez că banca este echivalentul BCR-ului, varianta slovacă. https://www.slsp.sk/sk/ludia

FaraUnID
Campion certificat
Anumite bănci din străinătate practică comisioane de acces la bancomat. Orange Money nu are niciun control asupra acestui tip de taxe. Înainte de a retrage banii, citește cu atenție mesajele care apar pe ecranul bancomatului. Stii acele * scrise micorscopic din contractele si clauzele de utilizare a unui produs / serviciu? Tocmai te-ai intersectat cu o asemena clauza!

teacher_
#StarMember
Pai sunt de acord, dar atunci de ce scrie "Comision 0 pentru retrageri ATM oriunde în lume..." Tocmai că atât e și la banca la care am cardul de salar, și la Orange Money... Ar trebui macar sa existe pe pagina principală la Orange Money un asterisc, pentru că altfel îmi aduce un aer de minciună.... Pentru că eu de asta am luat Orange Money, sa nu plătesc comision nicăieri, la nici un bancomat din lume, după cum e precizat. 🙂