anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Alpha Bank este în discuţii să cumpere Orange Money IFN România

svetalex
Senior certificat

Alpha Bank, una dintre cele mai mari zece bănci din România, este în discuţii cu grupul de telecomunicaţii Orange pentru achiziţia Orange Money IFN România, au declarat pentru ZF surse de pe piaţa financiară.

Orange a scos la vânzare furnizorul de servicii financiare pe mobil Orange Money IFN anul trecut, având mai multe discuţii în piaţă cu potenţiali cumpărători, în special de pe zona bancară.

Orange Money, aplicația de servicii financiare digitale, a raportat pentru T1 2023 un total de 1,6 milioane de tranzacții. La finalul lui 2021, ultima oara cand compania raporta situatia portofoliului de clienti, Orange Money avea 300.000 de clienți, în creștere cu 15% față de finalul anului 2020. 

Desi veniturile totale ale Orange Money IFN, societatea înființată de Orange România pentru furnizarea de servicii de plăți și de transfer de bani de pe telefonul mobil, au crescut de la 63,6 milioane de lei in 2021 la 105,1 milioane de lei in 2022, compania inca nu reuseste sa genereze profit. Ba dimpotriva, pierderile au crescut cu 12% in 2022, fata de anul precedent, ajungand la 73,7 milioane de lei, fata de 65,8 milioane de lei in 2021, si au ajuns sa reprezinte aproape jumatate (45,3%) din capitalul social al companiei.

Sursa: In cautare de clienti retail, Alpha Bank este în discuţii să cumpere Orange Money IFN România - NOCA...

Ce părere aveți legat de această știre? Sunt curioasă ce ne rezervă viitorul

Edit 23.10.2023: Alpha Bank și UniCredit Bank fuzionează în România. Deocamdată nu e clar cum se va numi noua entitate, dar conform termenilor agreați, Alpha Bank va deține circa 10% din capitalul social al entității rezultate și va rămâne implicată inclusiv prin reprezentarea la nivel de consiliu de administrație.

https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-26626166-alpha-bank-unicredit-bank-fuzioneaza-romani...

53 Răspunsuri 53

bogdanosan
Junior entuziast

Eu deja am depus cererea de inchidere a contului.

Păi nu ai niciun motiv să faci asta.

Discuțiile de vânzare nu sunt vânzarea propriuzisă.

De ce să renunți la un serviciu de care ești mulțumit?

.

bogdanosan
Junior entuziast

De moment nu mai vreau sa fiu clientul lor.. o sa vad pe viitor.

Sigur nu primești puncte la factură? Verifică istoricul Orange Thank You. 

Pololică
#StarMember

Se pare ca Orange Money a primit o infuzie de capital in iunie:

https://www.profit.ro/stiri/orange-money-o-noua-capitalizare-21223158

Stirea este telegrafica si nu specifica sursa banilor, dar ceva sigur se intampla.

Razvan
#StarMember

Orange Money a fost cumpărată de către Alpha Bank, urmează acordul autorităților, ca să se finalizeze tranzacția.

https://www.orange.ro/money/utile/?actId=ebwp0YMB8s1p-hK-C8SFydUcvuQDVN7agmFTt2FsrXvCGBlpcil5IhxykQq...

Înseamnă că o vor redenumi?

Razvan
#StarMember

Orice este posibil după finalizarea achiziției. 

user_13732044
Junior entuziast

Mie Orange Money mi-a ajutat în primul rand pentru evitarea comisioanelor de transfer între bănci. Punctele thank you acumulate prin Orange Money,de asemenea mi-au fost de folos, dar acelea le poți obține și prin plata facturii sau a reîncărcărilor prin contul My Orange. De asemenea, plata unor facturi prin scanarea codurilor de bare m-a ajutat mult, aplicatia funcționând foarte bine. Schimburile valutare avantajoase, au fost ,de asemenea de un real folos,precum și retragerile de numerar fără comision de la orice banca.

Razvan
#StarMember

Eu l-am folosit preponderent pentru tranzacții și puncte. Având ing, pot retrage gratuit la orice bancomat. Vedem ce o să fie peste 1 an, cu Alpha Bank, ăștia sunt mai scârțari și taxează tot. 

FLo1
#StarMember

Relaxați-vă. Nu cred că Alpha bank a cumpărat Orange Money pentru teama de competiție și eliminarea unui produs competitiv de pe piață. Era o vorbă: Împreună mai puternici. Așadar produsul OM va deveni un produs co-branded al băncii Alpha bank (ca multe altele existente în RO), cu facilități exclusive oferite clienților Orange România în primul rând,  dar prin sistemul de rate, oricărui client care-l va solicita/utiliza. Deci alungați-vă gândurile sumbre și priviți spre viitor: 'coz the future is bright, the future is Orange. 🧡💛🍊🌞

Bine punctat, mulțumim mult. Și eu sunt ferm convins că vor fi mult mai multe avantaje in urma "colaborării"...!

Andrei84
Junior

Va salut! La cardul de debit mai este unul tot cu același număr,cvc dar care nu este pe numele meu.Sa fie ceva eroare??

In mod normal, n-ar trebui sa fie doua carduri cu acelasi numar. Acel CVC, fiind de 3 numere, este evident ca poate aparea la mai multe carduri (doar sunt 999 variante...). Cum ti-ai dat sesama ca acelasi card are doua nume?

Păi le vad in aplicație,e unul pe numele meu și încă unul pe alt nume Prinjiasniuc ceva de genul cu același număr și cvc.