Părerea mea este ca aceste comparații sunt oarecum nejuste. În primul rând nu poți compara George de la BCR cu Orange Money fără sa ții cont de BCR-ul în sine, sau BT Pay fără sa nu te gândești la Banca Transilvania ca și entitate fizica. Am tot citit părerile voastre și în acest topic și în cel legat de BT Pay și absolut toți cei pro altceva decât Orange Money ați fost subiectivi și ați tranșat problema având istoric destul de consistent cu BCR și BT. Aceste aplicații voi le-ați descoperit tocmai ca și clienți ai unor bănci.
Orange Money, în schimb, nu a venit cu un istoric financiar-bancar, nu a avut nimic la care clienții sa se raporteze atunci când a adus pe piața servicii bancare. Cel mult am putea compara Orange Money cu alte IFN-uri și cam atât. Dar, dacă ar fi sa o așezăm alături de titanii băncilor din România, eu zic ca ocupa un loc rezonabil și mai mult de atât, va evolua, aveți răbdare.
Dacă ar fi sa judecam lucrurile strict subiectiv, doar din experienta proprie, fără sa analizam o statistica, și eu as putea spune ca serviciile BCR sunt de toata jena, pt ca eu am avut experiente neplăcute cu ei, sau ca la UniCredit pana sa îmi deschid un cont am semnat o suta de hartii și am plecat acasă cu o mapă plina, iar când mi-a fost lumea mai draga și am primit o suma mare de bani, mi-au blocat contul pe motiv ca nu are soția actualizate datele, ea fiind împuternicita pe cont. Dar la fel, când am vrut cont Orange Money, am mers în Shop și în 5 minute am plecat de acolo cu treaba rezolvata (apropos, scanarea a mers brici, nu am întâmpinat nicio eroare). Și de atunci cardul, contul, Orange Pay-ul merg struna, ba mai mult, pe lângă comisioanele zero, mai primesc și niscaiva bănuți înapoi lunar. Ah, și sa nu uit, în afara am obținut la conversia Visa un curs mai bun ca cel oficial BNR.
În concluzie, nu exista cea mai buna banca, exista doar banca cea mai buna pt nevoile mele. Dar asta nu însemna că celelalte bănci sunt slabe sau au dezvoltat aplicații de banking proaste.
Eu am conturi (incluzând banking) la BRD , BT, UniCredit, Revolut și Orange Money. Toate îmi sunt de folos deocamdată.
Dar dintre toate, cred ca Orange Money este singura 100% digitala, pt ca aici nu avem nicio referință fizica, din punct de vedere bancar, dar în același timp, avem o prezenta fizica pe piața prin Orange România.