anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum sa activezi si sa folosesti Google Pay in Romania cu cardul Orange Money sau Revolut?

RafaHelper
#StarMember
Salutare,
‏‏‎ ‎
Incepand de astazi poti utiliza Google Pay impreuna cu cardul Orange Money sau alte carduri unde banca a finalizat implementarea Google Pay.
Pentru mine a mers sa adaug cardul Orange Money si Revolut, am incercat si UniCredit dar nu a functionat.
‏‏‎ ‎
- Cum adaug cardul in Google Pay?
Probabil ai incercat sa descarci aplicatia Google Pay si ai observat ca inca nu o poti descarca pentru tara noastra.
‏‏‎ ‎
Sunt mai multe modalitati prin care poti adauga cardul in Google Pay.
Am ales sa va prezint 2 variante sigure si rapide mai jos.
‏‏‎ ‎
- Prima optiune este din aplicatia Orange Money (versiunea BETA) te autentifici in contul tau > accesezi meniul din partea sus stanga(cele 3 linii) -> apoi "Cardurile mele" -> "Google Pay". In final trebuie doar sa finalizezi configurarea.
‏‏‎ ‎
- A doua optiune este din meniul "Settings"(Setari) al telefonului tau cu Android, apoi -> "Google" -> "Account Services" -> "Google Pay". Aici poti vedea toate cardurile adaugate sau poti adauga un card nou apasand pe "Add a payment method".
Prin aceasta metoda am putut adauga si cardul Revolut.
‏‏‎ ‎
In final mai trebuie sa fii sigur ca in sectiunea NFC, ai ales Google Pay ca si metoda default de plata sau sa prioritizezi aplicatia care ruleaza. Daca ai mai multe carduri adaugate trebuie sa intri in sectiunea Google Pay din "Setari", sa derulezi pana la cardul dorit si sa apropi de POS pentru a face plata.
‏‏‎ ‎
Pentru intrebari va astept in sectiunea comentarii.
Spor la cumparaturi cu telefonul!
18 Răspunsuri 18

DanielaH
Moderator
Mulțumim mult pentru postare! Foarte utili pașii necesari pentru înrolarea cardurilor!

RafaHelper
#StarMember
Cu drag @DanielaH!

Neaplicabil
A doua opțiune nu funcționează la toată lumea și de aceea există o a treia posibilitate: https://pay.google.com, te autentifici în contul tău Google și adaugi la metode de plată câte carduri vrei.

AnTT
Explorator
Salutare, metoda cea mai buna de adaugare Google Pay este prin aplicatia Orange Money. Detaliile sunt la https://www.orange.ro/money/nfc/

RafaHelper
#StarMember
UPDATE: Am reusit sa adaug si cardul UniCredit tot din aplicatia lor.

Vio73
#StarMember
Foarte utile precizările! Eu folosesc de ceva vreme Orange Money și fac plăți de multe feluri cu el. Mulțumesc!

Neaplicabil
Vedeți că la a doua metodă te trezești cu cardul pe dinafară și practic unica metodă este de a adăuga cardul direct din aplicație. La adăugarea manuală am confirmat înrolarea pe baza codului SMS primit.

RafaHelper
#StarMember
@alterego, ce inseamna "te trezești cu cardul pe dinafară" ?

Neaplicabil
Înseamnă că nu mai poți folosi cardul cu Google Pay până nu-l înrolezi din aplicație. Mie pe 17 noiembrie 2020, nu-mi apărea posibilitatea înrolării cardului direct din aplicație așa că am mers pe metoda a doua descrisă de tine. A doua zi mi-a apărut în aplicație posibilitatea de a înrola cardul și în Google Pay din setările telefonului îmi apărea un card alb și solicitarea de a-l activa. Între timp, din 17 noiembrie și până azi 19 noiembrie, cred că a fost cel puțin un update la aplicația Orange Money dacă nu chiar două. Eu folosesc un telefon Huawei care chiar dacă a venit cu serviciile GMS (Google Mobile Services) unele aplicații se suprapun în Google Play și App Gallery și sincer nu știu cine și ce actualizează că le-am lăsat pe pilot automat.

Neaplicabil
Și încă ceva... am instalat aplicația Google Pay din Google Play după ce m-am jucat cu setările telefonului și azi m-am trezit că aplicația mi-a dispărut din telefon la nici 24 de ore de la instalare. Da știu, aseară Google a prezentat noul G Pay dar deocamdată e disponibil doar în SUA, Israel și... India...

RafaHelper
#StarMember
@alterego am testat din nou a doua varianta prezentata de mine mai sus si a mers foarte bine pentru cardul Orange Money. Nu am intampinat nici o eroare, cardul apare corect.

Neaplicabil
Așa am pățit eu, mai multe nu pot să zic...

Ascary
Campion certificat
Sistemul de notificare al G Pay este la fel cu al lui Orange Pay?

Neaplicabil
@Ascary e mult mai simplu